Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş'tan Nilüfer'e ücretsiz otopark

Nilüfer Belediyesi hizmet binasının altındaki otoparkın ücretli olması nedeniyle halktan gelen şikayetler üzerine, Büyükşehir Belediyesi, İhsaniye Meydanına ikinci bir ücretsiz otoparkı daha kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktaş'tan Nilüfer'e ücretsiz otopark

Murat DORUK

Nilüfer Belediye binasının alt kesimindeki otoparkın ücretli olması nedeniyle halktan gelen tepkilere kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede daha önce hizmete sunduğu 500 araçlık ücretsiz otoparka ilave olarak şimdi de 400 araçlık otoparkı hizmete açtı.

Nilüfer ilçesinde CHP’li Belediye ile AK Partili Büyükşehir Belediyesini karşı karşıya getiren otopark sorunuyla ilgili olarak tarafların karşılıklı hamleleri sürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin Belediye meclis üyesi olan CHP’li bir işadamına yap-işlet devret modeliyle verilen otoparkın aşırı ücretli olmasına vatandaşların tepki göstermesi üzerine, kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, hazineden aldığı alanı ücretsiz otoparka çevirip hizmete sundu. Bu olayın açıklanmasıyla Nilüfer Belediyesi, otoparkı gizleme adına tabelalarının önüne ağaçlar dikip, yola da kapatmaya çabalaması, siyasetin önemli tartışma konuları arasına girdi. İhsaniye Meydanı, Belediye hizmet binasının arka kesiminde kalan bu otoparkla ilgili tartışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediyesi bir adım daha atarak, bu kez, Belediye binasının ön kesiminde kalan ve Vergi Dairelerinin girişi olan hazineye ait alanı yeni bir ücretsiz otopark olarak düzenledi.

BÖLGE HALKINDAN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kamu hizmet binası olan Kaymakamlık, Belediye ve Vergi Daireleri etrafında senelerdir tekel haline getirilen ve halka, vatandaşa çile çektiren otopark konusuna getirdikleri çözüm nedeniyle bölge halkından teşekkür aldıklarını söyledi. Aktaş, daha önce hizmete sundukları 500 araçlık otoparka ek olarak yeni düzenleme ile 400 araçlık bir otopark daha kazandırıldığını ve böylece, bölgeye gelip gitmek ve kamu kurumlarında işleri olan vatandaşlara kolaylık sağlama adına toplamda 900 araçlık ücretsiz otopark hizmeti vermeye başladıklarını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.