Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Miroğlu: Biz sistemi değiştiriyoruz

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Bursa Düşünce Kulübü’nün (BDK) “Referandum buluşmaları” kapsamında sürdürdüğü etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Miroğlu, referandum sürecinde herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Üslubumuza dikkat etmek zorundayız. Hayır diyen yurttaşlarımız şu veya bu şekilde terör örgütleriyle ilişkilendirmemeliyiz. Şunu açıkça söylüyorum, biz sistemi değiştiriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Miroğlu: Biz sistemi değiştiriyoruz


Bilal KAYAALTI
Bursa Düşünce Kulübü’nün (BDK) “Referandum buluşmaları” tüm hızıyla sürüyor. Düşünce kulübünün konuğu AK Parti Mardin Milletvekili aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan Orhan Miroğlu oldu. Toplantıya, çok sayıda dernek ve federasyon başkanları, STK temsilcileri katıldı. Bursa Düşünce Kulübü Gene Başkanı Ercan Yakut, yaptıkları çalışmalarla ilgili dernek ve STK başkanlarına bilgi verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,  referandumda sandıktan ne çıkarsa çıksın saygıyla karşılayacaklarını belirterek,  “Halkımız bu sistemi anlayamaz ya da bu sistemin Türkiye için yararlı olmayacağına karar verirse, yani referandumdan evet oyu yerine hayır oyu çıkarsa, bu karara saygılı olacağız, saygı duyacağız. O,  zaman yapılacak iş eski sisteme devam edip, doğru adımlar atarak milletimize hizmet etmenin yolunu arayacağız. Referandum kampanyasında hayır diyen yurttaşlarımızı asla ötekileştiremeyiz. Onları bir terör örgütü üyesi veya mensubu olarak göremeyiz, gösteremeyiz. Bazı aksi sözler söyleyenler oldu. Bundan sonra üslubumuza dikkat etmeliyiz. Hayır diyen de, evet diyen de bizim vatandaşımızdır. Şunu açıkça söylüyorum, biz sistemi değiştiriyoruz, rejim değişikliği söz konusu değildir” dedi.

“15 TEMMUZ’DA ÜLKEYİ BÖLECEKLERDİ”

AK Partili Orhan Miroğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Karşılaştığımız küresel riskler, kurumsallaşamamış bir Türkiye’nin yabancı vesayeti altına girmesi, milli ve ulusal politikaların zarar görmesi her zaman muhtemeldir. Bizim siyasi tarihimizde bu örnekleri görüyoruz. Türkiye ne zaman ki yerli politikalarla hareket etmeye başladı, Ortadoğu’da ve başta Filistin meselesinde olduğu gibi. Birileri bu ülkede barışın olmasını istemiyor, başımıza çorap örmek istiyor. İşte size bir örnek;  bir gün bir baktık televizyonlarımızın başında 15 Temmuz’u yaşadık. Birilerinin bu adımı bir darbe değildi, bu ülkeyi bölme, iç savaş çıkarmaktı. Eğer bu, mesela 1 hafta devam etseydi, inanın doğu ve güneydoğuyu kaybederdik.  Edirne’den Kars’a kadar bu kalkışma büyür ve biz iç savaşın içinde olur, felaketle karşı karşıya kalırdık, Türkiye’yi kaybederdik. Çok şükür bu kalkışmayı atlattık. Bütün bunlar devlet olamadığımız için başımıza geldi. Devletin kurumlarına sahip olmadığımız için. İnanç alanıyla, siyaset alanının, bir birine bu kadar keskin bir biçimde müdahale etmesine vatandaşlar olarak ve devleti yönetenler olarak, belki de toleransla yaklaştığımız için, belki hoşgörüyle yaklaşmış olmamızdır. Bu fırsat bilen düşmanlarımız bu devasa örgütü devletimizin en ince kılcal damarlarına kadar bela olarak Türkiye’nin başına sarma gayretleridir. Çok şükür bunu geride bıraktık. Ama bu riskler bu sistem devam ettiği müddetçe, yani milletvekili kanun, yasa yapamadığı sürece devam eder. Bakan olan arkadaşımızın mesaisinin yüzde ellisi parlamentoda, yüzde ellisi belki de daha fazlası bakanlıkta geçtiği sürece, yani yürütme ve yasamanın adeta iç içe geçtiği, hani kuvvetler ayrılığı bir birine geçtiği sürece, Türkiye bu riskleri yaşama ihtimali olan bir ülkedir. Bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. İçerden kuşatılmış ve bu kuşatılmaya dışarıdan büyük desteğin verildiğini görüyoruz. O zaman bu sistemi değiştirmek zorundayız. Bu sistem değişirse, kazanan bu ülke ve milletimiz olacaktır” diye ifadeler kullandı.

“KÜRTLERİN SİYASİ HAFIZASINDA ERDOĞAN VAR”

Sistemin köhneleştiğini belirten AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim halkımız entelektüellerin yazdıklarına bakarak değil,  eski sisteme, siyasetle ilgisi olsun olmasın Türkiye’nin bütün yurttaşları siyasi hafızadan bakacaktır. Bu şekilde sandığa gidecektir. Dolayısıyla yeni bir sistemi denemek Türkiye’ye iyi gelecektir. Çok farklı başkanlık sistemleri ve uygulamalar var. Bizim ülkemizde eleştiriler yapılıyor, ‘’tek parti, tek adam yönetimi olacak’’ diye. Yok böyle bir şey. Birileri art niyetli söylemlerde bulunuyor. Tekrar söylüyorum bu sistemi deneyeceğiz ve bu ülkeye iyi geleceğini biliyoruz. Ben HDP’li ve CHP’li kardeşlerimizin de sandığa gittiklerinde evet oyu vereceği inancındayım. Türklerle Kürtler arasında köklü ilişki var. O mirası bugüne taşımak mümkün. Mustafa Kemal 1916’da Diyarbakır’a geldiğinde Kürt aşiret beyleri doğru bir stratejik tercihle nasıl etrafında kenetlendiyse bugünde aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında kenetlenmesinde sakınca yoktur. HDP tabanı üzerinde yapılan bir araştırmada “bu meseleleri kim çözer” sorusuna yüzde 75 oranında “Recep Tayyip Erdoğan” denilmesi çok kıymetlidir. Kürtler sandık başına gittiğinde o siyasi hafızasının gerektirdiği biçimde davranacak” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.