Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den TÜMSİAD Bursa’ya Teşekkür Ziyareti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile AK Parti Bursa Milletvekilleri, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin konuğu oldu. İstişare toplantısında konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “24 Haziran’da TÜMSİAD olarak verdiğiniz destek çok önemliydi. Sizlere desteğinizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’den TÜMSİAD Bursa’ya Teşekkür Ziyareti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, M. Müfit Aydın, Zafer Işık, Osman Mesten, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin konuğu oldu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Üyelerini geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başkan Osman Arslan, TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin yapısı hakkında bilgiler verdi. Arslan, şubenin yaklaşık 500 üyesi bulunduğunu ve bu üyelerin çoğunlukla KOBİ ölçeğinde olduğuna dikkat çekti.

Birbirinden faklı birçok sektörden üyelerinin bulunduğuna ve birçok sektörün ortak probleminin kalifiye eleman eksikliği olduğuna vurgu yapan Arslan, nitelikli eleman probleminin kalıcı şekilde bertaraf edilmesi gerektiğine, bu noktada iş dünyası temsilcileri olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

“Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız”

AK Parti heyetini TÜMSİAD’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Şube Başkanı Osman Arslan, “TÜMSİAD ailesi olarak biz, şartlar ne olursa olsun, ne yapabileceğimizi, ne üreteceğimizi sorgulayan, önce buna odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz. Ne olursa olsun mutlaka bir çıkış var diyerek, inanarak, samimiyet ve gayretle, büyüklerimizin duasıyla, biz elimizden geleni sonuna kadar yapacağız; şartlar ne olursa olsun”

“Zaferlere çiçekli yollardan gidilmez”

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimize inanıyoruz. Devlet yöneticilerimize inanıyor, destekliyor ve can-ı gönülden dua ediyoruz. Köstek olmadan destek olmaya çalışarak hareket ediyoruz. Bunları yaparken de sorunlarımızı konuşabiliyoruz. İyi bir diyalog var. Bu son derece önemli çünkü kılcal damarlarda sorunlar varsa, ileride sorunlar oluşturabilir. Bu manada piyasanın en derin nabzını tutabilmek STK’larla görüşmek istişare etmek son derece önemli. Bu hassasiyete sahip oldukları için teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğini aydınlık görüyoruz. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Şartlar ağır. Sadece Türkiye ekonomi için değil dünyada gelişmekte olan pek çok ülke için aynı şartlar söz konusu. Biz bu şartlardan elbirliği, güçbirliğiyle hep beraber çıkacağız.”

Osman Arslan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından işadamlarına hitap eden AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise geride bırakılan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin önemine dikkat çekti. Seçimler öncesinde ziyarette bulundukları kurumları seçimin ardından da ziyaret edip teşekkür ettiklerini belirten Salman,  ziyaretlerde Bursa milletvekillerinin parlamentoda neleri dile getirmesi gerektiği konularında istişareler yapıldığını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Salman, TÜMSİAD’ın, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.

“Milletimizi çözümlerle buluşturuyoruz”

AK Parti’nin hükümet politikasından söz eden önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala da “Biz birkaç gündür seçim sonrası teşekkür ziyaretleri yapıyoruz. TÜMSİAD’a da bu vesileyle geldik. Başkan Osman Arslan’a ve bütün TÜMSİAD ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz seçimde milletimiz, Türkiye’nin önünü açan bir irade beyanında bulundu. Bunu başından beri destekleyenler arasında sizin aileniz de var. O bakımdan hem teşekkür ediyor hem de sizlerin dile getireceği hususları alarak Türkiye’nin yoluna devam etmesini sağlamayı çalışıyoruz. Hükümet politikalarımız problemleri ötelemek, hasırın altını süpürmek değil, problemlerle yüzleşmek ve onları çözmektir. Bugüne kadar da birçok problemi çözerek arkamızda bıraktık, Türkiye’nin önünü açıcı politikaları da Türkiye’nin önüne koyduk. Biz milletimizle çözümleri buluşturuyoruz” dedi.

“Desteğinizi unutmayacağız”

24 Haziran seçimlerinin, ülke için kritik bir eşik olduğunu dikkat çeken TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, “Milletimiz 16 Nisan’da verdiği desteğini bu defa bunu uygulamak noktasında direksiyonun başına geçecek kişiyi belirlemek noktasında destek verdi. Dolayısıyla bu süreçte ciddi bir efor sarf ettik milletvekillerimiz, milletvekilleri adaylarımız ve teşkilatlarımızla. Bu süreçte sizlerle de beraber olduk ve sizler de açık desteğinizi izhar ettiniz. Bugün de size geldik, teşekkür ediyoruz, desteğiniz bizim için çok değerliydi. Hiçbir şekilde unutulmayacaktır” dedi.

Yeni hükümet sisteminin detayları hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu, “Milletvekillerinin, özellikle yerelde sahada sizlerin milletimizin gözü kulağı olarak tabandan tavana ulaşarak iletişim silsilesini devam ettirmek bakımından yeni bir döneme giriyoruz. Kanun tekliflerini sadece milletvekilleri verecek. Dolayısıyla bizlerin bu nedenle sahada daha görünür ve insanlarla daha da fazla yan yana olmamız gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz” diye konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, sanayici ve iş dünyası temsilcinin sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini almak adına bu buluşmaların önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmaların ardından toplantının ikinci kısmında sanayici ve işadamlarının görüş ve önerileri alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.