Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acemler’in trafik yükü rahatlayacak

Bursa Haber’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşım yatırımlarından taviz vermediklerini belirterek, Acemler’deki trafik yoğunluğunu düşürmek için yeni bir tünel çalışmasının olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2021 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Acemler’in trafik yükü rahatlayacak

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

ACEMLER’E YENİ TÜNEL

Bursa Haber Gazetesi’ne konuk olan Başkan Alinur Aktaş, Bursa gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Tarım’dan turizme, ekonomiden sağlığa pek çok konuya değinen Başkan Aktaş, önümüzdeki dönemde Bursa’ya katma değer anlamında vizyon projelerin devam edeceğini söyledi.

ULAŞILABİLİRLİK

Amaçlarının Bursa’da yaşayan her bir ferdin hayatına dokunmak olduğunu ifade eden Başkan Aktaş,

ulaşılabilir bir belediye olma hedefiyle ilerlediklerini belirterek, “Vatandaşların hayatını nasıl iyi noktalara taşıyabiliriz, Bursa’yı nasıl daha yaşanılabilir bir şehir yaparız onun derdindeyiz” dedi.

TRAFİK                                

Özellikle proje açısından Türkiye’de en öncü belediyelerden birisi olduklarını söyleyen Aktaş, Bursa’nın trafik sorununa ilişkin Acemler’de trafik yükünü hafiflettiklerini buna ek yeni bir tünel yapım çalışmasının olduğunu belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kenetsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Alinur Aktaş, dönüşümün vatandaşın elinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Vatandaşta bir anlayış var. 40 yıllık binayı vereyim, bana sıfır bina yap ver. Bu anlayış ile ilerleyemiyoruz maalesef. Bu konuda her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Eğer sağlıklı bir kentsel dönüşüm istiyorsak, vatandaşın da elini taşın altına sokması gerekiyor. Bu konuda etap etap gitmek istiyoruz. Her yere bir anda girmektense yavaş ve sağlam iş çıkarmak derdindeyiz.”

MAAŞLAR

Asgari ücret tartışmaları üzerinden belediyelerin açıkladığı memur maaşlarına ilişkin de konuşan Başkan Aktaş, belediyelerin maaş ücretlerini toplu iş sözleşmesi üzerinden yaptığını belirterek, “Biz diğer belediyeler gibi herhangi bir rakam açıklama ihtiyacı hissetmedik. Bu işin CHP belediyelerin yaptığı gibi şova dönüşmesini istemediğimiz için bu konuda her herhangi bir açıklama yapmadık. Ancak belediyemizde en düşük maaş 3900 liradan fazla” dedi.

ULUDAĞ

Uludağ ile ilgili alan başkanlığı çalışmasının devam ettiğini ifade eden Aktaş, bu sene kar yağışının az olmasından dolayı zirvede henüz istenilen hareketliliğin oluşmadığını söyledi. Yapımı bitmek üzere olan yolla birlikte Uludağ’a ulaşımın daha rahat olacağını belirten Başkan Aktaş, “Amacımız zirveyi kışa ayıyla sınırlandırmamak.  Uludağ barındırdıklarıyla her mevsime hitap eden bir yer. Bu bilinçle hareket edip çalışıyoruz. Hedefimiz yılın 12 ayı ziyaret edilen, ilgi gören bir yer yapmak. Bu konuda zaten yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

SAĞLIK

Salgına karşı alınan önlemler sayesinde Bursa’nın vaka sayıları bakımından Türkiye’nin en düşük ili haline geldiğini de sözlerine ekleyen Aktaş, vatandaşların daha duyarlı olmaya davet etti. Bu durumun rehavete yol açmaması gerektiğini söyleyen Başkan, tedbirlerle bu krizi en az hasarla atlatacaklarını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.