Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acemler’de trafik çilesine son

Mudanya’dan Bursa istikametine gelen araçların şehir içi trafiğe dahil olmasıyla yaşanan trafik keşmekeşi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımla tarihe karışıyor. Mudanya Kavşağı’nın Bursa çıkışına 2 şerit...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Acemler’de trafik çilesine son

Mudanya’dan Bursa istikametine gelen araçların şehir içi trafiğe dahil olmasıyla yaşanan trafik keşmekeşi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımla tarihe karışıyor. Mudanya Kavşağı’nın Bursa çıkışına 2 şerit daha ilave edilmesine ve dolayısıyla Mudanya Kavşağı-Bursa istikameti ile Acemler Köprülü Kavşağı-Orhaneli Kavşağı arasındaki trafik sıkıntısının son bulmasına ilişkin çalışmaların başladığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 yıl içerisinde tamamlanacak çalışmalarla artık bu aksta bir daha trafik sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı’nın Bursa-İzmir Yolu’na bağlantı noktasına inşa edilecek yeni şerit alanlarından incelemelerde bulundu. Gezisinde Bursa’daki trafik akışına ve yaşanan sorunlara değinen Başkan Altepe, hızlı büyümeye paralel olarak gelişen trafik sıkıntısına çare bulmak için büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti. Bursa’da her ay 6000 aracın trafiğe çıktığını, kent ekonomisinin de gelişmesiyle yaşanan hareketliliğin daha da büyüdüğünü kaydeden Başkan Altepe, buna rağmen sadece bu dönemde yapılan 68 adet köprülü kavşağın da ihtiyacı gidermediğini söyledi. Bursa’da trafik sıkıntısının en çok yaşandığı bölgenin Acemler ve Mudanya köprülü kavşakları ile Orhaneli Kavşağı arasındaki aks olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yoğunlaşan trafiği çözmek için yeni adımlar attıklarını kaydetti. Mudanya Kavşağı’nı tamamlar tamamlamaz Orhaneli Kavşağı ile Acemler Köprülü Kavşağı arasındaki şerit geliştirme çalışmalarına başladıklarını, Çekirge ile Yakın Çevre yolu altının bölge ile entegrasyonunu sağlamak için viyadük inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, 2 şeritle Bursa istikametine giren Mudanya Kavşağı’nın sonuna yapılan ilave 2 şeritle birlikte kesintisiz ulaşımın hayata geçeceğini vurguladı. Çalışmaların nisan ayında tamamlanacağını ve ardından aksayan yeni alanlar için çözümler üretmeye devam edeceklerini belirten Başkan Altepe, “Şu anda Nilüfer Çayı üzerindeki köprümüz genişletiliyor. Burada yolun 2 şerit daha genişletilmesi yönünde 46 adet beton kazık çakıldı. Mevcut 4 şerit olan yol, yapılacak çalışmayla 6 şeride çıkmış oluyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.