Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acara Başbakanı İnegöl'de

Çeşitli ziyaretler için Türkiye’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze, Bursa'nın İnegöl ilçesinde temaslarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Acara Başbakanı İnegöl'de
 Çeşitli ziyaretler için Türkiye’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze, Bursa'nın İnegöl ilçesinde temaslarda bulundu.

Başbakan Archil Khabadze, belediye, kaymakamlık ve İnegöl Kafkas Folklor Derneği'ni ziyaret etti. Khabadze, bakanlar ve iki ülkenin büyükelçilerinden oluşan heyete, AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Khabadze’ye İnegöl ile ilgili bilgiler verdi. İnegöl’ün yaklaşık 250 bin nüfuslu bir şehir olduğunu ifade eden Aktaş, “Bursa’nın merkezden sonraki en büyük ilçesi. Her şehrin meşhur ürünleri var. Bizim de köftemiz, kaplıcamız ve mobilyamız meşhur. Ağaç ve mobilya sanayi çok gelişmiş durumda. İki bin civarında irili ufaklı işletme var. 35 bin civarında insan mobilyadan ekmek yiyor. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar bir tarım şehri. Tarımda İnegöl her geçen gün gelişiyor. İnegöl’ün sosyal yapısından da bahsetmek istiyorum. Ülkemiz zaten bir çiçek bahçesi gibi farklı kültürler, farklı yörelerin insanları var. İnegöl’e bir Türkiye mozaiği diyebiliriz. Kafkaslar ve Rumeli'nden göçüp gelen insanlar var. Ben de Acara göçmeni bir ailenin üçüncü kuşağıyım. Kokolatze'yim yani. Rahmetli belediye başkanımız Hikmet Şahin de Acara göçmeniydi. Biz her yıl festival düzenliyoruz Batum’dan gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Bizim 7 kardeş şehrimiz var. Bunlardan biri de Gürcistan Rustavi. 23 yıl önce kardeş şehir olmuşuz. Benim farklı tarihlerde oraya iki ziyaretim oldu. Onlarda bizleri ziyaret ettiler. Batum’da da 3 yıldır iftar veriyoruz” dedi.

"GÜRCİSTAN SİZİ SEVİYOR"

Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze ise, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında, Başkan Alinur Aktaş’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Burada olmaktan son derece mutluyum. Burası bir çiçek bahçesi. Farklı kültürlerin birleşme noktası. Gürcüler de bu çiçek bahçesinin gülleri. Burası en çok Gürcü vatandaşının yaşadığı bir şehir. İlk defa ilçenize geliyor. Milletvekiliniz Hüseyin Şahin’e bu olanağı sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu akşam folklorumuzla birlikte geldik. Bu gece çok özel bir programa ev sahipliği yapacaksınız. Bursa’ya ilk adım attığımda da söyledim, burada da diyorum. Gelir gelmez Gürcüce bilen 3 insanla karşılaştım. Kendimi Gürcistan’da hissettim. Gürcistan sizi seviyor. Acara sizi seviyor. Mutlaka gelin ve misafirimiz olun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Başbakan Archil Khabadze’ye çini ve fincan takımı hediye ederken, Khabadze ise Aktaş’a üzerinde işlemelerin yer aldığı ahşap kupa ve çini hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Başbakan Archil Khabadze ve beraberindeki heyet, İnegöl Kaymakamlığı'nı ve Kafkas Folklor Derneği'ni ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.