Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

759 milyonluk yatırımın açılışını Erdoğan yapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede hayata geçirilen ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar toplam 759 milyon 30 bin TL’lik yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
759 milyonluk yatırımın açılışını Erdoğan yapacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede hayata geçirilen ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar toplam 759 milyon 30 bin TL’lik yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahallî ve merkezî idare tarafından yapılan yatırımları hizmete açmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin oğlu Ömer Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kızı Merve Burkay’ın düğününe katılmak üzere yarın (cumartesi) Bursa’ya gelecek. İlk İnegöl ilçesine gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün açılış törenine katılacak. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde Bursalılarla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede gerçekleştirdiği ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar toplam 759 milyon 30 bin TL’lik yatırım ile merkezi hükümet tarafından yaptırılan 344 milyon 412 bin 293 TL’lik yatırımları da törenle hizmete açacak.



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde üretilen ve bu alanda Türkiye’nin dünyada tramvay üreten 6 ülke arasını girmesini sağlayan yerli vagon ve tramvaylar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 402 milyon TL’ye alınan 60 yerli vagon ve 12 tramvayın hizmete alınacağı törende ayrıca merkeze yeni bağlanan 10 yeni ilçedeki altyapı yatırımları da devreye alınmış olacak. Bu çalışmalar kapsamında da İnegöl, İznik, Yenişehir, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles’te toplam 910 kilometre içme suyu, 172 kilometre kanalizasyon hattı ve 37 kilometre de yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı tesislerde kırsal kalkınma yatırımları da ön plana çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İznik, Kestel ve Orhaneli’de 4 sulama göleti ile İnegöl, İznik, Mudanya, Osmangazi, Orhaneli, Yenişehir, Gemlik ve Kestel’de 13 adet tarımsal sulama tesisi hizmete alınacak. Bunların yanı sıra ilçelere yeni hizmet binaları, 9 spor tesisi, tarihi eser restorasyonları ve ulaşım projelerinin de arasında bulunduğu toplam 759 milyon 30 bin TL’lik 62 yatırım Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış olacak.



Bursa’ya hizmet yağıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait 2, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait 6, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait 3, İçişleri Bakanlığı’na ait 1, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 29, Sağlık Bakanlığına ait 3, Gemlik Belediyesi’ne ait 2, İnegöl Belediyesi’ne ait 5, Yıldırım Belediyesi’ne ait 8, Kestel Belediyesi’ne ait 3, Bursa Teknik Üniversitesi’ne ait 1, DSİ’ye ait 8, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 2, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 5, Müftülüğe ait 1 ve TEİAŞ 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 tesisi hizmete açmış olacak. Toplam 344 milyon 412 bin 293 TL’lik bu yatırımlar da göz önüne alındığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin 293 TL’lik yatırımları Bursa’nın hizmetine sunmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Bursa Valiliği’ni ziyaret edip, akşam da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin oğlu Ömer Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kızı Merve Burkay’ın düğün merasimine katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.