Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 yıl çalışan kıdem tazminatını çekebilecek

Kıdem Tazminatı Fonu için çalışma tamamlandı, biriken parayı çekmek için en az 3 yıllık kesinti yapılması, nemasıyla alınması için ise 5 yıl gerekiyor

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 yıl çalışan kıdem tazminatını çekebilecek

Çalışanların yakından takip ettiği Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemede son viraja girildi. Son olarak Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında ele alınan fonun, kurgulandığı şekli ile hayata geçmesi halinde 183 yıl hiçbir sorun yaşanmadan devam edeceği sonucuna varıldı.
 
SON KARAR ERDOĞAN'DA


Toplantıda, birkaç konu ile ilgili daha hesaplama çalışmaları yapılması benimsendi. Birkaç noktada ise son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım verecek. Erdoğan'ın onayından sonra fon ile ilgili taslağın yanı sıra bu rakamlar da son şeklini almış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararı vereceği konulardan ilki, fona yapılacak devlet desteği olacak. BES'te olduğu gibi devletin de bu fona belli oranda destek vermesi planlanıyor. Devletin yüzde kaç oranında destek vereceği ile ilgili seçenekli çalışmalar, bütçeye maliyeti hesaplanıp Erdoğan'a sunulacak. İkincisi ise çalışanların fondaki paralarını çekmeleri. Çalışanlar belli süre sistemde kalınca paralarını çekebilecek. Bu konuda iki aşamalı bir sistem uygulanacak. Biriken parayı çekmek için en az 3 yıllık (henüz süre netleşmedi, değişebilir) kesinti yapılmış olması gerekecek. Çalışan, bu süre sonunda ayrıldığında sadece yatırdığı kadar yani ana parasını alabilecek. Kesilen paranın nemalandırılarak alınması için ise daha uzun süre beklenecek. Bunun için de 5 yıl üzerinde duruluyor ancak süre netleşmedi.
 
EKİMDE MECLİS'TE


İlgili bakan tarafından düzenleme bir kez daha tarafların bilgisine sunulacak. Sendikalarla müzakere edildikten sonra yasa taslağı olarak Bakanlar Kurulu gündemine gelecek. Düzenlemenin önümüzdeki ekim ayı sonunda ise TBMM gündemine taşınması planlanıyor..

KAYNAK:POSTA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.