Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’2018’ Yıldırım’ın yılı olacak

2018 yılının Yıldırım’ın yılı olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, Sular Vadisi Projesi, Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’2018’ Yıldırım’ın yılı olacak

2018 yılının Yıldırım’ın yılı olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksi, Sular Vadisi Projesi, Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezi gibi vizyon projelerin açılış yılı olacak 2018’de Yıldırım’ın ilk alışveriş merkezinin temelini de çevre yolunun kesiştiği noktada yakın zamanda atacağız” dedi.

İlçedeki kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana ve Hacivat mahallelerinde planların bittiğini, tapu dağıtımının başladığını hatırlatarak, “Tapular verildikten sonra o bölgede de inşaatlara başlanacak. Değirmenönü, Karapınar’da da planlama bitti, tapu dağıtımı yapıyoruz, ardından inşaatlar başlayacak. İki büyük meydan yapacağız, çok amaçlı kapalı pazar yerleri yapıyoruz. Piremir, Güllük, Mimar Sinan, Millet Mahallesi’ne yapacağımız pazar yerleri 2018 yılında bitecek. Söz verdiğimiz gibi 5 yıla 50 yıllık sıçrama olacak. Şehrin imar düzeni olmadıkça diğer her şey askıda kalıyor, bu kadar büyük alanda imar planı yapan başka belediye yok. Çocuklarımız çok daha iyi bir Yıldırım’da yaşayacaklar. Artık Yıldırım’da bitişik nizam iki kat dönemi bitecek. O bölgedeki ticari amaçlı geniş caddeleri olan, sosyal tesisleri olan, bisiklet yolu olan bir Yıldırım olacak" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarla yürütülen görüşmeler esnasında gönüllülük ilkesini esas alarak insanların rızasını almaya önem verdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Yıldırım’da dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Hemşehrilerimizin yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘gönüllü’ kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, uzlaşarak vatandaşlarımızın yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak felsefeyle adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunun uzmanı olarak standartları yüksek bir planlama yaptık. Yıldırım’da her yeni gün yukarı bir seviye, yeni bir aşamadır. Yıldırım’ı daha yaşanabilir, yarınların şehri yapmak için tüm çalışmalarımızı ekibimizle birlikte sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde örnek 3 tip daire yaptıklarını ve vatandaşların bu daireleri görmesi gerektiğini dile getiren Başkan Edebali, sözlerini şöyle sürdürdü:

"90 metrekarelik bina küçük değil. Proje kendini finans ediyor, belediye olarak şehir kazansın istiyoruz. Biz kentsel dönüşümde yüzde 80 evet denileceğine inanıyoruz. Yüzde 80 onay olmadıkça başlamayacağız. Vatandaşlarımız ne kadar kısa sürede anlaşırsa o kadar hızlı olur. Belediye olarak amacımız vatandaşımızın mağdur olmaması. Değerlerimize uygun binalar yapacağız, gökdelenler dikmeyeceğiz. Mevlana’daki kentsel dönüşüm binasının yanında Samanlı Kavşağı’nda, 11 Eylül bulvarı ile Samanlı Caddesi arasındaki büyük alanda 70 bin metrekarelik kapalı alana sahip 22 bin metrekarelik alanda ilk alışveriş merkezinin temelini atacağız. Bu yıl vizyon projelerin açılış yılı olacak. Ayrıca Değirmenönü ve Arabayatağı’na da iki büyük meydan inşa ediyoruz."

Çevre yolu altında kalan semtlerin birinci sınıf tarım arazisi gözüktüğünü ancak bu bölgenin tarım vasfını yitirmiş olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Oralar ova koruma içerisinde kaldığı için hiçbir şey yapamıyoruz. Bu meseleyi 2018 yılında çözeceğiz. Hafsa Hatun Projemiz, Beyazıt 152 Evler Projemiz var. Beyazıt projemizde 40 metrelik yayalaştırılmış cadde var. O caddemiz insanların nefes aldıkları bir yer olacak, burayı Beyazıt’a 152 Evler’e yapacağız. Şirinevler’i sit alanından çıkardık, Oranın sit alanı olma özelliği yoktu, bizde orayı sit alanında çıkarttırdık, orada da Arabayatağı, Ulus, Hacivat, Mevlana’da da yaptığımız planın devamını getireceğiz. Değirmenönü, Karapınar’da yaklaşık 50 bin insanımız yaşıyor. 250 hektarlık bir alanda yaklaşık 2,5 yıldır üzerinde çok uğraştığımız bir planımız var. Proje onaylandı, o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza tapuları yeniden çıkacak. Biz onlara imar izni vereceğiz, 8 kat imar verdik. Geniş caddeler, ticari alanlar, meydanlar yaparak orayı çöküntü bölgesinden kurtaracak. Plansız yapılaşma o bölgeyi her gün aşağı çekiyordu, artık yukarı çıkacak. 3 ay içerisinde hepsinin tapuları çıkacak, ister kendileri yaparlar, ister müteahhit ile anlaşırlar, biz vatandaşlarımıza kaliteli bir imar şartı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.