Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1985'te başlayan proje sona erdi

Yenişehir'de ilçesinde 1985 yılında ilk sondajın yapıldığı yer altı suluma projesi (YAS) tamamlanarak hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1985'te başlayan proje sona erdi
  140 kilometre  hattın çekildiği YAS projesinde 53 pompa ve 532 trafo bulunuyor. 55 bin dönüm arazinin sulanacağı proje ile ilgili önceki gün açılan vana ile toprak su ile buluştu. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, 30 yıldır hasretle bekledikleri projenin tamamlanarak faaliyete girmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.
  Aktaş, her tarlaya hidrant vana çıkışı ve ön ödemeli sayaç takılacağını belirterek, “Artık çiftçimiz yüksek maliyet ile sulama yapmayacağı gibi su israfı da önlenmiş olacak. Ön ödemeli sayaçlar sayesinde çiftçi tükettiği kadar su parası verecek. Şu an suyun metreküp  fiyatı 25 kuruş olarak belirlendi. Artık çiftçi tarlasını sabahtan akşama kadar sulamayacak. Böylece topraktaki verimli minerallerde ölmeyecek. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmış olacağız” dedi.
  Su motoru, derin kuyu devrinin bu proje sayesinde bittiğine dikkat çeken Aktaş, “Bu proje ile özel kuyuların ruhsatları da iptal edilecek. Şu an Yenişehir’de 1700 civarında özel trafo bulunuyor. Bunların hepsinin ruhsatı önümüzdeki yıl iptal edilecek. Çiftçimiz sağlıklı ve daha az masraflı sulama yapmak için Su Birliği’ne üye olacak. Şu an 170 üyemiz var, ancak YAS projesi ve Boğazköy projesinin tamamlanması ile üye sayımız 6-7 bin civarında olacak” diye konuştu.
  Aktaş, 30 yıl önce başlanan bu projeye hayata geçirmekte emeği olan herkese teşekkür etti.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.