Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 yaşında 60 santim!

Türkiye’de üç, İnegöl’de ise eşi benzeri bulunmayan parmak çocuk, görenlerin ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10 yaşında 60 santim!
 Milyonda bir görülen kemik deformasyonu hastalığına yakalanan 10 yaşındaki parmak çocuk, annesinin rahatsızlığı nedeniyle babası ile birlikte geldiği İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

10 YAŞINDA, 60 SANTİM, 5 KİLO
10 yaşında olmasına rağmen boyu 60 santim, ağırlığı ise 5 kilogram olan parmak çocuk İlker Bayrak, anne ve babasının gözbebeği. Prematüre olarak 850 gram doğan İlker, 10 yıl önce vücut gelişimini olmaması şikayetiyle babası tarafından hastaneye götürüldü. Bursa’daki hastanelere götürülmesine rağmen hastalığına teşhis koyulamayan İlker, en son Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesine götürülerek gerekli tetkikleri yapıldı.

MİLYONDA BİR GÖRÜLEN HASTALIK
Yapılan tetkikler sonucunda İlker’e, genellikle Amerika’da görülen ve dünyada milyonda bir doğumla birlikte görülen kemik deformasyonu hastalığı teşhisi konuldu. Bugün 10 yaşında olan Elif ve Adnan Bayrak çiftinin tek çocuğu parmak çocuk, ailesinin gözbebeği.

Annesinin rahatsızlığı dolayısıyla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen İlker Bayrak, görenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Acil servis önündeki çay bahçesine babası ile birlikte oturarak bir şeyler atıştıran çocuğu görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Babasıyla konuşup sohbet eden çocuğu görenler, hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbiri ile yarıştılar.

TÜRKİYE’DE 3. ÇOCUK
İlker’in prematüre olarak 850 gram dünyaya geldiğini bildiren baba Adnan Bayrak, “Doğduğunda bir problem yoktu. Sadece doktorlar ufak doğduğunu söylediler. Bursa’daki hastanelere götürdük ancak bir netice alamadık. En son Ankara Hacettepe Hastanesinde teşhis konuldu. Oğlumuza, milyonda bir görülen kemik deformasyonu hastalığı tanısı koyuldu” Hastalığın daha çok Amerika’da görüldüğünü söyleyen Bayrak, “Türkiye’de benim çocuğumla beraber üç tane çocuğun olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

İLKER’LE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL
İlker’le yaşamanın çok güzel olduğunu ifade eden Bayrak, “İlker’le çok güzel vakit geçiriyoruz. İlkokul 3. sınıf eğitimini evimizde alıyor. Onu çok seviyoruz. Boyu 60 santim, kilosu ise 5. İlker’i İnegöl’de tanımayan yok. İnsanlarla çok rahat diyalog kurabiliyor. İlgiden de ok memnun oluyor” şeklinde konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.