Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa gündeminde bu hafta…

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 00:00

Türkiye’de gündemi yoğun olan şehirlerden biri de kuşkusuz Bursa’dır…

Bursa Türk siyaset hayatında önemli bir konumda yer aldığı için gündemdeki yerini de koruyor.

Bu aralar en çok konuşulan konu 31 Mart sonrası itirazlarla gündemde düşmeyen Mustafakemalpaşa seçimleri oldu.

Yüksek seçim Kurulu İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine karar verince Mustafakemalpaşa seçimleri için İYİ Parti harekete geçti, fakat itirazları reddedildi.

Konuyla alakalı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin,

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul ve Mustafakemalpaşa seçim sonuçlarına yönelik kararları üzerinden yürütülen tartışmalara yönelik değerlendirmede bulundu.

Esgin, İstanbul ile Mustafakemalpaşa seçimlerinin aynı noktada olmadığını şu tespitlerle dile getirdi.

Özetle, kanuna aykırı olarak görev yapan sandık kurulu başkanı ve üyelerin görev yaptığı 22 sandıktaki oy sayım ve döküm cetvelinin kayıp olduğu ve YSK sistemine boş olarak işlendiği tespit edildiğini…

101 sandıktaki oy sayım ve döküm cetvelinin imzasız, mühürsüz ve yazıları eksik olarak YSK sistemine işlendiğini…

Usulsüzlük yapılan sandık sayısı 123 olduğu ve bu sandıklardaki toplam oy sayısı 42 bin dolayında olduğunu…

YSK 42 bin oy pusulasının denetiminin yapılamayacağından dolayı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin şüpheli hale geldiğine hükmettiğini…

İstanbul seçimlerinde adaylar arasındaki oy farkının 13 bin 729 olması ve 42 bin denetlenemez oy pusulasının seçim sonucunu etkileyeceği gerçeğinden hareketle seçimi iptal ettiğini söyleyerek son noktayı koydu.

Bursa’nın ulaşım projelerine Ankara’dan destek

Bursa’nın en önemli sorunu olan ulaşıma köklü çözüm üretecek projeleri değerlendirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaret eden Başkan Aktaş, hazırladıkları projeleri tüm detaylarıyla Bakan Turhan’a sundu

Aktaş ve Bakan Turhan’ın görüşmesinde özellikle 5 proje üzerinde durulduğu gelen bilgiler arasında…

Ulaşım mastır planında yer alan öncelikli yerler ise;

Acemler Kavşağı ve civarı, Adliye Kavşağı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin Çevre Yolu’na bağlanması, Bursaray Emek Hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması ve T2 Kent Meydanı- Terminal hattının sisteme entegrasyonunu…

Başkan Aktaş’ın bu projelerini Bakan Turhan da önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkaracaklarını belirtip, Bursa’nın ulaşım projelerine destek sözü verdi.

Bursa iş dünyasından Bursaspor’a destek

Bursa’nın marka değeri Bursaspor son yılların en kritik dönemlerini yaşıyor bu günlerde…

Önceki gün sosyal medyada BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın şehrimizin değeri Bursaspor için bir paylaşımını gördüm. Kritik son iki maçta Bursalı İş adamlarından da destek geldi.

Sosyal medyada başlatılan kampanyada şu ana kadar 500 bin TL prim toplandığı, hedeflenen rakamın ise 2 milyon lira olduğu belirtildi.

Yıldırım’da hem vakitten hem nakitten tasarruf

31 Mart’tan sonra görevi devralan Başkan Oktay Yılmaz, işe tasarruf tedbirleriyle başladı. Daha önce makam araçlarının tasarrufuna giden belediye, en son mayıs ayı meclis toplantısında yine önemli kararlar alındığını söyleyebiliriz.

Belediyede iş ve işlemlerin daha etkin yürütülmesi amacıyla mevcut kadrolarda genel idare hizmetler sınıfında bulunan Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü, Arşiv Müdürlüğü, Basın ve Yayın Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü, AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti gruplarının oy birliği ile kabul edilerek 9 müdür kadrosu iptal edildi.

Bu bağlamda çalışmaların Koordinasyon İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri çatısı altında sürdürülmesi kararlaştırılarak güzel bir uygulamaya imza atan Başkan Yılmaz’ı ve meclisi kutluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.