Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ekonomi gündemi yine yoğun…

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2015 13:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 13:37

Yılın ilk ayı geride kaldı bile ve gündem bütün yoğunluğuyla devam ediyor.

MÜSİAD ve TÜMSİAD Bursa Şubeleri’nin Genel Kurul toplantılarında Başkanlar değişirken yeni yönetim kurulları da belirlendi.

MÜSİAD’da Mustafa Gürses, TÜMSİAD’da ise Osman Arslan Başkanlık görevini devraldılar. Diğer taraftan TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin geçmiş dönem Başkanı Cemal Balabanoğlu da Genel Merkez Yönetimine girdi.

Bu arada, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve kısa adı SAMEKS olan Satınalma Müdürleri Endeksi de Bursa’da açıklandı. Öncü gösterge durumunda olan çalışmanın Ocak ayı verileri sanayi endeksinde yüzde 14’lük düşüş görülüyor.

Ocak ayı sonuçlarını açıklayan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Başta inşaat, sanayi ve ulaştırma sektörleri olmak üzere birçok sektörün üretiminin yavaşlaması, SAMEKS’in üretim ve istihdam alt endekslerindeki düşüşün en önemli belirleyicisi olmuştur” diye konuşurken, “Bilhassa Avro Bölgesi’nde artan deflasyon riski ve düşük büyüme problemi, ihracat yönüyle ağırlıklı olarak Avrupa ile çalışan Türkiye sanayisini olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı ve küresel pazarda yaşanan durgunluğun Türkiye ekonomisi üzerine etkilerinin sürdüğünü vurguladı.

Konuyla ilgili MÜSİAD’ın bülteninde Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler öncesinde iş dünyasının bekleme politikası izlediğini söyleyen Genel Başkan Nail Olpak, “İş dünyası mevcut stoklarını tüketerek, yatırımlarını ertelemektedir. Ocak ayında SAMEKS Sanayi ve Hizmet Sektörü’nün, stoklar alt endekslerinde görülen sırasıyla 6 ve 11.8 puanlık azalışlar da bunu destekler niteliktedir. İç talebin yeterli seviyede olmaması da ocak ayında SAMEKS’in üretim alt endekslerinde yaşanan düşüşe işaret etmektedir. Yılın 3. çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yalnızca yüzde 0,2 artış gösterebilen iç talep, üretimin ekonominin potansiyelinin altında seyretmesine neden olmuştur” dedi.

Bu veriler ve Bursa’da yapılan bu açıklamalar önemli elbette…

Ankara’da ise KOSGEB 3.KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreni gerçekleştirildi ve törene Bursalı firmalar damgasını vurdu. 8 kategoride 40 firmanın finalist olduğu yarışmada Bursa’yı 12 firma temsil ederken, NSK Otomotiv ile Mekpa Hava Süspansiyon kendi kategorilerinde birinci oldular ve ödüllerini Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

NSK Otomotiv ile Mekpa Hava Süspansiyon’un yanı sıra Das Yalıtım, Emko Elektronik, Bursa Yapı Kimyasalları, FSS Fren, Pe-Ga Otomotiv, Yönetim Akademisi, Grand Kalıp, Has Teknik, BYL Tekstil ve Platform Metal Bursa’nın gururu oldular.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.