Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa dünyanın yeni slikon vadisi olabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 00:00

Hepimiz devrin değiştiğini ve Teknoloji Çağı’nda yaşadığımızı biliyor ve çağın gerektirdiği siber ticaret ve pazar arayışındaki yarışların ne denli dünyayı sardığının farkındayız

Pazar arayışlarının bu temel üzerine kurulduğu da bilinen bir gerçek. Hem dünyada hem de ülkemizde bu konular üzerine çeşitli çalışmalar yapılmakta.

Bu neticede sanayi ve tekstilin en önemli merkezi Bursa’da da önemli çalışmalar yapılıyor ve bunu etkinliklerle duyurmaya çalışıyor. Bunlardan biri de Bursa’da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde 22 – 23 Ekim’de Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından XI. Uluslararası AR_GE Proje Pazarı ile Techxtile Start-up Challenge etkinliği düzenlenecek.

Bu etkinliğin tanıtımı için projenin paydaşları önceki gün Crowne Plaza’da Bursa basını ile bir araya geldi.

UHKİB, BTSO, BEBKA, BUTEKOM ve TÜBİTAK iş birliği ile 22-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin tanıtım toplantısında, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BEBKA Bursa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erhan Öztürk, Ventures & Mentors League CEO’su ve Proje Koordinatörü Ufuk Batum katıldı.

Etkinlikteki amaç ise tekstil ve konfeksiyon sektöründe, İnovatif, Katma Değer ve ihracat odaklı yatırımlar…

Toplantıda öne çıkan konuların başında elbette Bursa’nın aktif gücü…

154 AR-GE merkezine sahip olan Bursa’nın aynı zamanda sanayi ve tekstilin de merkezi olması, Marmara Havzasının gelişmesinde aktif rol aldığı altı çizilen konulardan biri oldu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesinin 1961 yılında Bursa’da kurulduğunu bu açıdan bakıldığında daha kalıcı inovasyon ve yatırımlarla bölgenin ve Türkiye’nin en önemli yatırım ve üretim merkezi Bursa’nın bu projelerle daha da değer kazanacağının önemine işaret etti.

Bu bağlamda geçmişten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerleyen Bursa için her dönemin ihtiyacını karşılayacak çok projelerin olduğu ve yeni yatırımlarla da daha önemli bir vizyon yakalayacağını belirtti.

Çok geniş katılımcı profıller ile önemli projeler Bursa’da hayata geçiyor.

Bu etkinlikteki amaç da bunlardan biri…

Projenin hayata geçmesinde çok büyük rolü olan UTİB’i ve başkanı Pınar Taşdelen Engin’i, tüm katılımcıların emeği büyük.

Bursa artık, Pınar Hanımı’nda dediği gibi standartlara uyan değil, standartları belirleyen bir konumda olması, bu yönüyle dünya tekstiline yön vermenin de kaçınılmaz olduğu gerçeği ortadadır. Bu doğrultuda tekstil sektörü, ürün kalitesi moda ve trendleri belirleme gücü ve yüksek teknolojisi ve AR_GE çalışmalarıyla dünyada yerini almak için kayda değer çalışmalar yapılıyor.

Şehirlerin bölgelerin ve güçlerin yarıştığı bir dönemde fikirleri sermaye ile birleştirmek aynı zamanda hayata geçirmek günümüzün gelişen teknolojisini de kullanarak ekomomik bir kazanıma dönüştüren söz sahibi oluyor.

Programda projenin Koordinatörü Ufuk Batum’un sunumunda gösterdiği ve dile getirdiği gibi Bursa çok önemli bir konumda sanayisiyle, ekonomisiyle, tarihiyle ve turizmiyle göz dolduran ve ilgi çeken bir şehir.

Bursa bu özellikleriyle dünyanın önemli bir slikon vadisi merkezi olabilir dedi.

Batum, dünyada ve Türkiye’de çok yere gittiğini, Bursa’nın çok farklı bir cazibesi olduğu ve birçok kentten daha önemli olduğunu şu sözlerle özetledi.

 “Girişimcilik bir ekip işidir”

Batum: “Girişimcilik ile ilgili yeni bir kültür oluşturma amacındayız. Geleceği inşaat etmemiz lazım. Programa başvuran her girişimciyle önemli eğitimler yaptık. Bursa, girişimcilik ve yenilikte dünyanın Silikon Vadisi olabilir mi? Bu proje sürecinde hep bu soruyu düşündüm. Ve bu süreç içerisinde bunun emarelerini görmeye başladım. Bursa tekstil ev konfeksiyonda dünyaya hizmet veren, girişimcilikte yerli yabancı start-up’ların merkezi olabilir.” Dedi. Bunun da dikkate alınması ve uygulanması için bu tür etkinliklere ve ciddi adımlara ihtiyaç olduğu hepimizin malumu.

Bursa’yı dünyada söz sahibi yapmak için gerçekleştirdikleri etkinliklerle emek veren tüm paydaşlara gönülden başarılar.

BURSA’DA İŞ DÜNYASI MEHMETÇİĞİN YANINDA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa’da faaliyet gösteren 80’i aşkın iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu Türk Silahlı​ Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusunda başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’na Başkan Burkay’ın ortak bildiriyle tam destek verdi.

Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür diyen iş dünyası il ve ilçe oda ve borsalarının yanı sıra iş dünyası kuruluşları, sendika temsilcileri, BTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, BTSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri örnek bir duruş sergiledi.

Bu bağlamda Milli birlik ve beraberlik ruhu için ve mehmetçiğe güçlü bir destek için Bursa’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlara ve işyerlerine herkesin Türk Bayrağını asma çağrısı da yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.