Hava Durumu

Bursa'da rengarenk yumurtalara büyük ilgi

İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (İNTAVDER) tarafından düzenlenen 1. Görsel Etkinlik'te tavukların yumurtladığı mavi, yeşil ve çikolata rengi yumurtalar yoğun ilgi gördü.
İNTAVDER tarafından Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu Spor Salonu'nda 1. Görsel Etkinlik düzenlendi. Etkinlikte açık artırma usulü ile tavuk satışı da yapıldı. Fiyatları 200 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar yükselen tavuklardan bazıları satıldı. Satılan tavukları alan alıcılar ise tavukları derneğe bağışladılar. Tavukların yumurtladığı yeşil ve çikolata rengi yumurtalar yoğun ilgi gördü.
Etkinlikte konuşan İNTAVDER Başkanı Ömer Akdağ, “1. Görsel Etkinliğimizi yapmaktayız. İnegöl’de bu durumda ilki başarmış olacağız. Mezatın sonunda Türkiye Tavukçular Federasyonuna da kayıt olacağız. Mezatımızda çeşit çeşit süs tavuğu var ama son zamanlarda ilgi gören Maran cinsi tavuk var. Burada tavuklarımız da satışa sunulacak. 2 bin liraya kadar fiyatı yükselen tavuklar var” dedi.
Maran, Arakanos ve Amerikanos cinsi tavukların sahibi Çetin Duman ise, “Biz üç çeşit tavuk cinsi besliyoruz. Maran tavik cinsinin yumurtası çikolata rengi oluyor. Arakanos cinsi tavuğun yumurtasının rengi yeşil, Amerikanos cinsinin yumurtası ise mavi oluyor. Son dönemde çikolata rengi yumurtalara ilgi büyük. Yumurtaların tanesini 10 liraya satışa sunuyoruz. Son dönemde Maran cinsi tavuklara ilgi büyük. Yumurta renkleri çikolata renginde, oldukça ilgi çekiyor. Tavukların teki 300 liranın üzerinde satılıyor. Bizde bu cinsi çoğaltmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Oluşturulma Tarihi: 2 Nisan 2017, Pazar 20:18
Güncellenme Tarihi: 2 Nisan 2017, Pazar 20:18
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.