Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 00:03

Yerel seçimler sonrasında siyasette toparlanma devam ediyor. Sandık sonuçlarını değerlendiren siyasiler ve partilerde kazanlar kaynıyor. İktidar kanadında ittifak tartışmaları devam ederken, muhalefette kazandığı oyu yeni dönemde daha fazla nasıl yükseltirim derdinde. Ak Parti ve MHP'de teşkilatlarda devam eden ittifak belirsizliği, sokakta ekonomik daralma ile yüzleşiyor. Büyüşehir Belediyesi'nde ciddi görev değişimleri gündeme gelirken, iş dünyası kendisini krize uyarlamaya devam ediyor.

Elbette Bursa gibi güçlü bir Büyükşehir'de, yerel yönetimlerden ekonomi dinamiklerine kadar birçok kurum değerli. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısında gündemi Vali Yakup Canbolat'ın açıklamaları belirledi. Vali Canbolat'ın, TEKNOSAB merkezli konuşmaları iş dünyasını heyecanlandırdı. Canbolat, "sanayi, Bursa için vazgeçilmez bir sektör. TEKNOSAB Türkiye'nin en gözde projeleri arasında yer alıyor. Daha fazla üreten ve daha fazla sanayisi olan bir kent arzu ediyoruz. Güzel ve modern bir kentte standartları yakalamış şehirler inşa etmek istiyoruz. Çevresel değerler, tarım ve orman varlığımız ile kentin mimari kimliğinin korunmasını da önemsiyoruz" diyerek kentlilik bilincinin önemine vurgu yaptı. BTSO Nisan meclisinde açıklamalarda bulunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "TEKNOSAB Bursa'nın 11 bin kilometrelik yüzölçümü içerisinde sadece binde 8'lik bölümü kapsıyor. Hedefimiz Avrupa ortalaması olan yüzde 2,3 oranına ulaşmak. Kuzey Afrika ve Sahraaltı Afrika öncelikli hedef pazarlarımız olmakla buralarda URGE ihracatımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. URGE projelerimizde 1 yılda 20 proje seviyesine ulaştık. Türkiye'nin 2002-2008 dönemi başarılı ekonomi performansını yeniden yakalamasını bekliyoruz. İş dünyasını ilgilendiren her konuyla ilgili olarak politika yapıcılarla iletişim halindeyiz" dedi.

Elbette iş dünyasında yaşanan ekonomik çıkışlar Türkiye'nin politik değişkenliklerinin mecbur kıldığı süreçler. Her ne kadar esnafın sorunları konusunda sessizliğini bozmayan Bursa Esnaf ve Sanatkalar Odası ile karşı karşıya kalıyor olsak bile, Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere yönelik tam destek çalışmalarını görmezden gelemeyiz. Kent içi yerel yönetimde pozitif başarılarla göz dolduran Osmangazi Belediyesi'nin son misafirleri Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir oldu. Osmangazi'nin yeni dönemine yönelik projeleri ve planları hakkında Başkan Mustafa Dündar'dan bilgi alan Kuş ve Bir, Osmangazi Belediyesi'nin mevcut çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Seçim sonrası yoğunlaşan bir gündeme sahip olan Bursa'da, ekonomi merkezli motivasyonlara ihtiyaç var. Yerel yönetim borçlarının çok yüksek olduğu Bursa'da, ilçe belediyelerinde ciddi bir sessizlik hakim. Yeni seçilen belediye başkanlarının halen daha hayırlı olsun kabullerinden başını kaldıramadıklarını gözlemlerken, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz saha çalışmaları ile öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Türkiye'nin en önemli ihracat kentlerinden olan Bursa'da Ramazan ayının siyasete dair önemli gündemleri doğruması beklenirken, Ankara'nın sıcak gündeminin Bursa'yı fazlasıyla etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.