Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da duyarlılığın resmi

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 00:00

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele gerek dünyada gerek ülkemizde devam ediyor. Türkiye’de gelişmelere bağlı olarak yeni tedbirler de bir bir  hayata geçiyor.

Bu olması gereken kurallar.

Bir de işin insani kısmı var onun da çok güzel örneklerini görüyoruz.

Salgınla birlikte evlere çekilen vatandaşlar oldu, buna rağmen çalışmak zorunda olanlar da var. Bu bağlamda ihtiyaç sahiplerine gerek kamu kuruluşları gerek yardım kuruluşları bir şekilde yardımları ulaştırmaya çalışıyor. Ülke olarak koronavirüs ile verdiğimiz mücadele devam ederken, yurt içinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden iş insanlarımızın olduğunu biliyoruz. Herkesin evinde olduğu bu durumda iş insanlarımızdan bazıları yardım çağrısını sosyal medya aracılığıyla yapıyor.

Hal böyleyken herkes her şeyi sosyal medyada takip ediyor ve sesini de sosyal medya aracılığıyla duyuruyor.

Kimi eleştiriyor, kimi de destek veriyor bazı şeylere. Biz de bunlara şahit oluyoruz. Ben de hem işim gereği hem de insanlar neler yapıyor diye sosyal medyada gezinirken Bursa’da tanınan uzun yıllardır Bursalılara hizmet sektöründe faaliyet gösteren Sori Cafe’nin sahibi iş insanı Şaban Bingölballı’nın profilinde paylaştığı duruma denk geldim.

Alkışlanacak bir hareket…

Zor günler geçirdiğimiz bu zamanda kenetlenmenin, paylaşmanın ve bölüşmenin çok önemli bir görev olduğunu gösteren bir davranış.

Bursa’da iş yaşamını sürdüren önemli olaylarda geri planda kalmayan  Şaban Bingölballı’nın güzel çağrısını görmezden gelemezdik ben de buradan paylaşıyorum;

LÜTFEN AÇ YATMAYIN

 “Ben BURSA da yaşıyorum. Eğer bir işiniz yoksa ve kimseden yardım alamıyorsanız ve yemeğiniz bitiyorsa, lütfen akşamları aç yatmayın!

Çocukları için en iyisini isteyen anne baba her zaman benim için onurludur. Hayat herkese adil olmayabilir ama biz adil davranalım.

PAYLAŞMAK BEREKETİ GETİRİR

Utanmadan, sıkılmadan Messenger’dan  özel mesajla bana ulaşın! Birinin yiyebileceği yemek varsa, ikinciye de yetecek kadar olduğunu öğrenerek büyüdük. Her aile başka aileye destek olsa yeter. Paylaşmak bereketi getirir. Ne olur bencil olup sadece kendi dolabımızı doldurup evimizde beklemeyelim! Üzgün ​​ebeveynlerin olduğunu okuyoruz, duyuyoruz; çünkü artık çocuklarına bir yemek garanti edemiyorlar.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

Bu mesajı okuduysanız ve tekrar ediyorum rahatsızlık hissetmeden bana özel bir mesaj bırakın, size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Neye ihtiyacın varsa, kısacası, en az bir yemek dahi sana ulaştırmaya çalışacağıma söz veriyorum, kimse aç olmamalı, çaresiz kalmamalı. İsterseniz kopyalayıp duvarınıza yapıştırmak için paylaşılacak en güzel mesajlardan biridir. Gün birlik beraberlik günüdür!

Kıymetli dostlar!

 Şaban abi’nin de belirttiği gibi gün birlik ve beraberlik günüdür. Kenetlenme günüdür. Birbirimizden haberimiz olsun

Bir basın mensubu olarak çalıştığım kurumun WhatsApp ihbar hattına gelen yardım çığlıklarını işitiyoruz. İlgili yerlere ulaştırmak için de gayret sarf ediyoruz. Yarınlara güzel bir başlangıç için,  gelin siz de imkanı olan  imkanı olmayanı bu dar günde yalnız bırakmasın. Gönül köprüsüyle gönülleri hoş tutalım.

Bu bağlamda kendi imkanları dahilinde yardım elini esirgemeyen Şaban Bingölballı’yı tebrik ediyor. Bursa’mızda ya da diğer şehirlerde herkesin hasasiyetle davranmasını diliyoruz.

Koronavirüs ile mücadelede sosyal mesafeyi koruduğumuz bu günlerde gönül mesafelerini yakınlaştıralım.

Sağlıkla kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.