Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da değişim vakti...

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 00:00

Ankara'nın derin sessizliğinde kuyuya atılan taşların çıkardığı tiz ses ürkütüyor herkesi. Anadolu'nun içerisinde yükselen değişim sesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin duvarlarından makam masasına kadar ulaşmış durumda. Etrafının kuru kalabalığı arasında milletinin sesini duyamaz hale gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli mitingi aslında yeniden uyanış olarak yorumlanabilir.

Türkiye'nin genelinde var olan ittifak hareketleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi haklı çıkardı. İleriyi görebilen ve de makamın kör ediciliğine kendini yıllardır teslim etmeyen MHP lideri Bahçeli, devletin iç dinamiklerini yeniden uyandırma telaşında. Ankara temaslarımız sırasında dikkatimi en çok çeken cümle idi, "Bursa'da değişim vakti" içerikli ifadeler. Bu cümleleri ilk başta Ak Parti ve Erdoğan aleyhine yorumlamıştım. Sonrası temaslarım gösterdi ki, Bursa iş dünyası başta olmak üzere yerel dinamiklerde baş gösteren MHP'nin Bursa'da Büyükşehir adayı çıkarması çağrısına kadar ulaşmıştı. Ak Parti Genel Merkezini ziyaretlerimi bitirir bitirmez soluğu MHP Genel Merkezi'nde Bursa Milletvekili MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın yanında aldım.

Bursa'ya dair hoş sohbetin hemen akabinde konuya girdik. Ve o esnada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekranlarda canlı yayında ilçe başkanlarını değiştireceklerini ifade ediyordu. MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "Ömer bey bizim gördüğümüz tehlikeyi sonunda Erdoğan'da gördü mü?" diye başladı sözlerine. Uzun uzadıya 45 dakikalık sohbetin sonunda gördüm ki, siyaset 'parti' siyasetinden öte 'millet' siyasetine 'devlet' bekasına çoktan bürünmüş.

***

Peki, Bursa'da durum nasıl? Bilindiği üzere herkesin dilinde bir ekonomik kriz var. Ve yine ekonomik kriz var diyenlerin hepsinin sosyal medyası tıka basa "gez toz eğlen ye iç" modunda pozlarla dolu. Sokaklarda araç eksilmezken, yılsonunun gelmesi ile birlikte yeniden araç satışlarında yükselmeler yaşanmaya başladı. Sürekli ifade ettiğim gibi 15 Ocak 2019 itibariyle piyasalarda ciddi bir rahatlama söz konusu olacak. Her ne kadar 'sarı yelek', 'kırmızı gömlek' fantazisi kuran iç ve dış mihraklar olsa bile Ankara'nın herşeyden bi haber olduğunu düşünmek ahmaklık! Velhasıl, devletimiz Fırat'ın Doğusu'nda bahar mevsimi yaşatıyor. Anlayacağınız "bu bahar başka bahar..."

***

Sözü yeniden Bursa'ya getirdiğimizde belediye başkanı kavramında aday ibaresi güç kazanıyor. Ankara'nın rakip üretemediği Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı yerinden edeceğini daha önce de yazmıştım. Lakin, Dündar'ın dürüstlüğü ve de adam gibi adamlığına üst perde de büyük teveccüh var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın has dostu, kardeşi olarak bilinen Dündar'ın geçtiğimiz günlerde Külliye'de gerçekleşen özel ziyarette yer aldığı bilgisini kulis olarak yansıtalım. Bir yanda memleketin yatırım yükü diğer yanda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borç yükü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bursa Belediyesi ve belediyelerini batık belediyelikten çıkarma" ve yine Bursa sokaklarında kim başkan olacak telaşı külliyede hareketliğe neden olur.

Külliye'den sızan kulislere göre bir kısım sanayici ve iş adamları ile holding sahiplerinin ötesinde kurucularında sık sık görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı makam odasında gecenin geç saatlerinde "Bursa'da merkez Belediye Başkanı" olan biri ile görüştüğü bilgisi düştü bilgi dağarcığımıza. Bu kişinin halen başkan mı yoksa eski başkanlardan mı olduğu bilinmiyor!

Velhasıl, bilsek dahi yazmanın devlet bekasına saygısızlık olacağını bileceğimizden yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Lakin, Ankara'da gerçekleşen 2 saatlik gece zirvesi sonucunda hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hem MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın hem de Hayati Yazıcı başta olmak üzere önemli isimlerin ifade ettiği bazı Büyükşehirlerde değişim hususuna yeşil ışık yakıldığı ifade ediliyor. Ankara'nın değişimi Cuma günü açıklaması bekleniyor. Yine aynı gün birçok belediye başkanının ilan edilmesi söz konusu.

Ankara'nın soğuk havasında yaşanan gelişmeler bize siyasete dair son dönem sürekli ifade ettiğim şu cümleyi hatırlattı; "YSK kesin listeyi yayınlamadıkça herşey değişebilir..." Velhasıl biz Bursa Büyükşehir'de değişim olacağını son 22 gündür ifade ediyoruz.

Bilindiği üzere bu yerel seçimin sloganını sizlere ay öncesinden belirlemiştir. Ve demiştim ki, "2019 yerel seçimleri Bursa Haber Gazetesi'nde..." Bizi okumaya devam edin. Edin ki, Bursa'dan Haber'dar olun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.