Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa çevresini keşfediyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2016 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 00:05

 

Yıllardır Bursa'da turizm konusunda istenilen adımların atılamadığını yazar dururuz. Eleştiri yaptığımız gibi güzel örnekler olduğunda da yazıyoruz. Şehrin her geçen gün daha da kalabalıklaşması ve merkezdeki nefes alınacak alanlarda hafta sonları oluşan yoğunluk nedeniyle insanlar Bursa'nın çevresini keşfetmeye başladı. Kent merkezinden 30-40 km uzakta olan yerler bile yeni cazibe merkezleri olmaya başladı.

 

Nilüfer ve Gölyazı

Nilüfer Belediyesi'nin sınırları içerisindeki Gölyazı, uzun zamandır bilinen ve ziyaret edilen bir köyümüz. Aslında şu anda resmi haliyle mahalle oldu fakat yine de köy demek insana daha bir sıcak geliyor. Nilüfer Belediyesi'nin Gölyazı'ya kazandırdıkları ortada. Gölyazı artık hafta sonları dolup taşıyor.

Köylü de bu duruma uyum sağlamış vaziyette. Yeme içme noktasında her şey var ve fiyatları da uygun. 20 TL ücretle (kişi başı değil, sandal başı) gölde yapılan sandal turları da konuklara ayrı bir güzellik yaşatıyor.

Gölyazı artık bu yolda sorun yaşamadan ilerleyecek gibi görünüyor ama Nilüfer Belediyesi'nin biraz daha bu mahalleyle özel ilgilenmesi gerekiyor. Yapılan hizmetler ortada fakat çok ağır ilerliyor. Hala tamamlanamayan altyapı çalışmaları nedeniyle yollar bozuk toz toprak içerisinde. Park yeri planlaması da yapılmış fakat bir an önce hizmete alınmasında fayda var. Ayrıca köyde faaliyet gösteren esnafların ve ziyaretçilerin en büyük taleplerinden birisi de Gölyazı'ya bankamatiklerin koyulması.

 

Karacabey ve Eskikaraağaç

Leylek köyü olarak da bilinen Eskikaraağaç (artık burası da mahalle) yıllardır leylek festivaliyle bilinirdi. İşin ilginç yanı bu festival Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirildiği için biz gazeteciler bile burayı Nilüfer'e bağlı sanırdık. Bu köyün Karacabey'e bağlı olduğunu ancak yeni başkan Ali Özkan göreve gelip Eskikaraağaç'a sahip çıkmaya başladığında öğrendik.

Daha önceki belediye başkanları bu köyü adeta yok sayıp hiç sahip çıkmamış.

Artık buradaki festival organizasyonu Karacabey Belediyesi tarafından yapılıyor. Bu arada belirtmekte fayda var ki, Eskikaraağaç, Avrupa Leylek Köyleri Ağı'na kabul edilen ülkemizdeki tek köy. Bu noktada, yıllardır bu köy için değerli çalışmalara imza atan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı'yı ve eşini de unutmamak lazım.    

Tabii bir festival ile iş bitmiyor. Gölyazı ile kıyaslandığında Eskikaraağaç da hiç bir şey yok. Coğrafi olarak neredeyse Gölyazı ile aynı olan Eskiarağaç da yapılması gereken çok iş var. Daha önce köye bir iskele kazandıran Karacabey belediyesi, şu anda ise sahil yolu ve sosyal tesis projelerinin yapımına devam ediyor.

Bu hızla giderse yakında yeni bir cazibe alanını da daha kavuşulacak.  

 

Sahiller ve Büyükşehir

Yıllardır sahip çıkılmayan Bursa'nın sahilleri de bütünşehir uygulamasına geçildikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Eşkel, Eğerce gibi uzak bölgelerde bile Büyükşehir imzasını ve devam eden çalışmaları görmek mümkün. Şimdilik yapılan hizmetler yeterli olmasa da bu işe başlanmasının önemi büyük. Her geçen yıl eklenecek çalışmalarla istenilen hareketlilik yakalanabilir.

Sonuç olarak Bursa, çevre köylerini ve cazibe alanlarını artık keşfetti. Vatandaşların ilgisi de her geçen yıl daha da fazla artıyor. Belediyelerin gerekli altyapıyı hazırlamasından sonra bu bölgeler yeni turizm cennetlerimiz olacak.

Şehrin doğusunda ise maalesef bir hareket yok. Oysa Kestel ve Gürsu bölgesinde de çok sayıda yeni cazibe alanı olabilecek turizm potansiyeli taşıyan köylerimiz var. Üstelik şehre çok daha yakın mesafedeler. Kestel ve Gürsu belediye başkanlarının da vakit geçirmeden bu işlere başlaması, kendi ilçelerinin tanıtımı ve potansiyeli olan köylerin gelişimi için elzemdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.