Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa BTSO ile güçleniyor…

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 00:03

Radikal adamları oldum olası sevmişimdir. Kimsenin aklına gelmeyen, akıllı insanların anormal ve zeki insanların ise uçuk kaçık bulduğu kişiliklerdir bu tipler. Sadece düşünmez aksine aynı hızla uygulamaya geçerler. O nedenle, durdurulması imkânsız güçlü kişiliklerdir. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, radikal isimlerden. Düşünüyor, planlıyor, uyguluyor ve en önemlisi mutlak suretle başarıyor. Farkını ortaya koymasının ötesinde farkındalık üretiyor. Önceki gün Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın da katılım gösterdiği yine uçuk bir proje ile karşımıza çıktı BTSO. Ama bu sefer tek değildi, Burkay.

Türkiye’de birileri hızlı adımlar atılmalı derken Bursa’da sessizce kent koordinasyonunu eline alan, asayiş operasyonlarının ötesinde yerel yönetimlerle çözüm odaklı sonuçlar üreten Vali Yakup Canbolat ile BEBKA’da yeni proje de BTSO ile yan yana idi. BTSO’nun proje öncüsü olduğu ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ BEBKA tarafından da önemli bir destek görüyor. 14 tematik okul projesiyle iş dünyasının stratejik alanlarda talep ettiği nitelikli iş gücünün oluşması hedefleniyor. Almanya eğitim sisteminin rol model alındığı mesleki eğitimde 3 yıl için 17 milyon liralık kaynak sunuluyor.  Bursa’nın üretim, ihracat ve istihdam noktasında her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Vali Canbolat, “İnsan kaynağımızı gelecek için yetiştirmeyi hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu doğrultusunda ortaya koyduğu mesleki eğitimdeki hedefler, bu çalışmalara hizmet etmektedir. Orta ve uzun vadede vizyonu mesleki eğitimin oluşması için kamunun ve iş dünyasının birlikte hareket etmesi oldukça büyük önem arz ediyor. Hepimizin ortak hedefi, genç ve dinamik iş gücünü en iyi şekilde yetiştirmektir. Bu da kamu ve özel sektörün güçlü birlikteliği ile olacaktır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın mottosu olan Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonu ile bu projenin başarıya ulaşacağına inanıyorum” diyerek BTSO’ya güvendiklerini ve inandıklarını ifade etti.

Proje toplantısında katılımcı BTSO komiteleri, sivil toplum kuruluşları ve okul müdürleri ile Milli Eğitim yetkilileri yer aldı. Proje BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi, Demirtaşpaşa MTAL, Hürriyet MTAL, Şehit Ömer Halisdemir MTAL, Tophane MTAL, Yeniceabat MTAL, Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu MTAL, Atatürk MTAL, Hüseyin Özdilek MTAL, BTSO Hayri Terzioğlu MTAL, Şehit Erol Olçok MTAL, Ticaret Meslek Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Görükle Ticaret Meslek Lisesi’nde uygulanacak. BTSO bünyesinde yer alan Sektörel Konseylerin de aktif bir şekilde yer alacağı proje ile Endüstriyel Otomasyon, Makine, Tekstil, Teknik Tekstil, Moda Tasarımı, Savunma Sanayi, Mikroelektronik, havacılık ve ileri malzemeler, gastronomi, turizm ve hizmet hedeflenen tematik alanlar arasında yer alması kararlaştırıldı.

Elbette burada bütün yük Bursa ve BTSO üzerinde. Ancak en önemli nokta sürdürülebilirlik. Ankara’nın ve özellikle Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu projeyi gözü gibi kollaması gerekiyor. Bursa’dan yola çıkılan bu ufuk projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iyi okuması gerekiyor. Proje kapsamında olan okulların depreme dayanıklı yeni ve dev bir Tematik Eğitim Kampüsü bünyesinde yeniden buluşturulması önemli. Türk Sanayisinin ufuk hareketi olarak adlandırabileceğimiz projenin en büyük destekçisi elbette Bursa İş Dünyası. İnanıyorum ki, Ankara hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Bursa Valiliği ile BEBKA’ya bu proje için ciddi bir teşekkür edecektir. Somut hale gelmeden sadece soyut ve evraklar üzerinde ki haliyle bile heyecan yaratan bu proje Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da farkını ortaya koyan güçlü bir ayrıntı diyebilirim.

Büyükşehir’den festival atağı…

Bilmekteyiz ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinde para yok. Peki, kaynakta mı yok? Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atandığı günden bugüne kaynak çalışmalarını yoğunlaştıran Başkan Alinur Aktaş, ‘para yok hizmet yok’ anlayışına karşı adımlar atıyor. 58. Uluslararası Bursa Festivali’nin basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Festivalimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Demir Demirkan’ın açılış konseriyle başlayacak. Dünyaca ünlü sanatçılar Cecilia Krull, Cesaria Evora Tribute ve Los Vivancos festivalimizin yabancı sanatçıları… Kubat, Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe, Fatma Turgut ve Emre Aydın, Zerrin Özer ve Gökhan Türkmen ile İskender Paydaş ve Hande Yener de festivalimizin yerli sanatçıları olarak Bursa’da konserler verecek” dedi.

1962 yılından bu yana gerçekleştirilen, Bursa’nın sosyal ve kültürel hayatına farklı bir boyut kazandıran festivalde bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce sanatçının kentin kültürel yaşamında unutulmaz izler bıraktığını ifade eden Başkan Aktaş, “Şehirler; kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Bursa’mız tüm özelliklerinin yanında bir kültür ve sanat şehridir. Yerel değerlerini evrensel değere dönüştürmeyi başaran bir şehir olan Bursa’mızın geleneksel kültür sanat coşkusunu yaşatan değerlerimizden biri de ‘Uluslararası Bursa Festivali’dir” diyerek yeni festivallerin de ışığını verdi.

Bursa’da BTSO destekleri ile uzun yıllardır düzenlenen 7 Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’ne atıfta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uluslararası Film Festivali BUFF’un da müjdesini verdi. 2019 yılı içerisinde ilkini gerçekleştirmek istedikleri BUFF için de çalışmaların süratle devam ettiğini ifade eden Aktaş, “Bursa kültür, yaşam ve sanat” kenti olarak da anılacak dedi.

Her ne kadar Bursaspor’un küme düşmesi ciddi marka kaybına yol açmış olsa bile görmekteyiz ki, yerel yönetimler bu eksikliği en hızlı şekilde kapatmak için var gücüyle çalışıyorlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.