Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Başkanlarını arıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 00:03

Türkiye'de siyasetin kaderini belirleyen kenttir, Bursa. Osmanlı'dan öte Selçuklu'ya uzanan tarih zenginliği, binlerce yıla ev sahipliği yapmış ticaret kültürü ile medeniyetler kentidir Bursa. Osmanlı'nın payitaht kenti Bursa'nın son dönemde iyiden iyiye atıl duruma geldiğini de görmezden gelemeyiz elbette. Bursa, her ne kadar ihracat ve ekonomi kenti olsa da aynı zamanda güçlü bir kültür ve yaşam kentidir.

Hızlı tren dahil birçok projenin uygulanamadığı veyahut hayata halen daha geçemediği Bursa, yerel seçim süreci ile birlikte başkanını aramaya başladı. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 oy fazla kim getiriyorsa başkanımız o isimdir" çıkışı sonrası Ankara'da siyasi bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Ak Parti'nin karşısına CHP hattından kritik isimlerin çıkması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adı güçlenirken, Osmangazi'de Ak Parti'yi zorlayacak tek isim CHP Milletvekili DAĞDER Onursal Başkanı Erkan Aydın.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sessizliğini koruduğu Bursa'da, CHP'nin ittifak çıkışının en net okunacağı ilçelerin başında Yıldırım geliyor. Yıldırım bölgesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu halklarına hitap edecek doğru bir adayla sahaya inmesi beklenen CHP'nin geçen seçim sürecinde yaptığı hatalarda ısrarcı olup olmayacağı ise, ayrı bir değerlendirme konusu.

Erzurum ve Samsunlular ile Muşluların Belediye Başkanlığı arzularına Yıldırım'da ne kadar karşılık bulacakları manidar olsa bile, hemşeri derneklerinin kitleler halinde varlık gösteremediği Bursa'da, yerel dinamikler kararsız. Yenişehir'de Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl da görevinden istifa ederek Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ak Parti'nin iyice bölündüğü Yenişehir'de ibre CHP+İP ittifakını gösteriyor. Yenişehir'de Ercan Özel'in aday gösterilmesi halinde MHP tabanının da ittifaka ciddi bir destek vermesi bekleniyor.

Orhangazi'de aday öncesi açıklama yapmaktan kaçınan Ak Parti İlçe Başkanı Fahrettin Uludağ'ın özgüvenini ve samimiyetini takdir ediyorum. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile devam kararının çıkması halinde ilçede ciddi bir oy kayması yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çağlayan'ın ekibinin ne kadar kötü olduğunu kendisinin ifade ettiği de ayrı bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

İznik'te Osman Sargın ile yola devam edilmesinin önü kapalı gibi duruyor. Ancak Ak Parti'nin bu seçimlerde fazlasıyla değişime gitme taraftarı olmadığını gözlemliyoruz. Osmangazi'de her ne kadar belli kesimlerce değişim sesleri yükseliyor olsa bile, halen daha Başkan Mustafa Dündar'ın koltuğunu doldurabilecek bir isme rastlanılmadı. Kent ve yerel yönetim alanlarında sokak bazlı yapılan araştırmalarda Hüseyin Şahin, Ali Yılmaz, Serkan Işık, Hasan Kılıç ön plana çıkıyor. Kevser Öztürk ile Ayhan Salman ise, favori adaylar olarak göze çarpıyor.

Belediye başkanlığı seçimi sürecinde kente dair önemli sorunlarda gündemden düşmüyor. Dağ yöresinin yol sorunu, ova da tarımın tükenmesi, hayvancılık politikaları nedeniyle köylünün mağdur olması, sanayici ve iş adamlarına yönelik vergi afları ile kredi ve faiz yasalarının Erdoğan ve Ak Parti'nin seçim öncesi somut olarak çözmesi gereken öncelikler olduğu ortada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.