Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, Ankara'da neden yok?

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 00:04

Kent ekonomilerinin güçlendiği ve Bursa'nın Türkiye'ye örnek bir marka olduğu gerçekliği ile övünür dururuz sürekli. Gün gelir ihracat rakamlarımızın büyüklüğü ile övünür, gün gelir 4 mevsim turizm kenti olduğumuzu haykırırız. Bir yanımız Balkanlar diğer yanımız Asya diye inletiriz Ankara'yı. Peki, gerçekten bunlar yeterli mi?

Uzun zamandır Ankara'da bürokrat ve siyasetçisi olmayan bir kent Bursa. Öyle ki, birçok genel müdürlük makamında Bursalı olmadığı bilinir. Bursa'da doğan, doyan veyahut Bursa siyasetinden ya da bürokrasisinden yükselen kaç kişi sayabilirsiniz? Ankara ve İstanbul'da yani siyasetin ve finansın kalbi olan bu iki şehirde kaç Bursa'lı var? Önceki günlerde yazdığımız "Ankara'da Bursa yok" yazım halen daha hafızalarınızdadır diye düşünüyorum. Eğer böyle bir hafıza kaydınız yoksa, yazının bundan sonra ki bölümü sizi ilgilendirmiyor demektir. Çünkü, Bursa'da sizi ilgilendirmiyordur!

Bursa, Ankara'ya verdiğini alamayan kent!

Yatırımların başkenti olması gereken ekonomi kenti Bursa, maalesef hızlı treni bile olmayan bir kent. Türkiye'nin en büyük ihracat kenti Bursa'da aktif bir havalimanı olmadığı gerçeğine 17 yıldır çözüm üretilemiyor. Seçim üstü manalı yatırımlar, üç beş uçak kaldırma ile sürdürülür olmayan havayolu ulaşımı nedeniyle tekstil hızla Bursa'yı terk etti. Hava yolu ulaşımının ötesinde kenti stadyumunu ve birçok yatırımını yapan Bursa'ya Adalet Kampüsününde 10 yıldan önce gelmesi mümkün gözükmüyor.

Sürekli göç alan ve son dönemlerde "beton kent" olarak anılmaya başlayan eski adıyla "Yeşil Bursa" dediğimiz doğa ve yaşam şehrimiz adeta İstanbul'un arka bahçesi oldu. Deniz taşımacılığının durma noktasına geldiği, sahil turizminin tükendiği Bursa'da kış mevsimini 15 günlüğüne yaşamaya başladık. Kar düşüşlerinin azaldığı Bursa'ya artık berekette uğramıyor. Ankara'ya sürekli iktidar veren Bursa'nın payitaht kent olduğunu da unuttu, ülkeyi yönetenler.

Hızlanan yerel seçim atmosferi ile birlikte herkes aday adaylığını açıklarken bazı adaylar dışında mevcutların bile kent bütününe veyahut bölgelerine yönelik somut ve gelecek vaat eden projeleri olmadığını görüyoruz. Bursa'nın Ankara'da yok olmasının bir diğer nedeni ise, sürekli susan kendisine dokunulmadıkça konuşmayan sivil toplum kuruluşları, oda, borsa ve esnaf birlikleri ile akademik kuruluşlar diyebiliriz.

Elbette tüm bu çıkışların ötesinde Bursa'nın Ankara'da yok sayılmasının asıl nedenlerinin başında kendisi geliyor. Bursa'da ki kent içi dinamikler kendilerini kentin önüne koydukları için maalesef Bursa, yeni dinamikler üretemiyor ve yeni simalar ile Ankara dahil çoğu yerde varlık gösteremiyor!

Milletvekili Esgin, heryerde...

Sağlık sektörünün bir özelliği de insanlar ile diyalogları güçlü bireyler barındırmasıdır. Bursa Milletvekili Doktor Mustafa Esgin, "Vekilim Heryerde" projesi ile bölgesini adeta mahalle mahalle dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Bağlarbaşı Mahalle halkı ile buluşan Esgin, 28'nci mahalle ziyaretini tamamladı. Sadece Ak Partililerin değil, aynı zamanda farklı görüşten vatandaşlarında ilgi odağına giren Milletvekili Mustafa Esgin, tebessüm eden yüzü ve ağır duruşu ile gönülleri fethetti.

Milletvekili Esgin'i Bağlarbaşı mahalle ziyaretinde yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'da "Vekilimiz burada, ayağınıza kadar geldi. Tüm sorunlarınızı söyleyin. Belediyemizinde kurmayları burada, Ak Parti gönüllerin partisidir" diyerek Esgin'e destek verdi. Milletvekili Mustafa Esgin'e mahalle ziyaretlerinde en fazla ilgi gençler ve ileri yaşta ki vatandaşlardan geliyor.

Genç Erdoğan'lar salonu inletti...

Ak Parti Bursa İl Gençlik Kolları uzun süren sessizliğini bozdu. Ak Gençlik diye de bilinen Ak parti gençlik kollarının geçtiğimiz haftasonu Merinos'ta gerçekleştirdiği İl Danışma Meclisi'ne "Erdoğan Yalnız Değilsin", "Hepimiz Erdoğanız", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları damga vurdu. Ak Gençliğin böylesine coşkulu olması salonda konuşmacı olarak yer alanlarında kendilerine ayak uymalarına neden olurken, önceki dönemler İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın Devlet duruşu yine kendini konuşturdu.

Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç'a yoğun sevgi seli yaşanan meclis toplantısında, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a destekte büyük oldu. TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun gençlerin ısrarlı sloganları karşısında "bu salonda ki coşkuyu durdurmaya muhalefetin de gücü yetmez. Ak Gençlik Bursa'da seçime hazır olduğunu kanıtladı" çıkışı büyük destek topladı.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse'nin sessiz ve medyadan uzak reklamsız siyasetine rağmen böylesine temiz bir siyasi işçilik ile organize ettiği kongre ile geleceğine dair bir yıldız daha parlattığını ifade edebiliriz.

Elbette Bursa siyasetinin teşkilatçı yüzü Refik Özen'in meclis öncesi bahçe sohbeti deyim yerindeyse "40 yıl hatırlık" bir sohbetti. Birçok mahalle başkanını, genci ve teşkilat mensubunu etrafına toplayan Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, teşkilatın en sevdiği isimlerin başında geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.