Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay'dan ihracat rüzgarı...

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 00:03

İstanbul seçimlerinin gölgesinde sürüklenen ulusal ekonomide, Bursa yine Türkiye'ye can vermeye devam ediyor. Bugün BTSO'da gerçekleşecek güçlü zirve'de Bursa, ihracat merkezli büyük bir buluşmaya daha ev sahipliği yapacak. İhracat ile Bursa ortak anılan isimler olmaya başladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın güçlü vizyonu ile birleşen ihracat kavramı, kentte ki tüm sektörlerin küresel ekonomi ile buluşmasına imkan sağladı. Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile Bursalı ve Tatar iş insanlarının katılımıyla bugün gerçekleştirilecek programda gündem ekonomi.

Türkiye'nin başarılı çıkışları ile güç dengelerini kızdırdığı bir dönemde, Bursa'nın ticaret yüzünü Doğu Avrupa'ya dönmesi özellikle Avrupa Birliği görüşmeleri sürecinde oldukça değerli. Tataristan Cumhuriyeti; Avrupa'nın doğu kesiminde, İdil (Volga) ve Kama nehirlerinin birleştiği yerde olup, 68 bin kilometrekarelik yüzölçümünde petrol ve maden yatakları açısından zengin bir ülke. Türkiye iş ziyaretlerini direkt Bursa ile başlatan Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, 11 kişilik özel bir çalışma ekibi ile kenti ziyaret edecek. Bursa'da faaliyet gösteren bazı makine üreticileri ve tekstil üreticilerini de ziyaret edecek Tatar ekip, aynı gün içerisinde bir kısım ikili iş görüşmelerine de imza atacak.

Türkiye'nin siyaset gündemi ile yoğrulduğu bir dönemde, Bursa ekonomisinin güçlendirilmesi için var gücüyle çalışan Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği ekonomi refleksi bahar bereketi olarak yorumlanabilir. Bursa'nın gücünü ve sinerjisini küresel çapta hissettiren İbrahim Burkay ve ekibi, Yalın Üretim Teknikleri Endüstrisinde gerçekleştirdikleri ataklarla da kentin gücünü arttırıyor. Bir dönem birilerinin 'Burkay hayal satıyor' dediği projelerini hızla hayata geçirmeye devam eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Model Fabrika Endüstri 4.0 ile Dijital Yolculuğa ilk adımı attı. Bursa Model Fabrika, verimlilik artışından kaliteye, yalın üretimden dijital dönüşüme kadar birçok alanda firmalarımıza rehberlik yapacak vizyonu TEKNOSAB ile daha güçlü bir biçimde kent ve ülke ekonomisi ile buluşturacak yeni ekonomi markamız diyebiliriz.

Osmangazi engel tanımıyor...

Bursa siyasetinin en güçlü yerel yöneticisi konumuna yükselen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mütevazi kişiliğinden ödün vermiyor. Başarılı belediyecilik dönemlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve teveccühleri ile yeniden Osmangazi Belediye Başkanlığına aday gösterilen ve kentten aldığı güçlü destekle ustalık dönemine başlayan Dündar'ın gündeminde engelsiz yaşamlar var. Geçtiğimiz Cuma günü Atatürk Caddesi'nde Engelli vatandaşların yürüyüşüne katılım göstererek farkındalık yaratan Dündar, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi OBAM ile hayalleri gerçekleştiriyor. Anneler gününde engelli anneleri ve çocukları birbirinden keyifli etkinliklerle buluştu.

Ak Parti'de Osmangazi farkı...

'Siyaset değil hizmet üreteceğiz' sloganı ile Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Ufuk Cömez ve ekibi, Ramazan ayında da durmak bilmiyor. Ev ziyaretleri, erzak destekleri gibi klasik çalışmaların ötesinde vatandaşlarla teravih ile sahur arasında güçlü buluşmalara imza atan Cömez, "hedefimizde insan var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gönül siyasetinde hızla ilerliyoruz. Vatandaşımız ile hemhal oluyor, onun hayır duasını alıyor, sıkıntıları olanların sıkıntılarını paylaşıyoruz. Ak Parti büyük ve güçlü bir parti. Osmangazi'de bu anlamda Bursa'nın ve ülkemizin en güçlü ilçelerinden. Hem nüfusumuz hem de yüzölçümümüz fazla ancak hem Osmangazi Belediyemiz hem de Büyükşehir Belediyemiz ile sorunları aşan, kenti ile kucaklaşan hizmetlere imza atıyoruz. Elbette ekonomik olarak bizi kıskaca almak isteyenlere vatandaşlarımız birlik ve beraberlikleri ile en büyük cevabı veriyorlar. İnanıyorum ki, hem Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş hem de Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin desteği ile Osmangazi'de daha güçlü projeleri hayata geçireceğiz" diyerek durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. 

Ak Parti'de herkes dengelerin ve ortaya çıkacak yeni partinin meydana getireceği değişim rüzgarını tartışırken, Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve ekibi tartışmaya yer bırakmayacak şekilde, halka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını götürmeye devam ediyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.