Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay: Bursa, Türkiye’nin hayallerini gerçekleştiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 00:00

Cumartesi günü Bursa iki Bakan birden ağırladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal erteleniş bir Bursa programını gerçekleştirirken kendisine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.
İki Bakan önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bursa iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldiler, sonra Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (BESOB) ziyaret ettiler, ardından da partilerinin programlarına iştirak ettiler.
BTSO’da gerçekleştirilen ve Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün, Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Zekeriya Birkan ve Hakan Çavuşoğlu’nun, BTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri’nin yanı sıra Celal Sönmez, Faik Çelik başta olmak üzere çok sayıda sanayici ve işadamı ile STK Başkanları ve yöneticilerinin katıldıkları 43. Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı iş dünyası adına çok verimli geçti. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bakanlara Bursa’yı anlatırken özetle, “Bir kentin coğrafyasında tutunabilmesi doğal kaynakları,  tarihi ve kültürel mirası ve yerel kabiliyetleri olmak üzere 3 temel dinamiğe bağlıdır. Tarihi İpekyolu’nun en önemli durağı olan Bursa’mız, tarihsel süreçten gelen ticaret ve sanayi kültürüne sahip özellikli bir kenttir. Bunun yanı sıra Bursa’mızı, deniz, kara, hava ve demiryolu entegrasyonu yatırımları ile ayrıcalıklı bir konuma ulaştırıyoruz.  3 saatlik uçuş mesafemizde 1,5 milyarlık nüfusun bulunduğu bu coğrafya kıtalararası bir geçiş noktası kimliğine sahip. Taşıdığı bu 3 temel dinamikle Bursa’mız, bine yakın uluslararası yatırımcıya da ev sahipliği yapmaktadır. Bursa, kişi başı 13 bin 700 dolarlık düşen milli gelir ile Türkiye’nin gelir seviyesi en yüksek 4. kentidir. Yüzde 7,6’lık işsizlik oranı ile Türkiye ve AB ortalamasından daha iyi performansa sahip bir şehiriz.  Türkiye’nin 2. büyük ihracatçı kenti Bursa, 2016 performansı ile Türkiye'de en çok ihracat gerçekleştiren ilk 5 il içerisinde bir önceki yıla göre ihracat rakamı artış gösteren tek il olmuştur. Türkiye ekonomisinin lokomotifi görevini başarıyla sürdüren kentimiz, ulaştığı yıllık ihracat rakamıyla 112 ülkeyi geride bırakmıştır. Bursa, 4 dolarlık ihracat kilogram birim fiyatıyla da Türkiye’nin 2023 hedeflerini şimdiden yakalamış durumdadır. Bu anlamda Bursa, Türkiye’nin hayallerini gerçekleştiriyor ve Bursa, Türkiye’yi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyan örnek projelerin merkezi oldu”  dedi.
Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal da, “şikayetleri dinlemeye geldik” derken önce global ekonomiyi değerlendirdi ardından da bakanlığının iş dünyasına sağladığı destekler, teşvikler ve kolaylıkları anlattı. 
Geçtiğimiz kasım ayında açıklanan süper teşvik paketinin detayları hakkında bilgiler veren Bakan Ağbal, sanayicileri ve işadamlarını adeta yeni yatırımlara özendirdi. Hatta yeni uygulamalar sonrası Türkiye’nin vergi cenneti durumuna geleceğini belirten Ağbal, Bursa’nın yeni sistemden faydalanan şehirler arasında ilk sıralarda olması gerektiğini söyledi.
Bursa iş dünyası temsilcilerine ilk kısımda 64 dakika soru cevap bölümünde de bir o kadar konuşan ve müjdeler veren Bakan Ağbal, olmazsa olmazları yaptıklarını ifade ederken, işadamının en büyük sıkıntıları arasında yer alan KDV iadesini kolaylaştıracak İhtisas Vergi Dairesi’nin Şubat ayında Bursa’da hizmete gireceğini açıkladı.
Demokrasi, adalet, eğitim, kamu maliyesi ve kamu yönetimi ile reel ekonomide köklü değişimler yaptıklarına vurgu yapan Maliye Bakanı Bakan Ağbal, vergi sistemi ile ilgili aksaklıkların da düzeltildiğini söyledi ve “vergi mükellefleri ile sadece iyi günde değil kötü günde de dost olacağız” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da ev sahibi bakan olması nedeniyle konuşma hakkını Maliye Bakanına bırakırken, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Toplantının soru-cevap bölümünde ise BTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri ile STK Başkanları ve yöneticileri, tekstilden makinaya, inşaattan turizme kadar bütün sektörlerde görüş ve önerilerini Maliye Bakanına aktarma fırsatı buldular.
İki bakan 4 saati aşan süre boyunca Bursa iş dünyasının temsilcileri ile bir arada kalırken BTSO da önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmış oldu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.