Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bülent Arınç'tan siyasi veda

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2015 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 00:01


 

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, Cumartesi günü yapıldı Ankara spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre öncesinde Habertürk TV'de Veyis Ateşin konuğu olan Ak Parti kurucularından ve Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, MKYK üyeliği gibi görevlerde bulunan Bülent Arınç kongre öncesinde AK Parti kariyeri ve AK Parti'nin geleceği hakkında sorulan sorulara Habertürk ekranlarında yanıtladı.

Arınç, aktif siyaseti bırakmasının nedenini, "Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben kadere inanırım, bu iş bitti" sözleriyle ifade ederken, "AK Parti'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" dedi. Bu açıklaması beraberinde rahatsızlığı olduğunu işaret etmektedir. 2012 yılı 5 nisan Avukatlar gününde ilçe başkanı sıfatı ile basını tehdit ettiği iddiası ile hakkında suç duyurusunda bulunmuştum özgür ve tarafsız basının daima var olmasını savunduğumuz için bu girişimde arkadaşlarımla birlikte talepte bulunmuştuk, Fakat biz yinede Bülent Arınç'ın kendi misyonlarında en düzgün ve en karakterli kişilerin başında geldiğini de biliriz buna rağmen bunu da daima ayrı tutmuşuzdur.

Bülent Arınç bir nevi veda konuşması da diyebileceğimiz şekli ile yaptığı açıklamaları samimi ve demokrasiye uygun bulduk 3.dönem kuralını savunuyor yani 3 kez üst üste TBMM'ye giderseniz 4,kez aday olamazsınız bizce de gayet mantıklı çünkü normal şartlarda 3.kez seçilirseniz TBMM' aralıksız 12 yıl görev yapmış oluyorsunuz bu süreçte arkadan gelen yeni nesil kadrolar ve yeni beyinlere yol açmak gerekir bu açıdan faydalıdır. Bizlerinde şikayet ettiği sosyal paylaşım sitelerinde bulunan fitne ve dedikodu trollerden şikayetçi olduğunu ifade eden Arınç birazda beyin yorgunluğu yaşıyor gibi isteksiz ve kırgın bir görüntü verdi. İnsan psikolojisini anlamak lazım milli görüşün gençlik kollarından itibaren çizgisini bozmadan aynı misyonda bir çok sıkıntı ve yokluğu yaşamış bir emektar olarak da görebileceğimiz Bülent Arınç 1991 yılında Refah partisinden Manisa Milletvekili adayı oldu kazanamadı 1994 yılında yine Refah partisi Manisa Belediye Başkan Adayı oldu yine kazanamadı fakat pes etmedi çizgisini bozmadan devam etti 1995 yılında ilk kez Manisa Milletvekili olarak meclise adımını atmıştı  2002 yılından 2015 yılına kadar zirvede siyaseti yaşadı 5 kez milletvekili seçildi.

AK PARTİ DÖNEMİ

19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi, 8 Ekim 2004'te üç yıl süreyle yeniden bu göreve seçildi. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Arınç 24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. 1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda Başbakan yardımcısı olarak kabineye giren Arınç, 2011 Genel Seçimleri'nden sonra kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü görevini üstlendi 7 Haziran 2015 yılında 3.dönem kuralına istinaden aday olamayan Bülent Arınç 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26.dönem milletvekili seçiminde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Aday ol davetine rağmen nazik bir dille geri çevirdi ve aday olmayacağını açıkladı.

Bülent Arınç'a AK Parti kongresine Abdullah Gül'ün neden gelmediği sorulduğunda,

“Abdullah Bey’i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz dolgu malzemesi değiliz. Tam içinde olmadığımız bir şeye dekor gibi bakanlar olursa kızar ve üzülürüz. Birilerinin değeri bu olabilir. Dışarıdan gelenlere bile bizden daha fazla değer verilmiştir. İlk Başbakanımız, ilk Cumhurbaşkanımıza ‘sen de gel de şurada görün’ demek çok yanlış bir harekettir. AK Parti’de senin mutlaka hizmet etmen, şu görevleri yapman lazım demeleri lazım. Şu mitinge katıl, şurada kendini göster bu olmaz. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insana sen gel bakalım da sonrasında bir şeyler düşünürüz diyemezsiniz, derseniz yanlış olur. Teklifi bana yapılmış kabul ediyorum. Gül mesajını gönderecek,  okunur mu okunmaz mı bilemiyorum” dedi.

Abdullah Gül'ün kongreye gönderdiği kutlama mesajında Vefa vurgusu tahmin ettiğimiz neticedeydi. Bu açıklamalardan AK Partinin gerçek emekçi ve mimarlarında duygusal kırgınlık ve görüyoruz adeta buna dışlanmışlık dahi diyebiliriz keşke Bülent Arınç gibi 3.dönem kuralına takılanlar bu dönem yeniden aday olmasalardı. 3 döneme takılanlar 7 Haziran seçimlerini var saydı; peki 7 haziran seçiminde 3. dönemi dolduranlar 1 Kasım’ı seçim saymıyorlar mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.