Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bugünün verisi ve Doların Turşusu

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 00:01

Bugün TÜİK tarafından Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla ile Yıllık Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verileri, yani ikinci çeyrek büyüme oranları açıklanacak.

Bu yılın Nisan Mayıs ve Haziran aylarındaki ekonomi performansı ortaya çıkacak.

Tabi bu veri doğal olarak yeni tartışmaya sebep olacak.

Çünkü, finans çevrelerinin yılın ikinci çeyrek büyüme oranı beklentisi yüzde 5 ile 5.5 arasında, açıklanınca göreceğiz…

Diğer tarafta ise döviz, faiz, enflasyon derken ekonomideki dalgalanma…

Onun için bu ekonomik şartlarda bu büyüme nasıl olur denecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı bir açıklamada bu yıl ikinci çeyrek ile birlikte ekonomik aktivitede yavaşlama görüldüğünü belirterek, bu yavaşlamanın aslında ekonominin dengelenme sürecinin de başladığına işaret ettiğini söylemişti.

Bu bölümü bir hatırlatma ile bitirelim…

Türkiye ekonomisi zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre iç tüketim ağırlıklı yüzde 7.4 büyümüştü.

Büyüme ikinci çeyrek yüzde 5 seviyesinde gerçekleşirse ilk çeyreğe göre üçte bir oranında azalmış demek zaten…

* * *

Hafta sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bursa'daydı. Başkan Hisarcıklıoğlu, Gemlik, Orhangazi ve İznik'te etkinliklere katıldı. Odaların ve borsaların Üyeleriyle bir araya geldi.

Gemlik'teki Zeytin Festivali’ne, Orhangazi'nin Gedelek Köyü’ndeki Turşu Festivali ile İznik Ticaret ve sanayi Odası’nın üyelerini ödüllendirdiği tören elbette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu için bir bahane oldu. Gördüğümüz ve izlediğimiz kadarıyla Başkan Hisarcıklıoğlu esas iş dünyasının nabzını tutarken, diğer taraftan da moral vermeye devam ediyor.
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu  Başkanı  ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı  ile birlikte çevre  il ve ilçelerdeki bir çok odanın ve borsanın başkanının eşlik ettiği  programda Başkan Hisarcıklıoğlu 3 ilçedeki konuşmasında da üretimin önemi kadar tanıtım ve satışın, uluslararası pazarlarda rekabet edebilmenin önemine değindi.
Şimdi gelelim başlıkta yer alan doların turşusu meselesine…
Gedelek Turşu Festivali'nin açılış töreninde konuşan köy muhtarı Mehmet Dönmez dolardaki aşırı yükselmenin ekonomide oluşturduğu etkiyi ve dolar kullanmayacaklarını ifade ederken ‘doların turşusunu’ kuracaklarını söylemişti. Gerçekten de kavanoz içine bir tomar doları koyup üzerine turşu suyu doldurmuşlar, Başkan Hisarcıklıoğlu'na takdim ettiler.

İşte Semih Aydın kardeşimizin çekmiş olduğu dolar turşusu fotoğrafı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.