Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buda gelir, buda geçer

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2020 00:00

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş’a da soruşturma başlatıldı. Korona virüs salgınının etkilerine karşı başlatılan bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından engellenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Ekrem İmamoğlu; Blokaj devam ettiğini ve hukuki başvuru yaptıklarını belirten İmamoğlu "Mahkeme valilikten yanıt istedi. 15 gün süre verildi. Süre henüz dolmadı. Bu eninde sonunda çözülecek. Şu anda bankaların yaptığı hukuksuz ve korkudan yapılmış bir işlem. Korkuyla yapılmış işlem de bankacılık tarihinin kara lekesidir. Valiliğin yazdığı yazı da kara lekedir. Toplumun belediyeye yaptığı bağışın önünün bu şekilde kesilmesi utanç vericidir. O imzayı kim atmışsa utanmalı. Yanlış işlem görüyorsanız İBB Başkanı hakkında soruşturma açarsınız. Ama vatandaşın bağışını bloke edemezsiniz. Kaldı ki hakkımızda bir soruşturma açıldı. Bağışla ilgili süreç hakkında soruşturma başlattı İçişleri Bakanlığı. Bakanlıktan bir müfettiş geldi soruşturmayı yapıyor. Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Buna yukarıdan aşağı kim müdahale ettiyse, kim talimat verdiyse, kim imza atmışsa, o acizliğin o zavallılığın bir parçasıdır." diye konuştu.

Süreç devam ederken Mansur Yavaş ve CHP eski milletvekili Barış Yarkardaş hakkında da soruşturma başlatıldı, bu haberleri okuduğumuzda insan olarak üzülüyoruz. Sıkıntılı bir süreçten geçerken olayların siyasallaşması hepimizi üzüyor, ölümlerin artması, hastalığın giderek yayılması, milletimizi zora sokarken, üstüne üstlük 60 üstü ve 20 yaş altı vatandaşımızın her gün, 20 üstü 60 yaş altının da büyükşehirler de hafta sonu sokağa çıkmaları yasaklanmışken, nelerle uğraşıyoruz. Maske dağıtımının yetersiz olduğu her şehirde açıkça görülürken iktidar ve belediyelerin çekişmesini halk üzülerek izliyor.

Bursa'da yaşayan arkadaşımız Şevki Yıldız facebook sayfasından Amerika'da yaşayan oğlunun bir mesajını yayınlamış: ''Günaydin, Gilead Sciences ABD de korona icin önemli ölçüde bir ilaç geliştirdiğini açıkladı sonu geldi buyuk ihtimal.'' cümle böyle umarız ki bir an önce tüm insanlara ve ülkelere ulaşır. Yine Şevki Yıldız'ın sayfasına bu paylaşıma yorum yapan bir arkadaşı virüsün ilacının Türkiye'de bulunduğunu yazmış, doğru olmasını yürekten diliyoruz. 23 Nisan da açıklanacak denilen aşı halk arasında umutla bekleniyor.

Gilead Scines firması henüz karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlar alanında yenilikçi tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunların ticaretiyle uğraşan bir şirkettir. Şirketin misyonu tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında tedavi sağlamaktır. Yine firma sınırsız eğitim bağışlarıyla Türkiye de  dahil bir çok ülkede hayır kurumlarına destek olmayı da sürdürüyor. Yüksek teknoloji kullanan şirket

AR-GE ye büyük paralar yatırmakta,  AR-GE nin ne kadar önemli olduğu her ortamda söylüyoruz, fakat ülkemizde her nedense bunun önemibir türlü kavranamıyor, bir çok firmaya fuzuli masraf gibi gelse de bu düşünce sığ bir düşünceden öteye gidemez.

Corona virüsünün dünyayı kasıp kavurduğu günümüzde insanlara gelen yasak ve kısıtlamalar, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu da hatırlatmış oldu. En basit örneği ise dilediğiniz yere gidemiyorsunuz bir mekanda oturup arkadaşınızla sohbet edip çay içip konuşamıyorsunuz, yemek yiyebileceğiniz bir mekan yok, dağ veya deniz havası alamıyorsunuz. Sıcakların başladığı Nisan ayının keyfini çıkaramıyorsunuz, ağaçların yeşermesini, çiçek açmasını, meyvelerin büyümeye başlamasını, tabiatın kendisini yenilemesine dokunarak şahit olmayı bile tadamayacağımız bir bahar mevsimi, ne diyelim Allah beterini vermesin ve dilimizde

''ne ağlarsın benim zülfü siyahım, buda gelir buda geçer ağlama'' türküsü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.