Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Timsah keyif veriyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2017 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 00:14

Bursaspor, her geçen hafta deyim yerindeyse biraz daha oturuyor ve güven veriyor.

Geçtiğimiz sezon yaşadığımız travmanın ardından bu sezon golcü bir kimliğe kavuşmuş olmak gerçekten memnunluk verici, keyif verici.

Nasıl keyif almayalım ki.. Gerede kalan 5 maçta Timsah tam 11 gol attı.

Dünkü maçlar oynanmadan önceki tabloya göre, 13 gol atan Galatasaray’ın ardından en çok gol atan ikinci takım Bursaspor.

Futbol demek gol demek. Hele hele atan taraf sizseniz keyfi daha da büyük. İşte Timsah bu sezon bu keyfi taraftarına veriyor.

Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda ise, yediğimiz 7 golü görüyoruz. Bu tabi ki biraz can sıkıcı. Kazandığımız sürece sorun yok ama, ilerleyen haftalarda bu kolay gol yeme alışkanlığımızı gidermemiz lazım.

Teknik Direktör Paul Le Guen’in buna kesinlikle bir önlem alacağına eminim.

Bu sezon transferde ‘çok geç kalındı’ diye çok eleştiri yaptık hep birlikte. Ama görüyoruz ki, gerçekten transferde nokta atışı nasıl yapılır bunu apaçık görüyoruz. Yönetim (tabi ki Le Guen’in önderliğinde) gerçekten büyük iş başarmış.

Savunmada Titi ve Ekong tartışılmaz, Barış her geçen hafta yerini daha da benimsiyor. Orta alanda Agu ve Badu’nun yaptığı katkı her geçen hafta daha da artıyor.

Hele hele kanatlar Delarge ve Ekoko Timsah’ı adeta uçuruyorlar. Bu oyuncuların hücum güçlerinin yanı sıra savunmaya da yardımcı olmaları, arkalarında oynayan Aziz ve Barış’ı da rahatlatıyor.

Bir parantez de tabi son transfer Yusuf Erdoğan’a açalım. “Yusuf kardeşim; senin bu taraftarın gözünde kredin var. Kendini göstermek için, gol atmak için acılı etme, sabırlı ol” diyelim ve Yusuf’un da hazır olduğunda yeşil beyazlı ekibe büyük katkı vereceğinin altını çizelim.

Santrfor konusuna gelince;

Bende iyi bir santrfor alınmasını isteyenlerdenim. Ancak, alınmadı, alınamadı ve böyle devam ediyoruz. Stancu gollerini attıkça güven kazanıyor, daha iyi olacak buna inanıyorum. İlk 5 haftada rakip savunmalara yaptığı presi, oyun kurmalarını engellemesini kesinlikle göz ardı etmeyelim. ‘İyi savunma forvette başlar’ ilkesi ile Stancu’nun da faydalı işler yaptığı belirtelim.

Küçük bir notta yeşil beyazlı taraftarlara..

İyi başladık, iyi gidiyoruz, lütfen geçtiğimiz yılki öfkeleri ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeyelim. Bu oyunculara tepkimizi hala sürdürürsek, takımdaki diğer oyuncuların da ahengini bozabiliriz, şevkini kırabiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.