Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu takım keyif veriyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2015 01:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2015 01:39

 

Bursaspor, dün Akhisar Belediyespor’u üst üste bulduğu gollerle devirdi ligde ilk periyodu 26 puanla 5.sırada bitirdi. Attığı 31 golle de ligin en golcü takımı unvanını da elde etti.

Bu saptamaların ardından maça gelelim.

Yeşil beyazlı takım, 2015’in ilk maçında, Uludağ’da 1,5 metreyi bulan karın buz gibi soğuk havasının indiği Bursa’da, tribünlerdeki az sayıdaki taraftarına adeta resital verdi. Tribünlerdeki az sayıdaki seyirci, iyi futbolunun karşılığını takımı hiç susmadan destekleyerek verdi diyebiliriz.

Savunmada Şamil her geçen gün üstüne koyarak gidiyor. Bursaspor belki de bir stoper kazandı diyebiliriz. Civelli yine hatasız oynadı. Josue’nin kornerinde de attığı kafa golü bu sezon ilk kez golle tanıştı. Civelli’den duran toplarda bu tür golleri bekliyoruz aslında. Sol kanatta Aziz’in yokluğunda formayı kapan Emre, hatasız oyunu, iyi bindirmeleri ile dün sahanın en iyileri arasında yer aldı. Şener yine yaptığı bindirmelerle rakibin o kanadını adeta çökertti. Fernandao’ya yaptığı asist öncesi attığı depar da gerçekten müthişti.

Orta alanda Ozan Tufan yine maça kötü başladı. Kaptırdığı her top Bursaspor kalesinde gol tehlikesi oldu. Soyunma odasında Şenol Güneş kulağını çekmiş olacak ki ikinci yarı biraz toparladı. Josue’yi ise anlatmaya gerek yok. Portekizli yine harikaydı, nefis pasları ile tribünleri ayağa kaldırdı, bizlerin gözlerinin pasını sildi. Yediği tekmelerin intikamını da attığı nefis golle aldı.

Volkan Şen gerçekten küllerinden doğdu. Takıma büyük katkı sağlıyor, artık verdiği mücadele ile tribünleri de arkasına almaya başladı. İkinci yarı çok daha iyi olacaktır. Fernandao ise gerçekten büyük golcü ve dün de bunu gösterdi. Attığı golde o cüsse ile topu göğsü ile kontrol etmesi, düzeltmesi ve vurması gerçekten harikaydı. 10 gole ulaştı ve gol krallığında yoluna devam ediyor. Brezilyalı yeni saç stili ile vatandaşı Ronaldo’ya benzemiş, umarız yeni tarzı ona uğur getirir.

Josue, gördüğü sarı kartla limiti doldurdu ve 17.haftada deplasmanda oynanacak Torku Konyaspor maçında takımdaki yerini alamayacak. Belki de iyi oldu. Çünkü zaten sınırda çok oyuncu vardı ve 18. haftadaki Galatasaray maçına cezası denk gelebilirdi. Şimdi Torku Konya maçında sınırda olan Volktan, Şener, Civelli ve Bakambu’nun dikkatli olması gerekiyor.

Sonuç olarak orta sahadaki usta ismi Belluschi’nin olmadığı bir günde yeşil beyazlı takım sonuca rahat gitti. Bursaspor bu futbolu ile 30 puan barajını çok rahat geçmeliydi ama olmadı. İkinci yarıda bu takım 30 puan barajını çok rahat geçecek ve ligi ilk 4 arasında bitirecektir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.