Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sene de ‘o sene’ olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2014 01:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 01:40


Bundan yaklaşık 20 gün önce, 26 Ekim tarihinde yine bu sütunlarda yayımlanan köşe yazımda bu sezonun Bursaspor için çok kritik olduğunu ve alınacak sonuçların bundan sonraki sezonlar için de belirleyici olacağını belirtmiştim.

Bu sezon kazanılacak ya da kaybedilecek maçlar sonucu ortaya çıkacak tablo, tekrar üst sıra veya orta sıra takımı olarak anılmamıza neden olacaktı. Ben o yazıyı yazdığımda, 7. Haftadaki Balıkesirspor maçı henüz oynanmamıştı.  

 

Kırılma noktası

“Aradan geçen altı haftada yalnızca 7 puan toplanmış olmasına rağmen bu sezondan başarı beklemek hayalcilik olarak yorumlanabilir fakat diğer değişkenler göz önüne alındığında benim hâlâ umudum var” diye de eklemiştim. Beni böyle umutlandıran ise takımın ortaya koyduğu mücadele ve bazı talihsizliklerin üst üste gelmiş olmasıydı.

Gerçekten de Galatasaray ve Beşiktaş’ı kendi evimizde kelimenin tam anlamıyla elimizden kaçırmıştık. Her iki takımı da sahasına hapsetmiş ancak yediğimiz talihsiz gollerle sahadan mağlup ayrılmıştık. Tabi hakem faktörünün de etkin olduğunun altını çizmemiz lazım ama takımda taşlar yerine oturduğunda hakem hatalarının etkisinin de sınırlı kaldığı ortada.

Sezonu mağlubiyetle açtığımız Galatasaray maçı sonrası deplasmanda Gençlerbirliği’ni, sahamızda mağlup olduğumuz Beşiktaş maçı sonrası yine deplasmanda Rizespor’u yenme başarısını göstermiştik.

Bu sezonun üst üste iki hafta deplasmana gittiğimiz ilk maçı olan Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında takımımız mağlup olacak, deplasmandaki galibiyet serimiz ise inkıtaya uğrayacaktı. Ligin altıncı haftasında yine evimizde galibiyet alamayarak çok iyi oynadığımız maçta Eskişehirspor’la birer puanı paylaşmaya razı olacaktık.

Bütün bunları neden hatırlatıyorum? Çünkü öylesine balıksırtı bir sezon yaşıyorduk ki, Balıkesirspor maçında alınacak kötü bir skor, beklide bir daha toparlanamamamıza sebep olabilirdi. İşte böyle bir kırılma noktasından alnın akıyla çıkmayı başardı Bursaspor. Hem de ne çıkma. Adeta gol olup yağdık o 5-0’lık maçta rakip kaleye.     

 

Toparlanma süreci

Bu galibiyet takıma ve camiaya o kadar iyi geldi ki, birden silkelenip kendimize geldik. Umutlar yeniden yeşermeye, beklentiler artmaya ve tekrar yelkenleri şişirecek rüzgâr esmeye başladı. Nasıl esmesin ki? İlk altı haftada sadece 7 puan toplayan takım, son üç haftada (7-8-9) aynı puanı yakaladı. Üstelik bol gollü galibiyetlerle ve averajını düzelterek. Kayseri deplasmanında kıl payı kaçan 2 puan da cabası. Altıncı haftanın sonunda 7 puan ve eksi 2 averajla 11. sırada olan Bursaspor, dokuzuncu haftanın sonunda ise 14 puan ve artı 6 averajla 6. Sırada. Bursaspor’un, birinci ve ikinci ile 5, üçüncü ile 3, dördüncü ile 2 ve beşinci ile 1 puan fark var. Averaj açısından ise Bursaspor, İstanbul Başakşehir ile beraber ligin lideri konumunda. Bursaspor, Atılan gol sayısı açısından da 15 golle, Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa ile birlikte lider konumunda. Yeşil timsahlar ayrıca, en az gol yiyen takım sıralamasında iki takımla birlikte ikinci sırada. Bütün bu istatistikler, takımın iştahı ve yakalanmaya başlayan hava, gelecek için umut vaat ediyor.    

 

Yine kritik bir viraj

İşte tam bu noktada milli maç arası verilen ligimizde, haftaya 24 Kasım tarihinde evimizde Fenerbahçe’yle mücadele edeceğiz. Yine kritik bir virajdayız, üstelik Galatasaray ve Beşiktaş ile karşılaştığımız haftalara göre artık kaybedecek daha çok şeyimiz var. Eğer bu kez evimizdeki bu zorlu mücadeleyi de geçersek, Bursaspor için ligin rengi bir anda değişecek. Sezon başından beri ıskaladığımız fırsatların biri, belki de en büyüğü yine kapımıza geldi. Şampiyon olduğumuz sezon herkes, ‘o sene bu sene’ diyordu. Camia inanıp kenetlenince, ligin şartları da buna el verince, uzun yılların ardından şampiyonluk kupası sezon sonunda Bursa’ya gelmişti. Şehrimizde tekrar bu kıpırdanmanın emareleri görülmeye başlandı. Ne dersiniz, bu sene de ‘o sene’ olur mu? ‘Çok zor’ diyenleri duyar gibiyim. ‘O sene’ de çok duymuştuk. O yüzden ümitsiz olmayalım. Sadece takıma artık hak ettiği desteği saha içinde ve dışında verelim. Emin olun yine özlenen, beklenen günler yakın. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.