Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu maçın telafisi yok

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2019 12:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 12:51

Bursaspor, mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkıyor. Bu maçın telafisi yok. Kaybedersen bahanesi de yok. Kazanamadığın takdirde kabus dolu haftalar başlar, son iki sezonda olduğu gibi. Rakibinle oynuyorsun ve kazanacağın 3 değil 6 puan. Hafta içinde gerek Samet hocanın gerekse oyuncuların yaptığı açıklamalar maçın öneminin takım olarak bilincinde olduklarını gösteriyor.

Bu maç yeşil beyazlıların artık berberlik sendromundan kurtulacağı bir maç. Kazanmanın tak zamanı. Ve en anlamlı galibiyetlerden biri olur eğer Bursaspor kazanırsa.

Gelgelelim son 7 haftadır kazanamayan bir Bursaspor var. 5 beraberlik içerde Antalyaspor’a dışarda Beşiktaş’a karşı alınan 2 mağlubiyet. Bursaspor’un son galibiyeti tam 8 hafta önce BŞB Erzurumspor’a karşı alınan 2-1’lik galibiyet.

Kadroya ve oyuncu kalitesine bakıpta bu istatistikleri dikkate aldığımızda anlaması güç bir durum çıkıyor. Bu kadro nasıl olur da maç kazanamaz. Lig bitiyor hala bu sorunun cevabını arıyoruz farkında mısınız?  Artık kaliteli ayakların ellerinden gelenin de fazlasını verme zamanı. Bu işin şakası yok. Çekirge bir zıplar iki zıplar ama üçüncüsünde zıplayamaz dikkat. Son iki sezonda Bursaspor, düşmekten son haftalarda kurtuldu. Bu sezon öyle bir kabus yaşanmaması için işte fırsat. Çık ve Çaykur Rizespor’u yen.

Peki bu böyle yazıldığı, söylendiği gibi kolay mı? Tabii ki hayır.Her ne kadar Rizespor da Bursaspor’dan sonra en çok berabere kalan takım olsa da son 9 haftada sadece 1 kez yenilmiş. O da Trabzonspor’a karşı 4-1’lik skorla. Aynı zamanda düşmeme mücadelesinde Akhisarspor ve BŞB Erzurumspor’u yenmeyi başadılar. 

Gerçekten çok zor bir maç olacak. Ligin ilk yarısında oynanan maçın 1-1 bittiğini ve Bursaspor’un rakibini yendiğin takdirde puan eşitliği halinde ikili averajı eline olacağını hatırlatalım.

Ve anda Bursaspor 24 Çaykur Rizespor 22 puanda. Bu işin en temizi taraftarını da arkana alarak saha avantajını da kullanarak çıkıp rakibini yeneceksin ve puan farkını açacaksın. Beraberlik yine kendini kandırmak olur. Kaybetmekse tam bir felaket olur ki gelecek haftaları düşünmek bile istemiyorum.

Bu maç aynı zamanda şu oynarsa böyle olur, bu oynarsa saha iyi okur denilebilecek bir maç da değil. Motivasyona ekstra çalışmaya da gerek yok. Durum ortada. Taktik maktik hepsi bu maç için hikaye. Yeneceksin, o kadar. Hani derbi maçlar için derler ya motivasyona, taktiğe şuna buna gerek yok diye. Bu maç iki takım için de aynen öyle

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.