Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kader değil...

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2018 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 00:31

Kader mi dersiniz bilgisizlik, beceriksizlik mi dersiniz. Daha geçen sezon başında demiştim ki Bursaspor Anadolu’dan şampiyon olarak Trabzonspor’dan sonra tarihe geçti, artık her sene şampiyonluğa oynar, sırada başka takımlar olması lazım, Konyaspor neden şampiyon olmasın demiştim. O Konyaspor sezon sonu Türkiye Kupasını alınca umudum da atmıştı. 

Gelgelelim aradan geçe geçe birbuçuk seneden biraz daha fazla geçti. Ve iki takım pazartesi düşmeme mücadelesine çıkacak. Gelinen duruma bakar mısınız... 

Peki neden böyle oldu? Bizim ve taraftarın düşündüğü, yakıştırdığı büyüklüğü, hedefi, vizyonu yönetimler yakalayamadığı için dersek sanırım altına imza atarsınız. Evet işin özeti de bu. 

Geçen sezon düşmekten son hafta kurtulan Bursaspor, bu sezon aynı kara haftaları yaşıyor. Son kupa şampiyonu Konyaspor, son sıralarda ve puan kaybetme lüksü yok. İlginç değil mi? Tabloya bakarken bile, yazarken bile insanın içi sızlıyor. 

Spor Toto 1. Lig'de Denizli,Samsun ve Eskişehir gibi futbol şehirlerinin takımları düşmemeye oynuyor. Tablo aynı. Bursa ve Konya iki futbol şehri. Takımların kaderleri aynı, çünkü yanlışlar aynı. Kafa yapısı değişmedikçe de daha biz çook bu tür yazılar yazacağız. Maalesef öyle. 

Nedir çözüm? 6222 sayılı kanunda yapılacak düzenlemeler. Yani futbol yasası. Getireceksiniz “her yönetim kendi dönemindeki borçtan sorumludur”  maddesini bakın o zaman har vurup harman savruluyor mu paralar. Bakın o zaman yönetimler kendi iş yerlerini yönettikleri gibi yönetiyorlar mı yönetmiyorlar mı? 

Yapan var mı? Var. Ümraniyespor, İstanbulspor, Altınordu, Giresunspor yakın zamana kadar Gençlerbirliği. Gidin bakın bu kulüplere. Fark ne. Yöneticiler önce Kulübü düşünerek hareket ediyorlar. Tek kuruş borçları yok kasada artı paraları var. Demek ki olabiliyor.

Altyapı altyapı derler ya hep. Kimse de gidip Altınordu’nun yapılanmasını, neler yapıp da dünya futbolcu ihraç edecek duruma geldiklerini incelemez. Neden? Çünkü bizde yönetimler zoru sevmez. Zor mu ? Zor. Neden çünkü sabır gerektirir. 

Oysa sayfa sayfa manşetler, futbolcularla boy boy fotoğraflar, menajerlerle içlidışlı ilişkiler işin en kolayı. 

Ya Allah aşkına bana iki sene önce Bursaspor ve pazartesi günkü rakibi Konyaspor düşmemeye oynayacak deseler şaşkınlıkla karşılardım. Ama şimdi tablo maalesef bu.

Maç ne mi olur? Zor çok zor. Bursaspor favori mi hayır. Hiçbir maçta favori göstermesi kendini yeşil beyazlılar. Konyaspor kazanır mı? Gol yemiyorlar. Sergen Yalçın’ı beğenmezler ama geldiğinden beri başarılı mı başarılı. Kurtarırsa Konyaspor’u kurtaran teknik direktör olacak. 

Yineliyorum. Bursaspor’a da Konyaspor’a da bu tablo yakışmıyor. Maç tipik 0-0 maçı gibi duruyor. Mustafa Er hoca Konyaspor’u bizden iyi tanır. Sürpriz Konyasporlu oyunculara dikkat. Eto ve Jahoviç’e dikkat. Kazanamıyorsan kaybetme. Bakalım, hayırlısı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.