Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu ısrar niye?

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 01:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 01:55
Bursaspor, kendi sahasında oynadığı maçta Antalyaspor’a 2-0 yenilerek bir anlamda çıta atlama maçını, yukarıya tutunma maçını kaybetti.


Bursaspor, sezon başından bu yana kazandığı maçlar dahil bir türlü sahada taktım gibi hareket edemiyor, takım gibi mücadele edemiyor.


Şöyle bir bakacak olursak: tamam takım yeni olabilir, kadronun çoğu yeni futbolculardan oluşabilir ama geride kalan 8 hafta Allah aşkına kazandığımız maçlar dahil hangi maçta az da olsa takım gibi olabildik. Sahada kimin ne yaptığı belli değil. Saha içinde lider kim belli değil. Jorguera’nın bu takımda ne işi var kendisi dahil hiç kimse bilmiyor. Dzsudzsak çok ama çok kötü, kenarda beklemesi lazım ama hala bırakın kenarda kalmayı 90 dakika sahada kalıyor. Josue kötü. Bu kadar derin kadroda niye bu formsuz oyuncularda ısrar edilir anlamak mümkün değil.


Kötü olan kenara gelecek ki iyi olmak, formayı kapmak için daha çok çalışsın. Kötü olan kenara gelecek ki, formayı kapmak için mücadele eden, savaşan diğer oyuncular ‘Bak çalışan formayı alıyor’ diye düşünsün.


Bir takım bu kadar mı ‘yumuşak’ olur anlamak mümkün değil. Orta saha sadece rakibe refakatçilik yapıyor. Savunma ısırmıyor. Hani derler ya ‘kız gibi’ diye. İnanın ki kız gibi bile oynayamıyoruz, kız gibi bile sert olamıyor bu takım. Bakın görülen kartlara, hemen hemen hepsi itirazdan.. Rakibe müdahaleden görülen kart sayısı çok az. Bu da her şeyi ortaya zaten koyuyor.


Necid’e oynadığı maçlarda 8 orta yapmışız adam 6’sını gole çevirmiş. Böyle bir gerçek var ama biz adama orta yapmıyoruz, yapmamakta ısrar ediyoruz. Çünkü Dzsudzsak kenardan içeri girip şut atacak, gol atacak. Stoch kenardan içeri girecek şut atacak. Necid kalecilerin yaptığı degajlarda bile topa kafayı vuran, sağına-soluna-arkasına topu indiren adam olduğu görüldüğü halde bu adama orta yapmamakta direniyoruz.


Lütfen artık, Dzsudzsak ve Stoch eğer bu adama orta yapmayacaksa, bırakın orta yapacak olanlar oynasın. Duran top olunca herkes sıraya giriyor. Sanki hala maçı. Bir Josue, bir Dzsudzsak bir Stoch.. Bu işin sırası mı olur, bırakın kim iyi vuruyorsa sürekli o vursun da bari biri kaleyi bulsun.. Sanki gazozuna penaltı çekişiyoruz.. Bir biri atıyor, bir diğeri...


Bu takımın apoletli isimlere değil, sahada savaşacak, mücadele edecek, kazanmak için canını dişine takacak oyunculara ihtiyacı var. Bu takım öyle isimlerle şampiyon oldu, bu taraftar öyle isimleri bağrına bastı, kaybetseler de kazansalar da..


Bursaspor sahasında ilk kez yenilmiyor, ilk kez kaybetmiyor ama bu kadar ruhsuz, şuursuz topluluğu uzun süredir bir arada görmemiştik..


Bu kadronun içinde savaşacak, mücadele edecek isimler var, onlara formayı vermek de Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a düşüyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.