Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Camia Sizi Unutmayacak!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2019 00:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 00:13

Bursaspor’da ‘borçları bitireceğim’ diye göreve gelen Başkan Ali Ay ve ekibi, bırakın bitirmeyi neredeyse ikiye katladı. İki yıl takım son maçta kümede kalırken, üçüncüsünde bunu başardı ve lige veda ediyoruz.

Bursaspor’un kabul yılı.. Aslında bu kabus bu yıl başlamadı. Bundan üç yıl önce yapılan kongrede başkanlığa Ali Ay’ın gelmesiyle birlikte başladı. Bursaspor geldiği ilk yıl kümede zor kaldı. İkinci yıl deplasmanda Trabzonspor’u mucize eseri yenerek kümede kalabildi. ‘Borçları bitireceğim’ sözü ile gelinen başkanlık koltuğunda borçlar 500 milyon liraya dayandı ve belki de geçti. 3 yıldır yeşil beyazlı kemiren bu hastalık, maalesef bu sezon ortada ne takım bıraktı ne kulüp. Takım küme düşüyor, borçlar katlandı. Takımın transfer tahtası kapalı ve alacaklılar mahkeme kapılarında. Kulübe her gün haciz memurları gelmeye başladı, otobüs gitti, sırada kupalar var, sonrasında diğerleri. Bursaspor daha önce de küme düştü ama hatırlayın o günleri. Takım sahada, yönetim saha dışında her şeyini ortaya koydu. Rekor puanla 41 puanla lig tarihinde ilk kez bir takım küme düştü. Sonrasında toparlanmakta o yüzden kolay oldu. Ya şimdi. Sahada ruhsuzlar ordusu. Takımın yarısı kiralık, bitse de gitsek diye bakıyor haftalardır. Diğerleri ‘paramızı alırsak oynarız’ derdinde. Sahada bunlar oluyor da yönetim cephesi farklı mı? Her gün ‘cebimden ödeme yapıyorum’ diye övünen Başkan, takımdan haftalar önce umudu kesmiş ki, nasıl olsa takımın başında kalamam, hiç olmazsa alacaklarımın birazı kurtarayım diyerek arsaları üzerine alma derdinde. Bu dip yapmanın da ötesinde bir durum.

Biz zaten üç hafta önce Akhisar maçında düştük ama kendimize itiraf edemedik. Küme düşmeyi konduramadık şampiyona.. Antalya maçı sanki biraz umutlandırdı ama dün gerçekler bir tokat gibi yüzümüze çarpıverdi.

Bu koskoca camia dün Timsah Arena’da Süper Lig’e veda etti. Sonunda başardınız. Üç yıldır ısrar ede ede başardınız. Bu veda kaç yıllık olur, gidilen yerde ne kadar kalınır, geri dönülebilir mi bilemiyorum. Ama sizler bu camianın hafızasından bu ısrarınız nedeniyle hiç ama hiç silinmeyeceksiniz.

Artık kongre yansanız ne yazar, yapmasanız ne yazar. İşin aslı kongre size kurtuluş olur, borçları bırakıp gedeceksiniz. Kalsanız; Allah korusun gittiğimiz yerde de barınamayız, tepe takla gideriz. Zaten bu camia da sizi artık orada tutmaz.

Ne zaman geleceğimiz belli olmaz. Şampiyon gidiyor, elveda Süper Lig.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.