Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ ve TEKNOFEST

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 00:00

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) BENDİS Takımı Döner Kanatlı İHA kategorisinde birinci oldu.

Türkiye genelinde 14 kategoride 2122 takımın başvuruda bulunduğu ve 549 takımın yarışmaya hak kazandığı bu anlamlı festivalde kıyasıya bir mücadele yaşandı…

Türkiye’nin her yerinde insanların akın ettiği bu festivalde BTÜ bünyesinde Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi topluluğu ile Bilim,Sanat ve Kültür Topluluğuna üye 30 öğrenciden oluşan 5 takım yarışmaya katıldı.

BTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr.Hüseyin Lekesiz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr.Üyesi Gökay Bayrak danışmanlığında yarışlara hazırlanan takımlardan BENDİS takımı kendi tasarlayıp ürettiği “DİAMOND” adlı drone ile TEKNOFEST (İHA) kategorisinde birinciliği elde ederek Bursa’ya anlamlı bir değer kazandırdılar…

Birincilik ödülünü de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ellerinden aldılar…

Yine BTÜ bünyesinde yarışmaya katılan diğer takımlar…

LAGARİ TEAM, İHA sabit kanatlılar dalında 7.liği

BOREAS 26. olurken İHA döner kanatlılar dalında QUADRUPLET takımı 14.’lüğü,

BTU ROCKET takımı ise 15.’liği elde etti.

Yarışmaların her kademesinde sonuna kadar mücadele ederek tüm emeklerini, gayretlerini, çabalarını ortaya koyan pırıl pırıl bu BTÜ’lü gençlerimizi Rektör Prof. Dr. Arif Karademir de tebrik ederek öğrencileriyle gurur duyduğunu ve gelecekteki çalışmalarda her zaman ön planda olacaklarını net bir şekilde ortaya koyacaklarını açıkladı.

Rektör Karademir; ülke olarak uluslararası arenada yer almak ekonomi darbeleriyle yıkılmadan güçlü bir şekilde öğrencilerimizle, Bursa’mızla, Türkiye’mizle daha ileriye dönük bir şeyler yapmanın gayreti içinde olacaklarını dile getirdi.

Bursa Teknik Üniversitesi Bursa’nın ekonomisine, sanayisine ve eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Bunun en bariz örneği de TEKNOFEST’teki başarısıdır.

Yenilikçi Devlet Üniversitesi sloganıyla yola çıkan bu BTÜ’yü, Rektör Karademir’i ve öğrencilerini hayatın her alanında başarı göstermeleri dileğiyle tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.