Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’da büyük yarış

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 00:01

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 129 yaşında bir dev. Eski başkan Celal Sönmez’in deyimiyle “Ortak fayda kuruluşu” olarak büyük adımlar attı, atmaya devam ediyor. Oda’nın şimdiki sloganı “Bursa büyürse Türkiye büyür…” Zihinlere işledi, dünya duydu… “İş insanlarının ortak paydası” diyorum ben. Birlikte üretenlerin, birlikte yaşayanların, birlikte yiyen, içen, gezen ve kazananların kararlarda etkili olduğu güçlü bir yapı.

Mevcut yönetim kurulu başkanı İbrahim Burkay’ın 7 Mayıs 2013 tarihinde 128 Meclis üyesinden 71’inin oyuyla başkan seçildiği günleri hatırlıyorum. Rakibi İlhan Parseker ise 55 oyda kalmıştı… 2 oy ise geçersiz sayılmıştı… Demek ki 9 kişi daha Parseker’i tercih etse işler başka bir mecrada yürüyecek, bugün bambaşka konulara değinecektik… Yine bir seçim öncesindeyiz… 27 gün sonra gerçekleşecek seçimler… Komiteler ve BTSO Meclisi için yoğun kulisler var. Belden aşağı olmadığı sürece tüm açıklama, kulis ve haberlere kulak kabartmak gerek…

Başkan Burkay, “doğal aday” olarak çalışmalarını sürdürürken, dün, Parseker’den durum raporu geldi…

Değerli Basın Mensubu” diye başlayan mektup, üslubu açısından ‘görülen lüzum üzerine’ kaleme alınmış izlenimi veriyor…

3 Nisan 2018 tarihinde yapılması öngörülen ‘Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ meslek komiteleri ve yönetim organları seçimi ile ilgili olarak” diye başlıyor mektup.

Girizgahın altında yer alan tümceler çarpıcı… FETÖ vurgusu var; “Bursa kamuoyunun da yakından bildiği üzere; 2013 yılında gerçekleştirilen seçimlerde BTSO tarihinde görülmeyen olağanüstü bir süreç yaşanmıştır. Bugün FETÖ davalarının seyri ve itirafçıların ifadelerinden BTSO organlarının oluşumunda FETÖ’nün etkin rol oynadığı, BTSO kaynaklarının FETÖ ile ilişkili şirketlere aktarıldığı ifade edilmektedir.”

Demek ki bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların arkası gelecek ya da bazı yeni duyumlar var…

Devamla; “Diğer taraftan 2013-2018 yılları arasında BTSO yönetiminin icraatlarına baktığımızda; BTSO üyelerinin uzun yıllar boyu elde ettiği ekonomik birikim ve gücü; Kentimizin ve üyelerimizin ihtiyaçlarının dışında çok sayıda “kurgu ve hayali” projelere aktardığı veya aktaracağı görülmektedir. BTSO kurulduğu 1889 yılından itibaren hiçbir dönemde bu kadar itibar kaybı yaşamamış ve şaibe altında kalmamıştır. 
Ülkemizin olağan üstü bir dönemden geçtiği bugünlerde, Türkiye için önemli bir üretim gücü olan ve yaklaşık kırk bin işletmeyi temsil eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın; “Milli”, “Güçlü”, “Temiz” ve “Şaibesiz” Meclis yapısına; BTSO üyelerinin temel sorunlarına yönelik ve Bursa’ya katma değer katacak projelere ihtiyaç duyduğu açık bir gerçektir.

Mektubun vurgusu dikkat çekici… Devam ediyoruz…

Diğer taraftan kamuoyunun dikkat etmesi gereken bir hususta; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin “Meslek Komitesi” ve “Yönetim Kurulu” olarak iki aşamalı bir seçimle gerçekleştiğidir. 2013 yılında olduğu gibi yine aynı algı oyunları ile kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.
Bu noktadan hareketle; yeniden “TEMİZ ve GÜÇLÜ” bir BTSO için 3 Nisan 2018 tarihinde yapılması öngörülen seçimlerde; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm kurumları ile işbirliği içerisinde “Güçlü bir Bursa ve Türkiye” hedefine yürümek için “Meslek Komitelerinde” görev alacak İş İnsanlarının işbaşına gelmesini sağlamak amacıyla; Şahsım ve yukarıdaki ilkelere inanan İş insanları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla

İmza; “Temiz ve Güçlü BTSO Platformu” adına İlhan Parseker…

Aldığım bilgiye göre bugün ya da yarın 25 komiteden öne çıkan isimler bir araya gelerek “ortak aday” konusunda karar alacak ve var güçleriyle seçimler için çalışacaklar…

Atılan adımların göz ardı edilmediği, ‘büyük Türkiye’ idealine bağlı, kamuoyunda tanınan, Ankara ile arası iyi olan, Bursa’nın sanayi ve ticaret hayatına yenilikler sunacak, ihracatçının yanında, üretimin sorunlarını bilen, doğanın hızla tüketilmesine izin vermeyen, iş insanlarının takdirini kazanmış, Bursa ile barışık, dünyayı okuyan, değişimin önünde engel çıkarmayan, Endüstri 5.0 dendiğinde “O da ne?” diye sormayacak, değerlerimize saygılı bir aday kazanır.

Bu arada Mahmut İnan adını daha sık duyar oldum. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü olarak tanımıştım. Yolu açık olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.