Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’da 3 aday

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 00:01

Bursa Ticaret Sanayi Odası’nın (BTSO) 3 Nisan 2018 tarihindeki komite seçimleri çok önemli. Sayıları 51’den 63’e çıkan komitelerin BTSO Meclisi’ne göndereceği isimlerin epey zamandır çalışmalar yürüttüklerini, şirket ziyaretlerinde bulunduklarını, belli yerlerde toplantılar düzenlediklerini, belli isimler üzerinde istişareler yaptıklarını duyuyorum.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ‘doğal aday’ olarak çalışma yapıyor. Açılışlara, törenlere, yemeklere katılıyor. BTSO Hizmet binalarında, uygun ortamlarda adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Bursa’nın geleceğini değiştirecek projelerde, Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararlarda, çeşitli bakanlıklardaki girişimlerde hep imzası var. “Bursa büyürse Türkiye büyür” mottosuyla yola çıkıldığında hiç durmadı. Kalp rahatsızlığının ardından yine koşturdu.
Dış alım heyetlerinin Bursa’ya taşınması, 800 yeni ihracatçı şirketin ortaya çıkarılması, ileri teknoloji sanayi bölgesinin (TEKNOSAB) yerinin tescillenmesi, fabrika kurmak isteyenlerin başvurularının alınması, KOBİ sanayi bölgesi çalışmaları, uzay ve havacılıkta adımların atılması, New York, Tahran, Moskova, Dubai ve Paris’te BTSO noktalarının belirlenmesi, yerli otomobil fabrikasının Bursa’ya kurulması için çaba harcanması, mesleki yeterlilik belgesi verilmesi aşamasında Türkiye’de ilk kez MESYEB’in faaliyete geçirilmesi, Ar-Ge merkezlerindeki inanılmaz artışlar, Ür-Ge çalışmaları, savunma sanayinin Bursa’ya katma değer sağlaması gibi onlarca yenilikte imzası var Burkay’ın.
Ancak FETÖ soruşturmasında ilk kez ‘tanık’ sıfatıyla çağrılması kafaları karıştırıyor…
Dün, BTSO Meclis üyesi İlhan Parseker’in açıklamalarına yer vermiştim. “Temiz, güçlü, istikrarlı, şaibesiz bir BTSO” çağrısı yapmıştı.
Bugünlerde iş insanlarının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Mahmut İnan’ın etrafı da oldukça kalabalık… Kim olduğuna, neler yaptığına, hangi aşamalardan geçtiğine bakmak gerek… Geçenlerde kendisiyle görüştüm.   
İnan, Bursa’nın tanınmış iş insanlarıyla bir araya gelerek görüşmeler yapıyor, komitelerdeki arkadaşlarıyla buluşuyor ve adı üzerinde konsensüs sağlanmasını bekliyor. “Gel birlikte başarırız” diye çağrı yapan sanayici ve iş insanlarının samimi duygularla hareket ettiklerine inanıyor…
İnan “Ülkemiz ve Bursa ekonomi dünyasına faydalı olmak için yola çıktım. İlkeli ve dürüst insanlardan oluşacak yönetim ile önemli hizmetlere imza atabileceğimi düşünüyorum. Bu doğrultuda çalışmalar başlamış ve devam etmektedir” diye konuştu. Temkinli tavırlarını hissettiğimi de söylemeliyim.
İnan, 1959 Şanlıurfa doğumlu. İlkokulu İstanbul’da, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden 1981 yılında “iyi” derece ile mezun oldu.
Kariyerine DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’nde (GAP) adım attı. Burada 12 yıl süren görevinde 600 bin adet fidan dikimi, 500 dönüm peyzaj düzenleme çalışması, baraj bakım ve onarımı, Harran ovası sulama çalışmalarında bulundu.
1994 yılında Bursa Çevre İl Müdürlüğünde göreve başladı. Bu kurumda Mühendis ve Çevre İl Müdürü olarak; ÇED Raporları Düzenleme, Atıksu Deşarjları, Hava Kirliliği Denetimleri, Tehlikeli Atık-Tıbbi Atık Çalışmaları, Mahalli Çevre Kurulu çalışmalarında 8 yıl görev yaptı. 28 Şubat sürecinde dönemin DSP’li Çevre Bakanı tarafından sürgün edildi.
2001 yılında Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde mühendis ve 2003 yılında il müdürü olarak görev aldı. Bursa’da bürokrat olarak; Stratejik Yatırım Başkanlığı Projesi, Bursa Yeşil Çevre Toplu Arıtma Tesisi Projesi, Yerli Üretime Destek Projesi (YÜDEP), Bursa Gemi İnşa Sanayi Projesi, Organize Sağlık Vadisi Projesi, Esnaf ve Sanatkara Toplu 7 bin İşyeri Projesi (ESTİP), Bakkalları Koruma Projesi, Bilişim Vadisi Projesi gibi birçok proje geliştirdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Yasasını En İyi Uygulayan Kuruluş Ödülü, Memur-Sen Yılın Bürokratı Ödülü, Şanlıurfa Valiliği En İyi Peyzaj Düzenleme ödülü, valilik takdirnamesi, resmi ve sivil toplum kuruluşlarından plaketler aldı.
Emekliliğinin ardından, 2011 yılında Çevre Danışmanlığı ve OSGB alanında faaliyet gösteren ”Mahmut İnan Çevre Danışmanlık-OSGB Ltd. Şti’yi kurdu. 2016 yılında da aydınlatma alanında ‘Pimay Proje Ltd. Şti.’ni faaliyete geçirdi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.