Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bravo Ayşe

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 00:01

Ayşe Alagöz ile arkadaşlığımız çok uzun yılla öncesine dayanıyor. Ben magazin gazetecisi iken o da Olay FM’de şahane programlar hazırlayıp sunuyordu. İyi bir radyocuydu. Tabi bunun yanı sıra iyi bir metin yazarı ve televizyon sunucusuydu. Köşe yazarlığı ve dergi editörlüğünün de bugün ki kariyerine katkısı büyük. Sevgili Ayşe bugün New York Bursa arasında adeta mekik dokuyor. İçinde yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiren Ayşe Alagöz, çıkardığı “Erkek Atlası” kitabıyla da epey gündem olmuştu.

 Kitabının gelirini ise Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin “Kadına Şiddet Hattı”na bağışlamıştı. Ayşe Alagöz’ü durdurabilene aşk olsun. Bu kez de New York’da rüzgar gibi esti. Müzik, tiyatro ve tangoyu aynı çatı altında buluşturan  New York Hayal Kumpanyası’nın hazırladığı “3 Elma” adlı müzikal oyunla Drom’da gövde gösterisi yaptı. Ayşe Alagöz’ün kendisinin yazdığı kabarede Buket Şahin ve Günay Menekşe’nin kitaplarından esinlenerek sahneye konan skeçler sahnelendi.

Hande Gençosman, Ayşe Eldek Richardson, Ayşe Alagöz ve Volkan Erol’ın sahne aldığı kabarenin muzikleri ise Sıtkı Cafer Cakadur, Handan Hizmetli, Deniz İşler, Fevzi Tosun ve Zafer Cımbıl’a ait. Elif Onural ve Göksenin Çakmak’ın danslarıyla renk kattığı kabarenin yönetmen koltuğunda ise Bursalı tiyatroseverlerin yakında tanıdığı usta tiyatrocu Berrin Kulya Balkanlar var York’da gönülleri fetheden kabarenin yapmcılığını ise Ayşe Alagöz ve Handan Hizmetli üstlenmiş. New York Hayal Kumpanyası ekibi, yeni proje ve gösterilerine ise Türkiye ve ABD devam edecek. Bana da sevgili Ayşe’ye bu kariyer yolculuğunda başarılar dilemek düşer.

BURSA'DA PİŞTİ

NEW YORK'DA OYNANDI

Peki bu proje nasıl doğdu? Güçlü kadınların bir araya gelerek oluşturduğu projenin altında yatan emek o kadar büyük ki sanırım bunu anlatmaya bana ayrılan bu sütunda anlatmak yetmeyebilir. Öyle ki proje için Bursa ve New York arasında adeta mekik dokunmuş.  New Jersey, New York, Washington ve Bursa hattında nice heyecanlı buluşma, provalar ve müzik seçimleri. Müzik kısmı New York'tan tiyatro kısmı ise Bursa'dan desteklenmiş. Yani kısacası Bursa'da pişti New York'ta sahnelendi.

Kabare ekibinim büyük çoğunluğunu ise New York'ta yaşayan müzisyenler oluşturuyor. Proje aynı zamanda kısa adı TARTE olan Turkish American Repertory of Theater & Entertainment tarafından da destekleniyor. Buket Şahin, Ayşe Alagöz, Günay Menekşe,Handan Hizmetli ve Ayşe Eldek'in aralarında olduğu beş kafadar hatun tarafından hayata geçirilen New York Hayal Kumpanyası'nın adını önümüzdeki aylarda daha çok duyacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.