Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOSE ile sağlıklı nesil…

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 00:00

Bursa Büyükşehir  Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü, Bursa genelinde öğrenim gören çocuk ve gençlerin sporla buluşturmak için bu sene 5’incisi düzenlenen etkinlikler yeniden başlıyor.

Önceki gün Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM)’inde Başkan Alinur Aktaş ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ortak basın toplantısı ile bu seneki BOSE’nin etkinliklerinin ayrıntıları için Bursa basını ile buluştu.

Hedef: Sporcu gençlik

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada yaptığı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini sporla buluşturmak, gelecek nesilin sporu bir yaşam biçimi haline getirmelerine yardımcı olmak amacıyla Bursa Okul Spor Etkinlikleri’ni (BOSE) düzenlediklerini söyledi.

Gençlere yapılan yatırımların bütün yatırımlardan daha önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, projeyle aynı zamanda yetenekli çocukları tespit ederek sisteme kazandırdıklarını, sosyal-ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını altını çizdi.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında hedef, hem Türkiye’ye  örnek proje olması, hem de Bursa genelinde öğrenim gören çocuk ve gençlerin sporla yarınlara ulaşmak öncelikli amaçlar arasında olacak diyebiliriz.

Dijital çağın gençler üzerindeki etkilerine de değinen Aktaş, hayatını tablet telefon ve bilgisayarlarda yaşayan çocukların sokaklarda arkadaşlarıyla oynamak yerine, apartmanlarda büyüyen, komşunun çocuğunu bile tanımayan bir nesil ile karşı olduğunu ve  böyle bir neslin oluşmaması için kurumlar olarak üzerine düşen görevleri ise bu yönde çalışmalar olduğunu söyledi.

Geçen sene 306 bin öğrenciye ücretsiz spor ve fiziki etkinlik imkanı tanıyan  BOSE bu sene hedefi 350 bin öğrenciye ulaşmak….

Bu bağlamda, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 9 farklı dalda planlama yapılmış.

Biz de yapılan bu etkinliklerle  haydi çocuklar BOSE ile sağlıklı bir geleceğe adım atın diyor, bu imkanları  sağlayan ilgili kurumlara da  gelecekte de devamını diliyoruz.

Türkiye’de bir ilk, Aralık’ta Bursa BTM’de

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın daha sağlıklı ve temiz olması, doğalgazda can ve mal kayıplarının önüne geçmek için Bursagaz ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Ailenizin Güvenliği Sizin Elinizde’ isimli kampanyanın startı verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli’nin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde basının karşısına çıkıp  ‘Ailenizin Güvenliği Sizin Elinizde’ isimli kampanya tanıttılar.  Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir kent olması için özellikle çocuklara BTM’de doğalgaz kullanımı ile ilgili çeşitli etkinlikler ve eğitici bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

Haziran 2019 itibariyle Socar Türkiye’nin çatısı altına giren Bursagaz’ın Genel Müdürü Borsa Çermikli de toplantıda önemli bilgiler verdi.

Mart 2020’ye kadar sürecek olan etkinliklerde şehrin yerel otoriteleriyle birlikte aile, işletme ve çocuklara doğalgaz kullanımı konusunda bilgiler verilecek .

‘Mavi bir gökyüzü, yeşil bir Bursa için doğal gaza geçin’ sloganıyla şehrin tamamını doğal gazla buluşturmak Bursa için çevreci yakıt doğal gazın kullanımı ile hava kirliliğini önlemek öncelikli hedeflerin arasında….

Türkiye’nin en büyük üçüncü şirket olduğunu belirten Çermikli, Bursa gibi önemli bir metropolde Bursagaz’ın 1 milyona yakın abonesi olduğunu ve bundan sonraki süreçte amaçlarının daha çok doğalgaz kullanıcısına ulaşmak için önemli hamleler yapacaklarını söyledi.

Özetleyecek olursak; Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapımı devam eden ve Aralık ayında ‘Deneyerek Öğreniyoruz’ projesi ile evlerde doğalgazın kullanıldığı alanları içeren bir maket ile 4 – 18 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere ortalama 300 bin ziyaretçi ile buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.