Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Nurettin Oruç

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 00:03

Tarih 15 Temmuz 2016, yer Nilüfer ilçesi İhsaniye mahallesi, Dairenin birinde televizyon seyrederken tatlı bir uykuya dalmış bir eski siyasetçi dostumuz Nurettin Oruç, kendisi ODTÜ kimya bölümü okumuş, İstanbul üniversitesin de işletme okumuş finans bölümünü bitirip mezun olmuş. Yıllarca Hür Demokrat çizgide siyaset yapmış milli ve manevi değerlere bağlı ve saygılı bir kişi olarak Adalet partisin de siyasete girip akabinde DYP den il genel meclisi üyeliğine seçilip Avrupa konseyi yerel ve bölgesel meclis üyeliği yapıp ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etmiştir. Yanlışa ve hukuksuzluğa asla taviz vermeyen yapısı ile taraflı tarafsız her kesimden vatandaşın sempatisini kazanmış kaliteli bir insan ve siyasetçidir eski dostumuz Nurettin Oruç.

Ve yazı başlığımıza dönelim, Telefonların yoğun aranmasını duymaz, eşi de uykusunu bölmek istemediği için Nurettin beyi rahatsız etmez. Ancak Nurettin beyin özel dostlarından biri ardı ardına aramaya devam eder.!  eşi bu ısrarlı arama sonucun da Nurettin beyi kaldırır ve konuşma başlar.

-Nurettin abi abuk subuk gelişmeler duyuyorum olaylar senin açından nedir? 

-Bilmiyorum ne oldu?

-Darbe olduğu söyleniyor

-Biz her türlü darbenin karşısındayız Türkiye nin sahibiyiz biz tercihimizi sandıkta yaparız sandık esastır biz darbelerden dolayı mağdur olmuş bir misyon dan geliyoruz hiç bir darbeyi meşru kabul edemeyiz. Olayı anlayıp sana dönerim.!

Ve Nurettin bey televizyonu açar darbe teşebbüsünü görür, anlam veremese de zaten darbelere karşıdır ve tavrını koyar, arayan kişilere de aynı şekilde fikrini söyler. Aradan üç aydan fazla zaman geçer Nurettin beyin kaktüs merakı vardır, evde ki kaktüslerin elden geçirilmesi ve kış uykusuna hazırlanmaları gerekmektedir, sabah kalkar bu işe koyulur, akşam saati gelmesine rağmen hala bu işle meşgul dur, kendisine sosyal paylaşım sitelerinden ulaşmaya çalışanlar ulaşamazlar çünkü Nurettin bey tuşlu telefon kullanır, internete ancak bilgisayardan girmekte dir. Yenişehir'den bir gazeteci dostu telefon eder ve Akıncılar üssün de beş Fetöcü sivil diye bir haber olduğunu ve üç numaralı darbecinin kendisi olduğunu söyler.! Nurettin Oruç'un ilk cümlesi ''saçmalama'' olur.

Gazeteci haber linkini yollar ve Nurettin Oruç olaya vakıf olur haber fotoğrafında kendisi vardır ve şok olur.

Meğer Ulusal basın bu haberi sabahtan beri tüm haber kanalların da servis etmiştir, Bu saatten itibaren telefonlar durmaz, Nurettin Oruç her dürüst Türk vatandaşı gibi Emniyeti arar ve kendisine en yakın karakola gitmesi söylenir. Ve semt karakoluna gider. fakat yaşananlar fıkra gibidir. Karakol komiseri Nurettin beyi karakola almak istemez ''dur oradan anlat içeri girme'' der Nurettin bey ısrar etse de Komiser dinlemek istemez, nihayetin de Nurettin Oruç mağdur ve müşteki olduğunu anlatır. Ortada bir gariplik vardır Komiser ilk etapta olayı kavrayamamış fakat sonrasın da dinlemiştir ve nöbetçi Savcıyı arayarak ne yapması gerektiği hakkında talimat almış, ifadesinin alınmasına karar verilmiştir. Polis memuru ifade almaya başlar Nurettin Oruç ''Akıncılar üssün de beş Fetöcü sivil haberinin servis edildiğini bütün tv lerin ve haber kanalların da gösterildiğini sanırım biliyorsunuz bu konuda isim benzerliği vardır ve benim Twitter adresimde ki fotoğrafım kullanılmıştır'' Polis memuru '' Nurettin bey yapma benim başımı belaya sokma'' diye tavır alır, bu süreçte memur da haklı olarak çekinmektedir Bu çekince Nurettin beyin gözünden kaçmaz.

Olay bununla bitmez ertesi gün savcılığa şikayet dilekçesi verilerek şikayetçi olup, mağduriyetinin giderilmesini ister, ancak dilekçeyi kabul edecek savcı bulmakta zorlanır, saat 16_30 a, kadar dilekçeyi alacak ne savcı ne muhatap bulamaz, mesai biter iş nöbetçi savcılara kalır. Dilekçe her yollanışın da geri gelir, son dilekçe olduğu için nöbetçi sacı kabul eder. Nurettin Oruç nihayet mağdur olduğunu savcılığa intikal ettirmiştir. ama evine dönüp tv yi açtığında aynı haber devam etmektedir. Akıncılar üssün de beş Fetöcü sivil haberleri her gün ekranlar da döner.  Nurettin Oruç yine mağdurdur bu kez Notere gidip bütün tv kanallarına, internet haber sitelerine ihtar çeker her ihtar ücreti 147 lira dır toplam ihtar masrafı 15 bin lira civarında olup bu para Nurettin beyin cebinden çıkmıştır. Tabi bununla bitmez Nurettin Oruç'un iki oğlu iki kızı toplamda dört çocuğu vardır. Nurettin beyin çocukları da bu mağduriyeti en ağır şekilde ödemişlerdir, varın gerisini siz düşünün.

Ve günler geçer 15 ay sonra yakalanmış, yargılanmış ve mahkum edilmiş darbeci bir Nurettin Oruç varken bu mahkemelere basın olarak yalnızca TRT nin alınmış olmasına rağmen ve ellerinde her türlü fotoğrafları ve videoları olmasına rağmen Cuma akşamı TRT yine Akıncılar üssün de 5 Fetöcü sivil diyerek bizim Nurettin Oruç'un Twitter adresinde ki fotoğrafı ile birlikte sunması, Nurettin Oruç'un evini hareket halinde ki aracın camına taş geldiğinde nasıl paramparça oluyorsa evi o hale gelmiştir. Her oda ağlayanlarla dolmuştur. Nurettin Oruç bizim eski dostumuz bilgili donanımlı ve güleryüzlü bir insandır ve bu son yaşananlar Nurettin ağabeyimizi ailesini ve biz dostlarını da o denli üzmüştür...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.