Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birlik zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2018 01:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 01:03

Kötü geçen bir sezonun hatta iki sezonun ardından, kongre sürecini de geride bıraktık. Düşme kabusları görülen sezonlardan sonra böylesi kongreler gelecek adına çok çok önemlidir.

Bursaspor camiasının beklentileri belli. En azından Avrupa kupalarına katılmak ve üst sıraları zorlamak. Hele hele şampiyonluktan sonra bu beklentiler daha da büyüdü haklı olarak.

Ancak geçen süreç ortaya koydu ki bazı yanlışlar yapılıyor. Elde edilen başarı tekrar edilemiyor, yanına dahi yaklaşılamıyor. Bu da sistemli, planlı bir çalışma olmadığını gösteriyor. Bakın Bursaspor şampiyon olduktan sonra sandık ki her sene Avrupa kupalarına gider. Ama nerdeee... İki senedir düşmekten zor kurtuluyor. Konyaspor’a bakın yine aynı. Türkiye kupasını alıp ülkemizi Avrupa kupalarında temsil ediyor ama düşmekten zor kurtuluyor.

Bunlar ders alınması gereken örnekler. Eğer günü kurtarırsanız sadece o gün mutlu olursunuz. Yok ama kalıcı başarılar elde etmek isterseniz geleceği sistemli bir şekilde planlamak zorundasınız.

Şimdi burada sayın Ali Ay ve yönetimine çok büyük iş düşüyor. Sayın başkan, yaşadığı tecrübelerle geleceği şekillendirecek. Bunun içinde kongre öncesinde çalışmalara başlamıştı ve şimdi uyguluyor.

Teknik direktör seçimi olumlu. Samet hoca muhteşem bir seyircisi olan Bursaspor’da başarılı olur. Geriye bakın seyircisi olan takımlardaki hocaların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Bu da zaten o takımların camia olduğunu gösteriyor.

Mustafa Er hocanın da kulüp içi önemli pozisyonda olması çok iyi oldu. Çünkü takımı, camiayı çok iyi tanıyor ve takım kendisine teslim edildiğinde çok iyi izlenimler bıraktı. Ben birkaç seneye kadar Mustafa Er’in çok iyi bir teknik direktör olarak Türk futboluna hizmet edeceğini düşünüyorum.

Ali Ay yönetimine düşen teknik heyetle uyumlu bir çalışmayla camianın beklentilerini karşılamak. İyi bir takım kurmak. Tribünleri heyecanlandıracak hamleler yapmak. Muhalefeti de dinleyip fikirlerinden faydalanmak. Yeni bir sinerji yaratmak.

Şampiyon olunduğu sezondaki gibi gerek Bursa’da gerek ülkemizin diğer şehirlerinde bir Bursaspor sempatisi oluşturmak. İnanın bunu en kolay yapabilecek takımlardan biridir Bursaspor. Kardeş takım Ankaragücü de lige geldiğine göre, iş daha kolay.

Bursaspor camiasından bir kenetlenme, birlik beraberlik içinde bir patlamak bekliyorum. Yapılan hamleler önemli ve doğru görünüyor. Yolları açık olsun. Bursaspor için yolları açık olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.