Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birbirimizi Yemekteyiz…

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2019 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 00:11
Hahaaayyt güleyim bari kuş konmaz mış ,valla cümle kuş alemi yuva yapar buna Aaaa Mükerrem hanım bu kadarı da fazla ben sizin gelininizin kol böreğine but böreği dedim mi? Demediniz de ne dediniz Hayriye Hanım, bu olsa olsa kolbastı demediniz mi? Dedi valla ben duydum. Zaten her şeye bir kulp takıyor kendileri Yaa siz sanki pek munissiniz Şakire Hanım, Ayol geçen gün yemek masasının ayağın renginin örtünün rengi ile hiç uyuşmadığını ben mi söyledim. Yalan mı? Uyuşmuyordu işte. Benin ahenk olmayınca iştahım kaçıyor n’apiiim Yesinler ahengini laf sokacak yer arıyorum demiyor da… Bırakın Ferhundanımcığım, hanım efendi her yerde ahengi tutturuyor olsa gerek, baksanıza Sevimli fil Jumboya dönmüş Ne sevimlisi ayol sevimsizin teki işte ama fil konusunda haklısın şekerim Ooo hanımlar bana baksanıza siz, yırtıveririm şimdi ağızlarınızı Hohoooyt yırtılmışı var anam gel bi dene istersen Hanımlar hanımlar lütfen ama. Bu ciddi yemek programı. Sulandırmayalım lütfen. Evet, sunucu Kehribar hatun pardon hanım haklı. Getir kızım sen sıra da ki yemeği Bu ne bu? Marine edilmiş kerevizli Hamurun içine et, kıyma, tavuk, sebze konularak yapılan ve fırında pişmiş Empanado Evet Empanado. Ne oldu ezberiniz mi bozuldu Ayşen Hanım pek bir şaşırdınız. Yok, bozulan bir şeyim yok çok şükürde bu Empedano ne? Güney Kayseri mutfağından mı onu bilemedim? Evet, valla ben de pek anlamadın bildiğin pide bu ayol. Affetmişsiniz siz onu. Ama tabii lahmacun yiye yiye damak tadı hak getire… Yöresel yemek diye kakaladığınız bu yemek internetten arak olmasın sakın? Asıl arak senin gelinin yaptığı portakallı sadrazam bayıldıydı. O günde söyledim bayılan imam imam. Eee tabi itikat eksik olunca. Benim dinime söven Müslüman olsa… Hanım hanım sana mı kaldı benim itikadımı sorgulamak? Sevgili kayınvalidelerimiz birbirinizle dalaşmaktan yemeklere dokunmadınız bile. Ayfer hanım siz de vazgeçin artık; o ne öyle elinizde iletki cetvelle çatalların kaşıkların peçetelerin aralarında ki mesafeleri ölçüp biçiyorsunuz. Bu programın federasyonu yok yahu… Olur mu hiç; masa nizamı denilen bir şey var dikkatini çekerim Valla neyimi çekerseniz çekin ama bırakın şu ölçme biçme işini içime fenalık geldi vallahi. Ay üstüme iyilik sağlık gelin bayıldı geliiinnnn.. Ya şu Kadriye hanıma bakarmısınız yaaa kıza gözlerini şaşışılatıp şaşılatıp dil çıkartıyor garibe… Yarım saat önce de pörtletiyordu. Sinirden bayıldı kızcağız… Kadriyanım çok ayıp ama. Neden kıza gözünüzü pörtletip dilinizi şaşılatıyorsunuz formatta böyle bişi yok ki İki saattir kimse duymadan uyandırayım diyorum ama gelin hanım da pek odun maşallah. Çorabı kaçmış farkında değil… Aaay ne banal kaçık çorapla mı servis yapmış şimdiye kadar? Ya ya Skandal hayatım skandal Ben şimdi size bir servis yaparım yeter uleeennnnnnnnnnn Dur kızım yaşlı kadına tepsiyle vurulur mu? İmdat adam pardon kayınvalide öldürüyorlar poliiisssssssss Kes Niyazi kes, gerisini karakolda çekeriz artık Ama daha puan verecektik saymam ben bu programı hepinize bir verdim birrr…

……..

Yukarıda ki diyologlar üzerinde çalıştığım ve  bu yıl sahneye konulacak BİRBİRİMİZİ YEMEKTEYİZ adlı iki perdelik tiyatro oyunundan.

      Ben işin matrağındayım tabi ki.

      Ama iş matrak değil.

      Yapımcılar işin cılkını çıkartmak ligini kurmuşlar hepsi de şampiyonluğa oynuyor.

      O evlere şenlik evlenme programlarını yapamıyorlar ya artık şimdi de  sözüm ona yemek programları yapıyorlar.

      Hakaret, aşağılama, hor görme, laf sokma gırla…

       Neler oluyor bize?

      O bize özgü zerafetimize, letafetimize kimler nazar değdirdi de böylesi programları bile ilgiyle izler olduk.

       Reytinglerine baktım inanılır gibi değil.

       Oysa biz, en beğenmediğimiz bir yemeğe bile yapanın kalbi kırılmasın diye eline sağlık demeden sofradan kalkmayan bir öğretiyle yoğrulduk.

      Elbet senaryoya dayalı o programlar ama izleniyorlar ya sıkıntı burada…

     Ne verirlerse yiye yiye

    Birbirimizi yemeğe az kaldı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.