Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biraz ağır olacak, ama!

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 00:02

Siyasete ve gündeme dair sokağın gözlemlediklerini ve ilettiklerini, sosyal medyada gözlemlediklerimizle de sentezleyerek yazma zamanı geldi. Her zaman olduğu gibi yine gazeteden sansür yememek adına, biraz ağır ama tozunu kaçırmayan bir yazıyı sizlerle buluşturmaya çalışacağım. Türkiye'nin yeniden düşünce özgürlüklerini kazanmasına ihtiyacımız var. Son dönemde sosyal medyada ve sokakta artan Erdoğan düşmanlığının önüne Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın geçemediğini görüyoruz. Halka dava açmak yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı halkla buluşturmak en doğru yöntem olacaktır kanatindeyim. Öyle ki, kendileri de 82 milyonu Ak Parti'ye üye olmaya davet etti. Lakin, mevcut siyasi yönetim anlayışı ile ben bile Ak Parti'ye üye olmayı geçtim İl Binasına gitmemeyi tercih ediyorum. Hatta elimden gelse önünden geçmeyeceğim!

Ak Parti'de gelinen son durum halktan kopuk bir anlayışın varlığı. Bursa'da her geçen gün eski bir vekil daha Erdoğan'dan ayrıldığının en yeşil işaretlerini veriyor. Bu anlamda en göze çarpan isimlerden olan Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün ifadeleri aslında çok fazla hususu da gözler önüne seriyor. Balkan camiası ile yollarını ayırmış bir Ak Parti'den bahsetmek mümkün. Yine Doğu ve Güneydoğu halkları da Ak Parti'den yaka silkiyor. Erdoğan'a muhalif ne kadar adam varsa Büyükşehir cephesinde. Eyvallah yolları açık olsun. Lakin, sandıkta Ak Parti adına Genel Merkezin gördüğü oy oranı fazlasıyla düşük. Dost acı söyler misali acı söylüyoruz. Ak Parti'de artık değişime de inanmayanlardanım. Öyle ki, görünen köy kılavuz istemiyor.

Geçtiğimiz günlerde katılım gösterdiğim İYİ Parti Bursa toplantısında güçlü bir teşkilat bağı sezemediğimi ifade etmek istiyorum. Siyasete güven eskisi gibi samimi değil. Buna rağmen Koray Aydın için toplantıya gelen basın mensuplarının ve vatandaşlar ile üyelerin sayısı epey fazla. Ve yine Koray Aydın'ın sözlerini dinledikçe, aslında siyasette çok değerli isimleri hep perdenin arkasına ittiğimizi de gördüm. Bugün benzer bir durum Ak Parti'de var. Ak Parti Bursa'da, eski ve yeni vekilleri arasında uçurumlar olan bir parti. Bursa'da kapanan medyalarda, Ak Parti'nin yanlış yerel ekonomi politikalarının en büyük göstergesi. Fabrikalar kapanıp, işsizlik artmasın diye dua ediyoruz. Libya başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan büyük halk ayaklanmaları CIA ve dostunuz Amerika'nın ellerinin armut toplamadığının en temel göstergesi... Bu da yerel yöneticilerin daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Peki, devlet uyanık olduğu halde siyasiler uyuyorsa kamu yöneticileri ne yapabilir ki?

Barış Pınarı Harekatı'nda verilen ara, millette var olan birlik heyecanını söndürdü. Yeni bir adıma ihtiyaç var. Dostunuz Amerika'nın bu milletin dostu olmadığını halk çok iyi görüyor. Siyasiler artık Amerika olmaksızın bir oyun kurmayı öğrenmek zorunda. Ve Rusya, daha samimi ve içten adımlar atması konusunda uyarılmalı. Sayın Erdoğan'ın Soçi'de Putin ile görüşmesinde Türkiye'ye 30 gün içerisinde 250 milyar dolarlık güçlü alım ödemesi yapması gündeme getirilmeli. Madem Rusya'nın silahlarını alıyoruz, onlarda bizim tekstil başta olmak üzere turizm, yaş sebze ve meyve ile insan gücümüzü değerlendirmeli. Türkiye'den konut almalı! Kabul etmeliyiz ki, almadan vermek Allah'a mahsus. Peki, neden biz almadan veriyoruz?

Tek başlıkta birçok hususu değerlendirirken kafanızın karıştığını hissedebiliyorum. Biliyor musunuz ben epeydir uyumuyorum! Malum su uyur düşman uyumaz... Peki, sizler ne zaman uyanacaksınız? Ve bankada ki Amerikan dolarlarınızı bozarak üretime katacaksınız. Arsa almak yerine arsa satarak piyasalara nakit sağlayacaksınız. Konut almak yerine üreten işletmeleri destekleyeceksiniz. Ve herşeyden önemlisi, siyasette yeni yüzlere ihtiyaç var. Her cesur insan siyasete girebilmeli. Ben mi? Bende siyasete girersem, doğruları kim yazacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.