Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir ülkünün peşinde 50 yıl

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2019 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 00:14

Türk siyasetinin yarım asrına damga vuran MHP, acı, sıkıntı, mücadele dolu 50 yılı geride bıraktı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) nin temelleri . 1969 yılının 8-9 Şubat tarihlerinde Adana'da yapılan büyük kurultayla atıldı. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) olan, adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştiren parti, amblemini “üç hilal” olarak seçti. Partinin kurucu genel başkanı ise Başbuğ Alpaslan Türkeş oldu. Ülkücü gençler, kendilerine Bozkurt işaretini güç ve temsil simgesi olarak kabul ettiler.

Ülkücülerin yolculuğu buradan başladı. O tarihten sonra, ülkemizdeki milli ve manevi değerlerin savunulması, Türkiye’nin bütün dünyadaki Türk ve Müslümanlarla birlikte hareket ederek, dünyadaki bütün Türklerin tek çatı altında toplanmasına yönelik Turancılık kavramları geliştirildi. Alpaslan Türkeş, gençlere, özellikle ülkücü gençlere yönelik Dokuz Işık doktrini yazdı.

Neydi bu 9 Işık?

Milliyetçilik, Ülkücülük, Ahlakçılık, İlimcilik, Toplumculuk, Köycülük, Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik, Gelişimcilik ve Halkçılık, Endüstricilik ve Teknikçilik.

MHP’nin, dünya görüşünün özeti böyle. Bu ülküyle yetişen gençler, insanlarımız bugün, ülkemizin pek çok kademesinde görev yapıyor. Daha çok öğretmen ve bürokrat ağırlıklı olan Ülkücüler, sadece MHP’nin tabanını değil, ülkemizdeki pek çok siyasi partilerde yer alıyorlar.

Devlet Bahçeli yarım asrı bulan siyasi yaşamında Türkiye için çalışan, siyaset üreten, politikalar üreten ve hizmet eden ülkücülerin, şu anda MHP dışında olanların hepsinin bu vatan ve millet sevgisiyle yetiştirildiklerine dikkat çekerek, ayrılanları da MHP çatısı altında, ülkü birliği etrafında toplanmaya davet etti.

50 yıllık sürede Türk siyasetinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde, en zor olayın 12 Eylül olduğuna tarih şahitlik ediyor. Bu süre zarfında MHP'nin geçtiği en önemli dönemeç, 12 Eylül 1980 darbesi ve sonrasıdır. Kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş dahil, MHP'nin ve ülkücü kuruluşların yöneticileri bir ihanet şebekesiymiş gibi toplanıp hapishanelere, zindanlara atıldı. Ülkesi uğruna canını vermekten kaçınmayan Türk milliyetçileri, vatan hainleriyle aynı kefeye konuldu.” 

Bugün, bu tartışmaları alevlendiren yeni bir gelişme ise, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlediği Tunç Soyer. Soyer’in babasının 12 Eylül döneminde Savcı olması ve Başbuğ Alpaslan Türkeş ile MHP’li ve Ülkücüler hakkında idam cezası verilmesine yönelik mütealalarda bulunması. Herkes unutabilir ama bu olayı tarih unutmaz. Ülkücüler ise hiçbir zaman unutmaz, unutamaz.

Bahçeli, MHP’nin kuruluşunun 50. Yıl mesajında çok önemli konulara dikkat çekti.

“Tarih 1969 yılının 9 Şubatıydı. Bir karar verilecekti. Bir adım atılacaktı. Bir hareket başlayacaktı. Şanlı Başbuğ, yeni bir çağı, yeni bir Ergenekon’u müjdeliyordu. Kaynağını Türk İslam ülküsünden bulmuş Türk milliyetçiliği eyleme geçiyordu. Yepyeni bir meşale yanıyordu. 9 Şubat 1969’da partimizin ismi Milliyetçi Hareket partisi oldu. 3 hilal milliyetçi uyanışın bir kez daha sembolü haline geldi." ifadelerini kullandı.

Tabi, Mart ayında mahalli seçimler var. Ve, MHP bu seçimlere AK  Parti ile beraber, Cumhur ittifakı altında giriyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlere dair konuşan MHP lideri Bahçeli, "Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, böylesi heyecan verici bir düşünce, MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur.
Muzafferliğin ilhamıyla kıtaları aştıran vazgeçilmez bir yemindir bizimkisi. Çiğnenmeyen, çiğnetilmeyen, unutulmayan, asla da unutulmayacak olan selam olsun büyük Türk milletine, selam olsun kahraman ülküdaşlarıma, selam olsun davasının bayrakları gönül erlerine. Selam olsun asil bozkurtlara, iffet abidesi Asenalara. Selam olsun umudun güneşiyle ısınan mazlumlara. Hakkı yenmiş mağdurlara, kimi kimsesi olmayan gariplere. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her birinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Allah'a şükrediyorum ki tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz. Dilek kolay… Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı. Ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yemin ile 50 yıl geride kaldı.

Elleri öpülesi ecdadımız olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Mareşal Fevzi Çakmak'a Osman Bölükbaşı'ndan Alparslan Türkeş'e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetlerimizin kutup başlarına cenabı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Kim söyleyebilirdi ki ülkü ile ülkücü 50 yıl evvel birleşip, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben iradesiyle devleşecek… 50 yıl bir ömür, 50 yıl asırlara denk. İfadesi kolay, idraki güç, ifası ise pek zor 50 yıl. Bir ülkünün peşinde şan ve şerefle dolu koskoca 50 yıl..

Karanlık gecelere ışık olmak için, katran emellere su olmak için 50 yıldır mücadele ettik. Soysuzluk başka, ırkçılık bambaşkadır. Biz Türklüğümüzü kafatası ölçümleriyle keşfetmedik. Bütün milletin fertleri arasında; anı da birdir, acı da birdir. Beyaz Türk, zenci Türk ayrımı sakattır. Türkiye'de hiç kimse ikinci sınıf insan değildir. Hiç kimse önemsiz ve değersiz değildir. Türk milletinin hiçbir ferdi eşitsiz ve orantısız ilişkinin tarafı olmamıştır. Milletin ismi ezelden bellidir, ebediyete kadar Türktür. Devletin ismi ise de kim ne söylerse söylesin, ne yaparsa Türk kalacaktır.

MHP’nin 50. Kuruluş yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında Ülkücülere bir mesajı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli’yi arayarak, Adana Bilim ve Teknoloj Üniversitesi'nin ismini Alpaslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

MHP, 50 yıldır siyasi hayatımızda var. Taş Medrese denilen cezaevlerinde yetişen ülkücüler, çile çekenlerin yanı sıra, eğitim, bilim ve kültür alanında yetişen ülkücüleri toplumun her kesiminde görebiliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.