Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir puset, bin mutluluk…

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 00:04

Öncelikle belirtmek isterim ki bu klasik bir köşe yazısı değil.

Bu köşeyi okuma teveccühü gösteren tüm okurlarıma açık bir çağrı.

Ama önce adına çağrının yapıldığı kurumu kısaca da olsa anlatmam gerek.

Çünkü o kurum Türkiye’nin spastik engelli çocuklara hizmet veren ilk ve tek Devlet Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Kentimizde olması da biz Bursalılar için ayrı bir güzellik.

Adı da; T.C. Sağlık Bakanlığı Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi.

1997 yılında hizmet vermeye başlayan hastane 2005 yılında hizmete açılan binasıyla 54 yatak kapasitesine ulaşmış ve Sağlık Bakanlığına bağlı, araştırma hastaneleri dışında, yataklarının tümünü rehabilitasyona ayıran tek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi konumuna gelmiş.

Başvuran hastalar, çocuk sağlığı ve hastalıkları nöroloji ve fizik tedavi uzmanları ile birlikte değerlendirilerek kendilerine uygun olan fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınmakta fizyoterapist, hidroterapist ve fizik tedavi teknikerleri eşliğinde tedavi görmekteler.

Serebral Palsi, Spina Bifida, Pleksus Brakialis Paralizileri, MSS'nin dejeneratif hastalıkları gibi rehabilitasyon gerektiren tüm çocuk yaş gruplarına hitap eden Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi ırk, cins, din, dil ayrımı yapılmaksızın insan hayatına sonsuz saygı duymayı, bilimsel veriler ışığında teşhis ve tedavileri uygulayan, etik değerlere ve hasta haklarına saygılı olmayı ve hasta, çalışan güvenliği ve memnuniyeti için tüm çalışanların gerçekleştirdikleri faaliyetleri sürekli izleyerek, gerekli iyileştirmeleri yapıp, eğitimleri destekleyip, hastaların güvenerek tercih ettiği bir hastane olarak hizmet vermeyi misyon edinmiş bir sağlık kurumu.

Çağrıya gelince;

Onu da sayfa arkadaşım Sayın Dilek Yenen Canbaz’ın sosyal medyada ki paylaşımını kendi kaleminden aktarayım.

Dilek hanım diyor ki;

 ‘’ Merhaba; sizlerin de bildiği gibi Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye de devlete bağlı tek spastik hastanesidir.

Merkeze ülkemizin dört bir köşesinden sevk alarak tedavi için her yaşta çocuk gelmekte ve çocuklar hastane de en fazla altı ay yatılı olarak kalabilmektedirler.

Tedavi sürecinde hastane içinde serviler arası ulaşımları ise tekerlekli sandalyelerle sağlanabiliyor.

3 Aralık Engelli Farkındalık Günün de görüştüğüm annelerin bizlerden bu konuda göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir ricaları var;

Diyorlar ki; "Sandalyeler her defasında bir şekilde temin edilebiliyor olsalar da çocuklarımız çok küçük olduklarından tekerli sandalyelerden düşüyorlar, dolayısı ile onları hastane içerisinde kucaklarımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Bu konu da kullanılmış pusetlere çok ihtiyacımız var’’

Lütfen sizler de çevrenize, komşularınıza, arkadaşlarınıza durumu anlatır mısınız? Mutlaka aralarından satın alıp bağışlamak isteyenlerde çıkacaktır. Son olarak şunu da eklemek isterim ki annelerin çocuklara yemek yedirirken kullanmak için mama sandalyesi ihtiyaçları da var.’’

Çağrı bu.

Eğer siz de bu çağrıyı yanıtsız bırakmak istemeyenlerdenseniz lütfen sivilgundemgazetesi@gmail.com’a ya da Sivil Gündem’in sosyal medya hesaplarına bir mesaj gönderiverin.

Yavrucaklar engelleri ile daha kolay savaşsın

Bir puset bin mutluluğa denk gelsin.

Bana da mesajları ilgilisine ulaştırmanın keyfi kalsın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.