Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir pantolon parası bir hayat

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 00:00

Merhum Müslüm Gürses'in 1994 yılında çıkardığı ‘Senden Vazgeçmem’ albümünde merhum Ali Tekintüre’nin sözlerini yazıp bestesini Kemal Taşçeşme’nin yaptığı ‘Evlat’ şarkısı daha ilk dinlememizde bizi yüreğimizden vuruyor; şarkı bitince kaseti hemen geriye sardırıp yeniden dinliyoruz. Derken bir daha ve bir daha; sıradaki şarkıya geçemiyoruz bir türlü.

Orkestranın büyülü tınısı, sözlerin muhteşemliği ve Müslüm Gürses'in hüzünlü sesi ve muhteşem gırtlak hareketleriyle bir bütün olarak Evlat şarkısı sizi adeta gezegenler arası yolculuğa çıkarıp bir yerden bambaşka bir yere savuruyor. Kendinizi asla toparlayamıyor sunuz çünkü bu mümkün değil.!

Albümün çıkış tarihi 1994 ten 21 yıl sonra yani 2015 te ilk kez Ali Teküintüre ile yüz yüze tanıştık Tayyare kültür merkezinde yapılan Şakir Askan 30. sanat yılı gecesinde ve kendisine bizzat Evlat şarkısının gençliğin dilinde marş olması gerektiğini söyleyerek yazmış olduğu şarkı sözlerini yüzüne okuyup manasının derinliğini ifade etmeye çalışırken giderek çoğalan umutsuz ve yarınsız gençlere bir ilaç olması gerektiğini anlattıkça tebessüm etti ve çok mutlu oldu.

Ve bir Baba çocuğuna okul pantolonu alamadı diye intihar etti, ne kadar yürek burkan bir olay bu Baba ben de, siz de veya bir yakınınız da olabilirdi değil mi? Oysa okul da öğretmen veya müdür, müdür yardımcısı çocuğu yok yazarak göndereceğine yardımcı olsa ne olurdu? Millet olarak bir silkelenip acilen kendimize gelmeliyiz. bu halka yardımsever bir toplulukken ne ara bu kadar hırsa bürünüp bireyselleşti anlamak mümkün değil.!

İntihar eden baba iş kazası kimine göre motor kazası sebebi her ne olursa olsun zaten işsiz kalmış geliri gitmiş çalışamıyor eskiden komşular böyle olaylarda imece usulü yardımcı olurdu, Gururlu baba oğlunun düştüğü durumu belli ki hazmedememiş, olaya sebep olan görevli nin psikolojik durumu şu an ne halde dir acaba.?

Kocaeli nin Körfez ilçesinde meydana gelen bu hazin olay bir çok şeyi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini gözler önüne serdi. Okul kayıt paraları bir hayli yüksek kim ne koparırsa türü bir alışkanlık olmuş durumda. vatandaşın birinin hali vakti yerinde çocuğunun kayıt bedeli olarak yüksek bir miktar para veriyor, Hengame buradan itibaren başlıyor ve kayıt işlerine bakan öğretmen de gelen her vatandaşa bu miktarı örnek gösterip gelen orta halli vatandaşı resmen eziyor. Bu konuda yıllardır çok şikayet alıyoruz ve bizlerden yardım talebinde bulunan bir çok veli tanıyoruz.

İsmail D. 45 yaşında hayatına son verdi  lise ye başlayan küçük oğlunun haricinde büyük oğlu da lise son sınıfa gidiyordu, günümüzde çocuk okutmak giderek zorlaşıyor, Milli eğitimin eşit olmadığı ve Devletin sosyal olamadığı durumlarda intihar ve boşanmalar artacaktır. En bunalımlı durumlarda üstte ifade ettiğimiz Evlat şarkısını dinleyip insanımızın deşarz olmasını öneriyoruz, bu yoklukta psikoloğa gidecek ne halleri nede maddi durumları yoktur.

Şeyh Edebali nin dediği gibi ''insanı yaşat ki Devlet yaşasın''  Ali Tekintüre nin vefat ettiği gün yazdığımız Evlat şarkısını yine yazıyoruz. Esen kalın...

EVLAT

Bu gün batarsa güneş yarın yeniden doğar

Her gecenin sonunda bir sabah vardır evlat

Sakla umutlarını yıkılıp kalma sakın

Ümitsiz ve gayesiz yaşamak zordur evlat

Sev bütün insanları say bütün insanları

Kin gütme unut gitsin geçmişte olanları

Dürüst ol insancıl ol düşün öbür dünyayı

Bir karıncayı bile incitme sakın evlat.

Geçmişten geleceğe yaratılmış ne varsa

Unutma ki hepsinin bir sahibi vardır evlat

Kul kaderini yaşar bahtında ne çıkarsa

Düşmez kalkmaz bir Allah unutma sakın evlat.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.