Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir fenomen Macit Tunalı

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 00:00
Tayyare Kültür Merkezinde İki yıl önce şarkı sözü yazarı Şakir Askan'ın 30. sanat yılı kutlaması vardı. Şakir Askan'ın yazdığı şarkılarla büyümüş bir nesil olarak heyecanla davetli olduğumuz programa katılmıştık. Burhan Bayar, Ali Tekintüre, Vural Şahin gibi ekollerin katıldığı gece harikaydı. Adeta Meşhur Taylan açık hava konserlerinin lezzetini alıyorduk. Lakin bu güzel geceye apayrı bir güzellik katan programın sunucusu (Rod) Macit Tunalı olmuştu. Kendisini ilgiyle izledim. Bana Hayranı olduğum Öztürk Serengil'i anımsatmıştı. Rahmetli Öztürk Serengil komple ve çok yönlü bir sanatçıydı. Süleyman Demirel'e seçim şarkısı dahi yapıp okumuşluğu vardı. Rod Macit gecede ufak tefek aksaklığı kıvrak zekası ile anında örterek, izleyicileri farklı frekanslara çekiyor ve kahkaha atmalarını sağlayarak kendi birikimini yansıtıyordu.

Cuma akşamı Rod Macit ile işletmecisi olduğu Tarihi Mahfel çay bahçesinde uzun uzadıya konuştuk. Evli ve üç çocuk babası olan Rod Macit mutlu bir aile yapısına sahip 1956 yılında Kosova'da doğan, tüm mal varlıklarını terk ederek Merhum Menderes dönemi Ana vatana gelen yurttaşlarımızdan. Enerjik bir yapısı olduğu için dansı seven Macit Tunalı'yı TRT döneminden hatırlayacaksınız. Tolga Han dans gurubu ve Hakan Peker ile yaptığı danslar o dönemlere damga vurmuştu. Türkiye'nin tamamını beş kez dolaşan Macit Tunalı birçok ünlü sanatçıyla çalışma şansıda bulmuştu. Müslüm Gürses, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu bunlardan bir kaçı. İzmir, Adana, Mersin fuarları gibi kaliteli çalışmaların ve izleyici kitlesinin devasa olduğu programların sunumunu yapmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Hafızamı zorladığımda Macit Tunalı'yı Taylan açık hava gazinosunda gittiğim Müslüm Gürses konserinde programın sunucusu olarak izlediğimi hatırlıyorum sanırım 1994 yılıydı.

Rod Macit pozitif enerji taşıyan bir kişilik ve bunu karşısındaki insana hissettirerek gülümsemenizi sağlıyor. Giyim tarzı ise başlı başına bir ekol, modayı takip etmekten ziyade kendisine yakışanı giymesi daha güzel. Her gün farklı bir renk takım elbise fular veya atkı ile görebilirsiniz. Ayakkabıları boyalı, şık saatleri alımlı ve üstüne ne giyse yakıştırmasını biliyor ve merhum Öztürk Serengil'in kendisine söylediği cümleyi uygulamakla birlikte bize anlatıyor; “Evladım cepte mangır olmasın ama façan hep düzgün olsun” deyince bize de “yeşşe” demek düşüyor.

Macit Tunalı tarihi Mahfel çay bahçesinin yanı sıra Cumhuriyet caddesindeki Meydan Kafenin de işletmeciliğini yapıyor İstanbul'daki İstiklal caddesi modeline benzetilen Cumhuriyet caddesine uygun bir yer Meydan Kafe Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu iki güzide yerin sorumluluğunu Macit Tunalı'ya yüklemekle bize göre doğru bir iş yapmış. Bursa'mızın renkli siması bu mekanlara ayrı bir güzellik katıyor.

Ayrıca Macit Tunalı'nın bir görevi de Balkanlarla ilgili koordinasyon ve etkinlikleri hazırlamak. Üst düzey çaba gerektiren bu çalışmaların sunumunu da yapıyor. Her alanda kalitenin düştüğü yeni jön, komedyen karakter oyuncusu yetişmeyen günümüzde bize Yeşilçam havasını yaşatan adeta o dönemin mirası renkli sima ve bir fenomen Rod Macit'e başarılar diliyoruz ve kendisini çok seviyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.