Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir fenomen: Koray Ateş

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2017 15:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2017 15:02

Soyadı Kanunu 21 Haziran 1934 yasalaştırılarak yürürlüğe girmişti ağa, bey, efendi gibi isimlerin önünde kullanılan ünvanlar yasaklanıp her ailenin yeni bir soyadı alarak resmi kayıt sistemine girmesi ile medeni ülkeler seviyesine geçiş yolunda önemli bir adım daha atılmış oluyordu.

Soyadı kanunun çıktığı 1934 yılında dedem koyun tüccarı olduğu için doğal olarak Koyuncu soyadını alıyor fakat kardeşlerden biri “Ben Koyuncu soyadını almam ateş gibi bir adamım ben ve bu sebeple Ateş soyadını alacağım” diyerek başvurusunu yaparak Ateş soyadını alır atılgan ve cesur bir karaktere sahip olan dedemin kardeşi Ateş soyadını alınca ve günümüze aynı aile iki farklı soyadı ile yaşamaya devam eder.

Yazı konumuz Türkiye'nin genç ve değerli bir beyini Koray Ateş. Yani üstte bahsettiğimiz dedemin Ateş soyadını alan kardeşinin torunu kısaca amcaoğlu oluyor kendisi yine kendisi kadar değerli babası Veysel Ateş düşünen proje üreten bir fikir adamıdır ailece üreten bir donanıma sahipler gurur duyabileceğimiz akrabalarım diyebilirim Koray Ateş'in özelliklerini anlatırken okuyucularımızın ve özellikle Mali Müşavirlerin bana hak vereceğini biliyorum.

Koray Ateş 1978 yılında Ankara'da doğdu Uludağ üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesinden 1999 yılında 1. derecesi ile mezun oldu. 2000 yılında aynı üniversitede ekonomi yüksek lisansına başlayan Koray Ateş bu sürece ikide kitap sığdırdı 2000-2001 krizleri ve Türk bankacılık sektörüne etkileri teziyle bilim uzmanı unvanını aldı, Uludağ üniversitesi kendisini bırakmadı ve aynı üniversitede 5 yıl boyunca iktisat politikası kürsüsünde akademisyen olarak görev yaptı .

2006 yılında üniversitede ki görevinden ayrılarak bağımsız denetim sektörüne geçti  2009 yılında Mali Müşavir oldu ve ilk kitabını çıkardı 2014 yılında kamu gözetim kurumu bağımsız denetçisi oldu Toplamda 22 kitap yazdı ve bunlardan 3'ü en çok satan mesleki kitaplar sıralamasında birinci oldu, toplamda ise 250 bin kitabı satılan Koray Ateş halen vergi denetimi ve finans danışmanlığı alanında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Birçok mali müşavir arkadaşımdan Koray Ateş'in başarısını duydum fikirlerinden ve bilgilerinden faydalandıklarını ifade ettiler ve bir çoğu bizzat tanışmak istedi Koray Ateş Bursa'da yaşıyor olsa'da fazla boş zamanı olmuyor telefonla görüştüğümde bazen şehir dışında oluyor bazen toplantılarda kendisine de fazla zaman ayıramıyor sanırım zor bir mesleği başarı ile ifade etmek belkide aşkların en güzeli işini severek yapan kişi mutlaka daha başarılı olur. Hafta arası yüz yüze görüştüğüm kuzenim Koray Ateş'i kısmen anlatmaya çalıştık fakat onu en iyi meslektaşları anlar altının veya mücevherin değerini en iyi nasıl sarraf bilirse elbette meslektaşları kendisinin değerini aldıkları kitaplardan ve söylemlerinden ifade etmişlerdir. Türkiye genç beyinlere ve yetişen değerlerimize imkan sağlamıyor diyerek yıllardır serzenişte bulunuyoruz ve bu sebeple yurtdışına hep beyin göçü verdik artık bu göçün bir an önce durdurulmasını ve kendi değerlerimizin önce devletine ve milletine faydalı olabilmelerini diliyoruz. Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.