Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir elin nesi var iki elin ‘riski’ var

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 00:00

Bunun orjinali hepimizin de bildiği gibi ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ şeklinde olan birlik, beraberlik, işbirliği ve dayanışmayı ifade eden bir atasözümüzdür.

İnegöl Belediye başkanı Alper Taban bu atasözden yola çıkarak ve tek bir kelimesini değiştirerek bu günlerde bir başka anlam taşıyan, salgının yayılma tehlikesini önlemek amacıyla atasözüne bir başka anlam katarak ‘sosyal mesafeyi koru’boyutuyla karşımıza çıktı.

Önceki gün Başkan Taban’nın çağrısını dile getiren bu kısa videoya çoğu sosyal medya kullanıcıları gibi ben de denk geldim. Başkan üzerinde Kızılay yeleği ile halka bu yöntemle etkili bir mesaj vermeye çalışıyor.

Malum dünyada gündem bir tek konu üzerinde yoğunlaşmış. Hayatımızı alt üst eden çok sayıda ölümlere neden olan ve dünyayı evlere hapseden bir salgınla boğuşuyoruz.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran, aynı zamanda ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgınının daha da yayılmaması için hem kurumlar hem özel sektörler hem de kişiler çeşitli mesajlar vermeye çalışıyor.

Bu bağlamda Başkan Alper Taban da salgının Türkiye’de ilk vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte yönettiği şehir olan İnegöl’de hem bir dizi önlemler almaya başladı, hem de halka, salgından uzak durmaları için sosyal medya kanalarında ve diğer medya kuruluşları aracılığıyla mesajlar vererek çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa’da başta büyükşehir olmak üzere diğer tüm belediyeler önlemlerini almaya başladı, ve her geçen gün için de başka başka önlemler almaya devam ediyor.

Ama bugün burada Bursa’nın önemli bir ilçesi olan İnegöl’de neler oluyor neler yapılıyor. Bunu dile getirmeye çalışacağım.

Bir medya mensubu olarak işimiz gereği her yerden bilgi alıyoruz, bilgi veriyoruz. Burada bizler de ağır bir yükün altına girmiş bulunmaktayız.

Başkan Taban ekibiyle birlikte sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanan siyasetçilerden biri.

Bu anlamda önceki günün akşamında başkan Alper Taban, tüm insanlığı tehdit eden Koronavirüs tehlikesiyle ilgili İnegöl’de yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında kendi evinde ve  sosyal medya aracılığıyla canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Başkan Taban, açıklamasının başında; yerel idare anlamında vatandaşın doğru bilgilendirilmesi ve sürecin etkin bir şekilde sürdürülmesi için doğru hamleler ve doğru adımlarla bu salgının üstesinden gelebileceklerini ve her geçen gün açıklanan yeni tedbirlerin uygulanması doğrultusunda çok az kayıpla salgını bu topraklardan atacaklarını söyledi.

PEKİ İNEGÖL’DE NELER YAPILIYOR?

İnegöl’de şehrin dezenfektan çalışmaları noktasında önemli noktalara dezenfektan cihazları yerleştirilmiş, toplu ulaşım araçlarında sıvı el hijyen malzemeleri konulmuş. Bunun yanında şehrin her noktasında temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bu sıkıntılı süreçte İnegöl’de İNESMEK aracılığıyla maske üretimine geçilmiş. İNESMEK’ bünyesinde gönüllü olarak çok sayıda öğretmen ve kursiyerler, birçok özel sektör firmalarının da destekleriyle şehrin maske ihtiyacını karşılamak için herkes harıl harıl çalışıyor.

Yine bu süreçte önemli bir başlık olan kriz masaları…

Tüm Türkiye’de her kurum bir kriz merkezi kurmuş, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için bu kriz masaları olmazsa olmaz bir öneme sahip. İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamı Yavuz Yılmaz önderliğinde ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte bir kriz masası ekibi oluşturulmuş. Bu masa şehirde olabilecek olumsuz durumlara karşı sağlıklı bir şekilde müdahale edilecek.

İnegöl’de ele alınan bir başka konu ise 60 yaş üstü vatandaşlar…

Salgın en çok onları etkiliyor diye bir dizi önlemler alındı ve bu önlemlerle birlikte bir dizi kısıtlama gelerek sokağa çıkma yasağı geldi yaşlılarımıza. İnegöl Belediyesi özellikle yaşlı kesimin ihtiyaçlarını karşılamak için kurum olarak seferber olmuş durumda.

Bu konuda gerek belediye diğer tüm kurumlar birlikte hareket ederek yaşlı ve hasta vatandaşların talepleri yerine getirilmeye çalışılıyor.

‘Sosyal mesafe kuralı’ ile İnegöl’de önemli işlere imza atılıyor.

İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü Mehmet Kayar öncülüğünde tüm ekip koronavirüs salgınının şehirdeki tüm yönleriyle başkan Taban ile paylaşarak süreci çok iyi yönettiklerini de burada eklemiş olalım. Sosyal medya bir yönüyle doğru kullanıldığında önemli işlere imza atar, ama çoğu kişi de bu sosyal medyada bilgi kirliliği yaymaya devam ediyor. Tam da burada Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü büyük bir özveriyle devrede. Hem başkanı zamanında bilgilendiriyor hem de toplumu olumsuz etkilemeye çalışanların önüne geçerek başarılı bir iş yürütüyorlar.

Evet!..

Görüldüğü gibi İnegöl Belediyesi bu sıkıntılı süreçte gerek sahada aktif rol alarak gerekse de diğer bilgilendirme mecralarını kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmaların içinde önemli bir noktaya dikkat çeken Alper Taban, ‘Bir elin nesi var iki elin riski var’ mesajıyla dikkat çekiyor. Biz de başkana ve bu atasözünün yeni versiyonuna uyalım. Güzel günlere eriştikten sonra yine o bildiğimiz ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ ata sözüne hep birlikte el ele sarılırız.

Sağlıcakla kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.