Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir bağış iki sevap/Amiral gemisi LÖSEV

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 00:02

Geçen yıl yazmışım bu yazıyı;

Lösev’de değişen, yukarı doğru evrilen sadece rakamlar.

Gerisi aynı;

Amiral Gemisi’nin lösemi ile savaşa cephane taşımada ki bitmeyecek yolculuğu…

***

Lösev Genel Koordinatör Yardımcısı Sevgili Füsun Emecan Özcan bu yazıyı görünce ‘’Olcay beyin canı sıkkın yine’’diyecek.

Çünkü Lösevi yazmanın bana terapi gibi geldiğini ve ruh sağlığımı koruduğunu bilir.

Ben de Lösev’i yazarken satıların ilaç gibi geldiğini.

Beş yılda kaçıncı(şimdi altı oldu) Lösev yazım bilmiyorum, ama Lösev’in bunca yıl zarfında attığı her adımdan ve kurtardığı her candan haberim var.

Vakıfların amiral gemisi dememdir ondandır Lösev’e.

Sizin de keyfiniz kaçık ve asabınız bozuksa haydi benim ile buyurun terapiye;

Et konusu herkes için önemli. Lösemili çocuklar için beş kere önemli çünkü hayati.

Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastaların vücut direncleri yükseliyor, savunmaları güçleniyor. Böylece lösemili hastalar, hastalığı kolayca yenerek iyileşiyorlar. Kolaycanın altını çizdim çünkü lösev için Lösemi artık kolay bir hastalık.

Kurumun sadece bir şeye ihtiyacı var;

Size…

Bağışlarınızın yerine ulaşmasını, yüzlerce çocuğun hastalıklarını yenerek hayata bağlanmalarını, Lösante ile büyüklerinde kanser tedavilerinde ışık olmayı ve en önemlisi hayrınızı vicdanen müsterih olarak yapmayı isterseniz milyonlarca Lösev gönüllüsünün arasına katılabilirsiniz.

Malum önümüz bayram.‘Lösev’e de bayram yaptırayım ama soracaklarım var’ diyenler için ben sorayım Lösev yanıtlasın.

Soru vekaletiniz ben de kurban vekaletiniz ülkemizin en lekesiz,en şaibesiz ve kuruluş amaçlarına sadık sayılı vakıflardandan birine olsun.

Küçücük bir yürek size dua etsin. Siz duymazsınız belki ama Halik şahit olur hayrınıza.

Öncelikle et ve et ürünlerinin Lösemili çocuklar için neden hayati gıdalar olduğunu ve vekaletlerin nasıl değerlendirildiğine bir bakalım mı?

LÖSEV’e vekaleti verilen kurbanlar, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesiliyor. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip, daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınıyor. Böylece lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenebiliyorlar.

Artık sorulara ve yanıtlarına geçebiliriz;

Lösev kurban ve adak kesiyor mu? Evet, LÖSEV tam 9 senedir dini usullere uygun olarak adak ve kurban kesimi yapıyor ve etlerini dağıtıyor. Adaklar kurban bayramından bir gün önce yani arefe günü kesiliyor ve aynı şekilde değerlendiriyor. Ayrıca yıl içinde de adak bağışı kabul ediliyor.

 Lösemili çocuklara kurban ve bayram bağışı nasıl yapılabilir? Lösev vekaleten kesilen kurban veya Kurban Bayramı bağışlarınızın her lokmasının, her kuruşunun yerini bulması ve hayat kurtarması için tüm gücüyle çalışıyor. Lösemili ve onko çocuklarımızın, yetişkin hastaların iyileşmeleri için taze et ve et ürünlerini 12 ay boyunca dağıtıyor, yediriyor. Hiçbir çocuğu ailesini incitmeden, gururunu kırmadan, en güzel kuşbaşıların, bifteklerin sağlıklı bir şekilde sofralarında yer alması için geceli gündüzlü ve titizlikle çalışıyor. En önemlisi lösev ailesi olarak bağışlarınızla hayat kurtarıyor.

Dini vecibelere uyuluyor mu? Kesinlikle evet. Kurbanlık vasfına uygun kurbanlıklar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi, veteriner ve noter huzurunda vekaletinizi alıp vererek, dualarını okuyarak, dini vecibelerini yerine getirerek kestiriliyor. Kurban ibadetinizi vekaleten yerine getirmek amacıyla kurbanınız kesilmekte, kanı akıtılmakta. Kurbanınızı sözlü ya da yazılı vekalet vererek LÖSEV’e kestirebilirsiniz.

Lösev’in belirlediği kurban bedelinden daha fazla ödeme yaparak kurban kestirilebilinir mi? Evet, belirlenen kurban bedelinden daha fazla veya ayrıca bağış yaparak kurban kestirebilirsiniz. Ancak bunun için banka çalışanını uyarmalısınız.

Kurban ne zaman kesiliyor? Eti hemen dağıtılıyor mu? Kurbanınız bayramın 1, 2 ve 3. günleri kesiliyor. Kesilen kurban etlerinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra Lösemili ve kanserli çocuklara yediriliyor ve dağıtılıyor. Etlerin diğer kısmı hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete veriliyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözlü ve yazlı icazetleri doğrultusunda hareket ediliyor.

 Lösev, lösemili ve kanserli çocuklara 12 ay boyunca taze et ve et ürünleri dağıtıyor mu? Sadece bayramlarda değil, 12 ay boyunca et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastaların direnci yükseldiği için Lösev bu hizmetini ara vermeksizin sürdürüyor.

Lösev kurban eti kabul ediyor mu ve bağışçıya kurban eti veriyor mu? Yalnızca LÖSEV’in Ankara’daki hastanesi ve köyüne soğuk hava deposunun kapasitesi kadar kesilmiş kurban eti kabul ediliyor. Ancak kurbanın bir parçası, Kurban Bayramı sırasında veya sonrasında geri verilemiyor.( LÖSEV KÖY: Konya – Haymana yolu Koparan Köyü Mevkii Gölbaşı / ANKARA)

Lösev’e canlı hayvan bağışlanabiliyor mu? Kurban kesimleri, tamamen hijyenik koşullarda çalışan farklı kombinalarda gerçekleştirildiği için canlı hayvan bağışı kabul edilemiyor.

Kurban bağışı sonrası bilgilendirme yapılıyor mu? Tarafınıza, bağışınız alındıktan sonra ve kurbanınız kesildikten sonra olmak üzere, iki defa bilgilendirme yapılıyor. Bu yüzden iletişim bilgilerinizi güncel tutmanızda fayda var.

Lösev’in son yedi yılda yaptığı yardımları da şuraya iliştireyim de bağışlarınız için içiniz iyice ferahlasın;

Annelerin banka hesaplarına yatırılan nakit yardımlar: 31.985.157,06 TL.

Et-bakliyet-giysi- eşya vs nakit yardımlar: 48.711.122,22 TL.

Sağlık ve tedavi yardımları: 61.527.793,05 TL.

Eğitim ve sosyal yardımlar: 3.506.792,14 TL.

Toplam : 145.730.864,47 TL.

Bir de eski rakamlar ve yazı ile yazayım;

Yüz Kırk Beş Trilyon Yedi Yüz Otuz Milyar Sekiz Yüz Altmış Dört Milyon Kırk Yedi Bin Lira.

(Bu rakamlar bir yıl öncesine aitler. Şimdi kim bilir ne kadar artmışlardır)

Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz Lösev’in web sitesine (www.losev.org.tr)ve sosyal medya hesaplarında ki duyurularına da bir göz atabilirsiniz.

Ben derim ki bu bayram Hayrınız lösev’le hayırlara vesile olsun.

Size de iki kere sevap yazılsın.

Ohh şimdi daha iyi hissediyorum kendimi.

Eee boşuna dememişler  ‘’LÖSEV HAYAT VERİR’’ diye.

Yazması bile iyi geldi;

Başka terapiye ne hacet?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.